Bitcoin-prijs bereikt $20.000 voor het eerst in de geschiedenis

Laatst bijgewerkt op: 16 December 2020

De prijs van Bitcoin is voor het eerst in een historische mijlpaal voor ‘s werelds meest populaire cryptovaluta $20.000 waard.

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft voor het eerst in de geschiedenis 20.000 dollar bereikt op 16 december. De historische mijlpaal komt iets meer dan twee weken na het breken van de vorige recordhoogte.

Tegelijkertijd is deze rally anders dan in 2017 om verschillende redenen die BTC kunnen helpen om nog hogerop te komen. Het gaat onder meer om de groeiende institutionele vraag, de toenemende perceptie bij de beleggers dat BTC een store of value is zoals goud, en sterkere netwerkfundamenten.

Institutionele vraag voedt de Bitcoin rally

In december 2017 suggereerden de gegevens dat retail- en mainstream-investeerders achter de Bitcoin-rally zaten. Op dat moment waren de CME BTC futures net gelanceerd en was er een gebrek aan institutionele investeringsvehikels.

De rally werd dan ook vooral gevoed door retailbeleggers, die na een sterke, door de Wales veroorzaakte uitverkoop abrupt tot stilstand kwamen.

Ditmaal zien de op institutionele beleggers gerichte platforms een explosieve toename van de handelsactiviteit. Zo heeft de CME BTC futures markt onlangs een open rente van $1.27 miljard genoteerd, en is daarmee net na OKEx de op één na grootste in de wereldwijde Bitcoin markt.

Institutionele beleggers zullen waarschijnlijk niet investeren in Bitcoin met een korte termijn strategie. Velen zien het in toenemende mate als een digitale waardeopslag en een alternatief voor goud.

De stijging van Grayscale’s Bitcoin Trust-premie suggereert dat instellingen in toenemende mate op zoek zijn naar blootstelling aan BTC en boven de spotmarktprijs betalen voor het privilege.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Table of Contents

Crypto Robots

Bitcoin Era

Bitcoin Trader icon kleur

Bitcoin Trader

Bitcoin Code icon kleur

Bitcoin Code

Bitcoin Revolution

Bitcoin Profit logo kleur

Bitcoin Profit