de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Privacy Browser Brave Gebruikt Tor Technologie


Brave , een nieuwe webbrowser die grotere rivalen uitdaagt, zoals Google Chrome en Mozilla Firefox, wil privacy op het internet naar een hoger niveau tillen. Klik hier voor cryptosoep zijn artikel over Brave browser.

brave

Brave bevat een optie voor “privé browsen / incognito browsen” die geen sporen van online activiteit op uw computer achterlaat alsook websites doet denken dat u nog nooit eerder deze hebt bezocht. Het maakt ook gebruik van DuckDuckGo zoekmachine wanneer je incognito surft (Brave en DuckDuckGo). Maar de start-up werkt ook aan het toevoegen van een nieuw niveau van bescherming aan zijn privétabbladen door gebruik te maken van de verbergende technologie van het Tor-project.

Yan Zhu een vrouwelijke Brave programmeur die een lange voorgeschiedenis heeft van privacy- en beveiligingsprojecten heeft doorlopen zoals werken als een security engineer voor Yahoo, heeft ook gewerkt aan Tor’s Browser. Momenteel leidt ze het project van Tor Private met Brave.  Dit betekent dat er in Brave een extra modus zal zitten die geschikt is voor het gebruik met Tor, om vergelijkbare beveiligings-, anonimiteits- en privacygaranties aan te bieden.

Tor Privé tabbladen in Brave Browser

tor browser logo

Deze nieuwe browsing mode zal je beter beschermen tegen bijvoorbeeld internetproviders of van andere gebruikers die op een gedeeld Wi-Fi netwerk zitten.

Internetproviders willen je leren kennen, om zo je data en gedragspatronen te verkopen aan adverteerders.  Dat soort privacy-erosie is nu een stuk eenvoudiger geworden in Amerika door de maatregel die president Donald Trump heeft getekend en die breedbandproviders zoals Comcast en Verizon bevrijdt van een vereiste om toestemming te vragen voordat ze uw onlinegedrag volgen en die informatie aan adverteerders verkopen.

Gelukkig mag dit nog niet bij ons in Europa, maar als we kijken naar de geschiedenis volgde Europa veel het voorbeeld van Amerika. Dus we kunnen ons best zo goed mogelijk beschermen.

Gezien de technologische en politieke trends van vandaag, is het bouwen van Tor aan privé tabbladen in brave ‘cruciaal’, zegt Forrester-analist Fatemeh Khatibloo. Het levert een onvervulde belofte van een aantal privé tabbladen en zal druk uitoefenen op andere browsermakers om dit voorbeeld te volgen.

“Ik raad Tor niet aan veel mensen aan omdat het moeilijk te gebruiken is,” zei Khatibloo. Maar door de ingebouwde tabbladen in de brave browser eenvoudig te maken, kunnen privé tabbladen ‘echt een privéervaring’ worden.

Wat voegt Tor toe?

Wanneer u op internet surft, krijgen alle datapakketten die vanaf uw telefoon of pc zijn verzonden, toegang tot een adresseringssysteem met de naam Internet Protocol (IP). IP-adressen onthullen echter veel informatie. Uw internetprovider kan u vertellen welke websites u bezoekt en websites die u bezoekt weten ook dat u hen heeft bezocht.

Tor’s “onion router” -technologie maskeert deze informatie door uw internetcommunicatie te laten botsen via een willekeurige reeks tussenliggende servers, elk met een eigen IP-adres.

Tor bouwen in privé tabbladen van Brave maakt het moeilijk voor ISP’s om u te volgen. “Ze zien een aantal gecodeerde pakketten afgaan naar Nederland, het Midden-Oosten, Azië of wat dan ook, ze verliezen echt de draad uit het oog”, zei Brave Chief Executive Brendan Eich.

Het gebruik van een virtueel particulier netwerk (VPN) kan helpen – of verplaats de privacy-invasie gewoon van uw ISP en naar de VPN-provider. Tor maakt het daarentegen niet alleen moeilijk voor ISP’s om u te volgen, maar zelfs grotere spelers zoals overheden, zei Eich.

Privé-tabbladen op steroïden

Privétabbladen zijn een optie in alle browsers, hoewel ze soms andere namen gebruiken, zoals incognitotabbladen op Chrome- en InPrivate-tabbladen in Microsoft Edge. Privé-tabbladen helpen de privacy te beschermen door geen van uw websitebezoeken naar uw browsegeschiedenis te registreren; het verwijderen van alle tekstbestanden genaamd “cookies” die websites gebruiken om informatie over u op te slaan; en het niet onthullen aan websites van cookies die al in uw browser zijn ingesteld.

(Zelfs zonder privétabbladen stopt Brave met het blokkeren van advertenties, stopt de advertentie-industrie met het traceren van uw onlinegedrag en worden niet-versleutelde websiteverbindingen gewijzigd om verbindingen te beveiligen wanneer dit mogelijk is.)

Daarom kan Amazon met privétabbladen niet vertellen wat je in je winkelmandje hebt en waarom je niet automatisch bent aangemeld bij Gmail.

Tor zal uitbreiden wat privé-tabbladen kunnen doen. Zelfs met privétabbladen en een gecodeerde verbinding, bijvoorbeeld, kan uw ISP, wiens taak het is om uw netwerkgegevens te onderzoeken en aan te leveren, opmerken dat u zojuist het IP-adres van de zoekservice van Google hebt bezocht en onmiddellijk daarna de webpagina van een autohandelaar. Dat kan een sterk signaal zijn dat u op de markt bent voor een nieuwe auto, prime-informatie voor adverteerders.

Het gebruik van Tor maakt dat soort van tracking veel moeilijker.

Blocking Javascript

Brave gaat ook op andere manieren verder dan gewone privé-tabbladen. Het probeert bijvoorbeeld al onveilige HTTP-website-communicatieverbindingen te upgraden naar gecodeerde HTTPS-koppelingen wanneer mogelijk om het voor anderen moeilijker te maken om uw netwerkverkeer op te sporen. De privé-tabbladen van Tor zullen agressiever zijn en een onveilige verbinding helemaal voorkomen, zei Eich.

Bovendien, Zhu zei, Tor privé-tabbladen zullen scripts blokkeren. Dus verwacht geen volledig gepolijst web op een Tor-Tabblad. Eich heeft zelf meer dan 20 jaar geleden JavaScript uitgevonden en blijft actief in zijn ontwikkeling, maar de software is geen onverdeeld goed: scripts kunnen ook worden gebruikt om u te identificeren en aanvallen op uw computers te starten.

Tor biedt al een aangepaste versie van Firefox, en zowel projectlid Georg Koppen als Braves Zhu bevelen het aan voor maximale anonimiteitsbescherming. Maar Tor is enthousiast over het werk van Brave.

“We hebben lang gedebatteerd dat een Private Browsing Mode zich niet alleen zou moeten bezighouden met lokale aanvallers, maar tegenstanders moet nemen tussen gebruikers en bestemmingen die ze bezoeken,” zei Koppen. “Het gebruik van de privé-browsingmodus van Tor in Brave is dus een grote stap in de richting van meer privacy voor gebruikers op internet.”

Meer informatie op github.

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning