Als je wil beginnen in de wereld van crypto waarom dan niet beginnen met koning crypto: Bitcoin. Op deze pagina leggen we uit hoe je Bitcoin kan kopen via BTCDirect. Natuurlijk heb je eerst een wallet nodig om je bitcoins in op te slaan. Als je hierover nog niet geïnformeerd bent dan kun je hier meer lezen over de soorten wallets.

Wat is BTCDirect

Lees hier meer over BTCDirect: Voor en nadelen en betalingsmogelijkheden

In deze voorbeeld videos zal de wallet van copay.io gebruikt worden. Deze wallet kan enkel gebruikt worden om bitcoins op te slaan. Er zijn versies beschikbaar voor windows, mac, chrome app, ios app en android app. U kunt deze wallet dus makkelijk beheren op verschillende toestellen.

Stap 1: Bitcoin wallet aanmaken

De heren van BTC Direct zijn zo vriendelijk geweest om stap per stap uit te leggen in deze video hoe je een copay bitcoin wallet aanmaakt:

Relevante links

Stap 2: Bitcoins kopen en opslaan in je copay wallet

In de volgende video krijg je wat meer uitleg over hoe je bitcoins kan kopen via BTCDirect. Je dient eerst een account aan te maken en daarna kun je al vanaf €10 bitcoins kopen.
De video is gericht op mensen uit Nederland en toont dus hoe je deze aankoop verricht met iDeal. Voor mensen uit Belgie is het proces hetzelfde, enkel selecteer je dan Bancontact/Mister cash of een van de andere betaal mogelijkheden.

Relevante links

Stap 3: Bitcoins verkopen

Stel dat je bitcoins ferm in waarde gestegen zijn dan kun je ervoor kiezen om een deel ervan te verkopen. Gebruik onderstaande calculator om te berekenen:

[vcw-converter color=”blue” symbol1=”BTC” symbol2=”EUR”]

Als je je bitcoins of een deel ervan terug wil verkopen dan kun je dat ook doen aan BTCDirect. Bekijk onderstaande video met instructies hoe je je bitcoins vanuit je copay wallet kunt versturen en verkopen aan BTCDirect:

Relevante links

Verzenden
User Review
5 (1 vote)