de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Bitcoin Trader Review en Ervaringen – Is het Betrouwbaar?

Bitcoin Trader Review en Beoordeling Featured Image

Ben je op zoek naar een robot om automatisch cryptocurrencies te verhandelen? Dan ben je het Bitcoin Trader logo misschien al eens tegengekomen.

Robot reviews kunnen misleidend zijn. Deze handelsrobot wordt geadverteerd door betaalde beoordelingen die zijn ontworpen om je te misleiden.

Bitcoin Trader logo kleur

Bitcoin Trader wordt niet gebruikt om Bitcoin of andere cryptocurrencies te verhandelen. In feite heeft het niet eens een soortgelijke functie. De software wordt gebruikt door het bedrijf dat het gemaakt heeft met het doel op te lichten. Loop je nog andere risico’s? Deze vraag zullen we hieronder beantwoorden.

Wil je je niet aansluiten bij de rangen van de slachtoffers die in 2021 14 miljard euro aan cryptocurrencies verloren? Lees dan zeker dit artikel. Ontdek wat oplichterij is en hoe je het kunt herkennen. We kijken ook naar alternatieve handelsrobots die je wel kunnen helpen cryptocurrencies te verhandelen. 

effectiviteit van de robot
0/5

Bitcoin Trader is een Scam. Bij nader onderzoek is er gebleken dat de robot niet te vertrwouwen is. 

prijs van de robot
0/5

250 euro voordat je de robot kan gebruiken. Meeste scam robots vragen 250 euro inleg. 

hoe makkelijk is de robot
0/5

User interface ziet eruit zoals andere scam robots zoals Bitcoin Era, Bitcoin Code, Bitcoin Evolution. 

klantenservice
0/5

Klantenservice wordt opeens onbereikbaar. 

Hoe controleer je of Bitcoin Trader betrouwbaar is?

Bitcoin Trader is niet het eerste bedrijf in de cryptomarkt dat zo ver gaat met fraude. De afgelopen jaren zijn er meer dan een dozijn soortgelijke gevallen geweest. De makers veranderen gewoon de naam van de robot om beginnende traders te manipuleren.

Hoe weet je of een bepaalde handelsrobot voor geautomatiseerde handel oplichterij is? In het geval van Bitcoin Trader vonden we verschillende elementen die wijzen op oplichting:

 • De site bevat suggestieve reclame, die je ervan overtuigt dat je met de hulp van Bitcoin Trader moeiteloos duizenden euro’s zult verdienen;
 • De site is gebaseerd op een eenvoudig grafisch sjabloon en verschijnt onder verschillende links;
 • Huidige online transacties van gebruikers, die vertrouwelijke gegevens zijn en niet openbaar kunnen worden gemaakt, worden weergegeven;
 • In de met kleine lettertjes geschreven voettekst verklaren de makers van Bitcoin Trader dat ze slechts een tussenpersoon zijn. Ze leveren geen financiële diensten of producten en zijn niet verantwoordelijk voor de handelingen van de makelaars met wie ze samenwerken;
 • De makelaars waarnaar de bot doorverwijst, zijn niet gereguleerd en opereren buiten de wet om.

Robot homepage lay-out

De lay-out van de homepage van een robot bepaalt veel over de geloofwaardigheid van het achterliggende bedrijf. De concurrentie op de huidige markt is hevig en elk betrouwbaar bedrijf doet moeite om zijn homepage er professioneel uit te laten zien.

In het geval van Bitcoin Trader hebben we te maken met een eenvoudig, zelfs primitief grafisch sjabloon. In de tekst op de website vinden we tal van spel- en taalfouten.

De officiële website verwelkomt gebruikers met de slogan: “Exclusieve aanbiedingen voor jou, alleen vandaag. Meld je aan en open een gratis account”. Dit is de eerste poging om je een storting te laten doen.

Opmerkelijk is dat de site in de volgende sectie automatisch transacties van gebruikers weergeeft. Dit zijn vertrouwelijke gegevens en geen enkele handelaar zal er waarschijnlijk mee instemmen deze openbaar te maken. Dit is een manier om je vertrouwen te wekken.

Bitcoin Trader main site

In de beschrijving van hoe de handelsrobot werkt, lees je dat hij met fracties van een seconde anticipeert op de cryptomarkt en prijsbewegingen voorspelt. Dit zou je geld moeten opleveren. In feite kan de robot de markt niet ‘voorblijven’ omdat het tijdsverschil tussen het order en de uitvoering van de transactie te groot is.

Merk op dat je in de voetnoot een zogenaamde disclaimer vindt. Het bedrijf behoudt zich het recht voor de dienst of het product niet te leveren. De makers verklaren dat Bitcoin Trader slechts een adviseur en tussenpersoon is tussen de handelaar en de makelaars.

Ze hebben aangegeven dat het bedrijf niet verantwoordelijk is voor diensten of producten die makelaars aan je leveren. Zou een financiële tussenpersoon met zuivere bedoelingen soortgelijke praktijken volgen?

We kunnen niet over het hoofd zien dat de informatie op de homepage misleidend is over wat je verhandelt. In feite handel je niet in BTC, maar in zeer riskante CFD’s en futures. Deze zijn in de VS en Canada verboden wegens talrijke fraudegevallen.

Het registreren van een Bitcoin Trader-account kost altijd € 250

Bij het analyseren van oplichters zoals Bitcoin Trader hebben we de hoge minimale storting opgemerkt.

Elk bedrijf waarvan de zwendel aan het licht kwam, vereiste van de gebruiker een storting van maar liefst 250 euro.

Zonder krijg je geen toegang tot de functies van de bot.

De hoge minimumstorting betekent dat zelfs als je besluit slechts één storting te doen, Bitcoin Trader een relatief groot bedrag verdient.

250 euro

250 euro is namelijk een hoog bedrag voor de gemiddelde Belg.

Het probleem is dat je je geld nooit terug krijgt. Verwacht echter dat de medewerkers van het bedrijf telefonisch contact met je opnemen en je overtuigen om verdere stortingen te doen.

Geen informatie over de makers

Soms willen producenten van diensten en producten op de cryptomarkt anoniem blijven. Dit is een soort ethos van crypto. Je beschikt echter meestal over enkele mogelijkheden om de geloofwaardigheid van een project te controleren.

In het geval van Bitcoin Trader vind je geen informatie over de makers. Meestal zijn de bedrijven die hun gegevens verstrekken geregistreerd in zogenaamde ‘belastingparadijzen’.

Dit zou een signaal moeten zijn dat ze niet in cryptocurrencies handelen, maar eerder proberen geld af te troggelen van onervaren beleggers. Lees verder om meer te weten te komen over de werkwijze van zulke oplichters.

Financiële Klachteninstituut

Dat Bitcoin Trader een scam is, wordt onder meer door toezichthouders op de financiële markten gesignaleerd. Het Financiële Klachteninstituut waarschuwt ook voor oplichting en legt uit hoe criminelen te werk gaan.

Lees het bericht over fraude om het mechanisme beter te begrijpen en het te kunnen herkennen.

Wat gebeurt er na registratie op Bitcoin Trader?

Het platform van Bitcoin Trader biedt makkelijke gebruikersfuncties. Helaas is dit net het gevaar van de handelsrobot. Lees wat er gebeurt als je een account aanmaakt op de officiële website van Bitcoin Trader.

Je vult het registratieformulier in

Om in cryptocurrencies te gaan handelen, heb je een account nodig. Je vult een registratieformulier in met je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Merk op dat alle betrouwbare makelaars identiteitsverificatie vereisen als onderdeel van de KYC-procedure.

Bitcoin Trader vraagt niets van dit alles. In betaalde recensies zeggen mensen dat dit een voordeel is van het platform.

Vergeet echter niet dat verificatie de veiligheid van de gebruikersgegevens waarborgt. Beschouw de afwezigheid ervan dus als een rode vlag.

Je doet een minimale storting

Om de Bitcoin Trader trading app te starten en te beginnen met handelen, doe je een storting. De eerste storting bedraagt maar liefst € 250.

Helaas weten we niet welke kosten aan de overdracht verbonden zijn en hoe snel het geld op je account zal worden bijgeschreven.

Zodra het geld is gestort, moet je toegang hebben tot het verhandelen van cryptocurrencies.

Waarschijnlijk word je benaderd door een ‘mentor’ die je aanspoort om verdere stortingen te doen. Wanneer dit gebeurt, kun je er zeker van zijn dat je het slachtoffer bent van oplichting.

Je verliest het contact met je 'mentor'

Als je weigert verdere bijdragen te leveren en ondertussen al je kapitaal verliest, wordt het contact met de ‘mentor’ verbroken.

Helaas zul je je geld niet kunnen afdwingen.

De enige manier is via de rechter, maar dat is een lange en dure werkwijze.

In veel gevallen is het moeilijk om de schuld van de fraudeur te bewijzen omdat je de betalingen zelf verricht, zij het onder manipulatie.

Klantenservice

Welke handelsrobot is veilig? En hoe kies je er een?

Helaas ondermijnen robots zoals Bitcoin Trader of Bitcoin Revolution het vertrouwen van handelaren in handelsautomatisering. Er zijn echter beproefde oplossingen op de markt die we handelaren wel kunnen aanbevelen. Deze omvatten Capitalise en eToro Copy Trading.

Capitalise

Capitalise logo

Capitalise is een beproefde handelsrobot waarmee je efficiënter en comfortabeler kunt handelen. Het werkt alleen met geverifieerde, betrouwbare makelaars die gereguleerd zijn door financiële toezichthouders.

Met automatische termijnorders stel je het tijdstip van in- en uitstappen van je transactie in. Het wordt automatisch uitgevoerd op het opgegeven tijdstip, zonder jouw tussenkomst. Je maakt efficiënter gebruik van de hele handelsdag, van de opening van de markt in Tokio tot de sluiting van de beurs in New York.

Slimme meldingen voorzien je van de belangrijkste marktinformatie. Je stelt de juiste criteria en de frequentie van de berichten in en past ze aan je behoeften aan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je een belangrijke gebeurtenis mist.

Een nuttige functie van Capitalise is het actief volgen van koerspatronen. Gebruik het om te anticiperen op veranderingen in de handelsdynamiek.

Met stoploss en takeprofit orders kun je je risico beter beheren. De handelsrobot zal zelfstandig geselecteerde posities sluiten wanneer aan een door jou opgegeven voorwaarde is voldaan.

We bevelen Capitalise aan als een praktische ondersteuning voor elke handelaar. Deze robot zal niet alleen al het werk voor jou doen, maar het ook sneller en leuke maken.

Voordelen:

eToro

eToro logo

eToro is een populaire online makelaar met meer dan 25 miljoen gebruikers. Het staat bekend om het promoten van het concept van sociale handel. Een betrokken gemeenschap deelt handelsideeën en handelssuccessen via de eToro News Feed.

Profiteer van de copy trading-functie, die eToro als eerste op de markt introduceerde. Hiermee kun je de bewegingen van een succesvolle handelaar kopiëren en dezelfde transacties uitvoeren, tegen een waarde die je zelf bepaalt.

eToro is een veilige en gereguleerde tussenpersoon. Het staat onder toezicht van verschillende instellingen in de VS en Europa. Het voldoet aan hoge veiligheidsnormen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je kapitaal.

Voordelen:

Kun je Bitcoin Trader vertrouwen? Onze review

Het Bitcoin Trader-systeem wordt gepromoot met veel betaalde recensies. Deze stellen dat je met Bitcoin Trader in één dag tot enkele duizenden euro’s kunt verdienen. Dit is natuurlijk een leugen.

Hoe zou je zoveel verdienen? De Bitcoin Trader review die we lazen, beschrijft de robot als een geavanceerde tool om Bitcoin te verhandelen voor onder andere het automatisch uitvoeren van transacties. Daaruit leerden we dat het zelf beleggingsbeslissingen neemt en handelt zonder jouw tussenkomst.

Waarom weet een geautomatiseerd handelsplatform beter dan een mens wanneer het moet handelen? Dit blijft een mysterie. Het enige wat we hebben geleerd, is dat het intelligente algoritmen en kunstmatige intelligentie gebruikt om historische gegevens te analyseren.

Hierdoor blijft het naar verluidt de cryptomarkt voor en voorspelt het de prijsverandering met 99% nauwkeurigheid.

Als iets te mooi is om waar te zijn, is het net dit. We twijfelen er niet aan wat Bitcoin Trader is, namelijk een poging om onwetende beleggers op te lichten.

Is Bitcoin Trader legaal?

Volgens onze analyse zijn er geen aanwijzingen dat Bitcoin Trader legaal opereert. Een legitiem platform zou zeker niet zo ver gaan als de volgende praktijken:

 • Contacten verbreken met klanten die geld hebben verloren;
 • Opdringerige, manipulatieve marketingtechnieken gebruiken;
 • Werken met makelaars die buiten de regelgeving opereren;
 • Het exploiteren van meerdere sites van twijfelachtige kwaliteit die hetzelfde product aanbieden.

Wat is Bitcoin Trader?

Bitcoin Trader wordt voorgesteld als een volledig geautomatiseerde algoritmische handelssoftware. Volgens de ontwikkelaars is het ontworpen om transacties uit te voeren op cryptocurrency-fiatparen, zoals BTCUSD en EURBTC.

Het platform heeft naar verluidt een hoog succespercentage van 99%. Als dit werkelijk het geval zou zijn, zou het startkapitaal zich in enkele uren tot enorme proporties vermenigvuldigen.

De Bitcoin Trader app elimineert zogezegd alle werk en stelt transacties uit te voeren in naam van zijn beleggers. De beweerde efficiëntie vindt echter geen dekking in de werkelijkheid.

Hoe werkt Bitcoin Trader?

Bitcoin Trader wordt aangeprezen als een instrument waarmee je tot € 13.000 per dag kunt verdienen.

Hiervoor hoef je je alleen maar te registreren, je gegevens in te voeren en geld te storten.

Het bedrijf achter de software gebruikt verschillende manipulatietechnieken om je te overtuigen de software te gebruiken.

We hebben het al gehad over betaalde recensies die de voordelen van de robot aanprijzen. Maar dat is niet alles.

Bitcoin Trader

De robot krijgt geloofwaardigheid door nepnieuws, namelijk dat beroemdheden zoals Elon Musk. Richard Branson of Bill Gates erin zouden hebben geïnvesteerd. Dit nepnieuws wordt verspreid via sociale media en forums. We hebben ze gecontroleerd en ze hebben niets met de waarheid te maken.

Een soortgelijke praktijk vond ook plaats in de Nederlandse media. Nepnieuws beweerde dat Geert Wilders en Marco Borsato ettelijke miljoenen hadden verdiend met Bitcoin Trader. De beroemdheden distantieerden zich echter onmiddellijk van deze informatie.

Zodra je besluit de robot te gebruiken, zal een zogenaamde ‘mentor’ contact met je opnemen en je aansporen verder te investeren. Zoals eerdere gebruikers aangaven, worden de oproepen hardnekkig en wordt tot meerdere keren per dag geprobeerd contact op te nemen.

Zodra je ‘mentor’ merkt dat je geen geld meer investeert en fraude vermoedt, zal hij het contact verbreken.

Is het de moeite waard om Bitcoin Trader te gebruiken?

Zoals blijkt uit de argumenten die we hebben gepresenteerd, is Bitcoin Trader scam. Daarom raden we het gebruik ervan af en waarschuwen we voor dit soort robots. Controleer altijd de tussenpersoon waarmee je wilt werken voordat je handelt. Anders loop je het risico geld te verliezen.

Voordelen van Bitcoin Trader

Je zult op het web artikelen tegenkomen die de voordelen van Bitcoin Trader belichten en je aansporen om het te gebruiken. Wees waakzaam, want veel van deze reviews zijn betaalde reviews die opzettelijk de voordelen van de handelsrobot benadrukken en de nadelen verbergen.

Hieronder geven we een overzicht van de populairste valse argumenten die de makers gebruiken.

Gebruiksvriendelijkheid

Het onderwerp van Bitcoin Trader en soortgelijke robots is populair, omdat hun makers ongelooflijke rendementen bieden. Volgens betaalde reviews is de gebruiksvriendelijkheid van de robot groot.

Het pretendeert alles voor zijn cryptocurrency traders te doen, inclusief het nemen van handelsbeslissingen. Bovendien zou het meer winstgevende transacties dan een mens maken.

In de Bitcoin Trader-beoordeling die we controleerden, werd de software gepresenteerd als een technologisch wonder. Er zitten echter geen onderbouwde argumenten achter. Bovendien maakt de feedback van benadeelde gebruikers duidelijk dat de robot niet werkt.

Demo-account

Het aanbod van een gratis demo-account komt herhaaldelijk voor in positieve recensies over Bitcoin Trader. De proefversie moet de robot geloofwaardig maken. Je kunt het immers uitproberen voor je overstapt op live trading, wat getuigt van legitimiteit en transparantie.

Bitcoin Trader Kenmerken

In werkelijkheid is demo trading echter pas beschikbaar nadat je de minimale storting hebt uitgevoerd. Je kunt de robot dus niet gratis testen.

Storting

We lezen dat geld storten veilig, makkelijk en onmiddellijk is, en dat je dat doet met een creditcard. We zijn nagegaan wie verantwoordelijk is voor de verwerking en wat de kosten zijn. Geen van deze gegevens is openbaar.

Bovendien beweren voormalige gebruikers dat ze enkele weken moesten wachten vanaf het moment dat de transactie werd verricht tot het moment dat deze werd uitgevoerd en ze aan live trading konden doen.

Geldopname

Volgens de review zou ook geldopname snel en probleemloos verlopen. In de praktijk worden ze vaak opgehouden wegens ‘door administratieve autoriteiten geblokkeerde transacties’.

De verwerking ervan wordt verlengd en je krijgt te horen dat je bijvoorbeeld belasting moet betalen om het geld te ontvangen. Dit is weer een poging tot oplichting. Hierdoor wordt het geld nooit op je persoonlijke bankrekening gestort.

Vergoedingen en commissies

Zoals gezegd is er geen informatie over vergoedingen en commissies op de website van Bitcoin Trader. Het is moeilijk te zeggen of er kosten verbonden zijn aan het platform, en hoeveel je daadwerkelijk betaalt voor stortingen, opnames of transacties.

Houd er rekening mee dat deze worden uitgevoerd door externe, niet-gereglementeerde makelaars. Daarom kunnen we verborgen kosten niet uitsluiten.

Klantenservice

Er is geen manier om contact op te nemen in het geval van technische problemen.

Er is een gebrek aan communicatiekanalen en de klantenservice neemt alleen maar contact met je op als ze je meer geld willen laten storten.

Onder welke namen opereert Bitcoin Trader?

Bitcoin Trader werkt momenteel onder de volgende adressen:

 • https://www.bitcointrader.site/
 • https://www.bitcoin-pw.com/

We sluiten echter niet uit dat er andere sites en namen op het web zijn die naar dezelfde robot verwijzen.

Hoe meld je je aan bij Bitcoin Trader?

Er is geen manier om contact op te nemen in het geval van technische problemen. Er is een gebrek aan communicatiekanalen en de klantenservice neemt alleen maar contact met je op als ze je meer geld willen laten storten.

Stap 1: Registratie

De registratie bestaat uit het invullen van een formulier met je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Na het verzenden van het formulier bevestig je je e-mailadres. Dit gebeurt door op een link te klikken of met een personeelslid te spreken.

Bitcoin Trader registratie

Stap 2: Doe een eerste storting

De bot vereist dat nieuwe gebruikers een eerste storting doen van minstens € 250. Zonder deze storting kun je het Bitcoin Trader-platform niet gebruiken.

Stap 3: Stap over naar live transacties

Zodra het geld op je account is bijgeschreven, begin je te handelen. Meestal activeer je de bot in het controlepaneel van de makelaar waarnaar Bitcoin Trader je doorverwijst.

Bitcoin Trader getest: reviews en ervaringen

Wil je eventueel Bitcoin Trader gebruiken, maar wil je eerst meer lezen over Bitcoin Trader-ervaringen? Het Bitcoin Trader-platform is al uitvoerig beschreven op fora die zich richten op de cryptomarkt, net als Bitcoin Code en Bitcoin Revolution. Voormalige gebruikers hebben ondubbelzinnig negatieve Bitcoin Trader-ervaringen.

Sommigen werden misleid door het demo-account. Ze geloofden dat als het platform hen niet beviel, ze makkelijk hun geld terug zouden krijgen. Helaas is dit nooit gebeurd.

Er waren ook veel reviews volgens welke de gegevens van gebruikers werden verkocht aan louche bedrijven op het darknet.

Is Bitcoin Trader software oplichterij? Onze conclusie

We geloven dat Bitcoin Trader oplichterij is. Het deelt enkele van de belangrijkste kenmerken met bedrijven waarvan bewezen is dat ze oplichters en onwettige praktijken zijn.

Laten we duidelijk zijn: deze tool zal je niet helpen bij het kopen en verkopen van cryptocurrencies en alleen maar leiden tot onrendabele transacties. De makers willen je alleen maar overhalen om geld te storten.

Wil je een tool gebruiken die zich bewezen heeft en je daadwerkelijk helpt bij het handelen? Kies dan voor Capitalise of eToro. Dit zijn gereglementeerde bedrijven die de veiligheid van hun klanten hoog in het vaandel dragen.

FAQ – Veelgestelde Vragen

Volgens de claims van de makers van Bitcoin Trader verdien je met een eerste storting van € 250 tot € 13.000 in een dag. Dit is duidelijk onmogelijk en klopt niet.

Volgens ons zijn er veel aanwijzingen dat Bitcoin Trader oplichterij is. Financiële toezichthouders waarschuwen voor het gebruik ervan.

Nee, Geert Wilders heeft Bitcoin Trader niet gebruikt. De beroemdheid distantieerde zich van nepnieuws dat dit suggereerde.

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning