de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

eToroX voegt Elrond (EGLD) Token toe: Meer liquiditeit voor het platform

Institutionele exchange eToroX heeft de token Elrond toegevoegd aan hun platform. Het is mogelijk om vanaf 23 december 2020 te beginnen traden met deze token. eGLD zal dan worden getrade met de grootste cryptovaluta, wat Elrond waarschijnlijk in staat zal kunnen stellen om de uitbreiding van hun token voort te zetten.

Waarom kreeg Elrond de kans om op eToro te komen?

Elrond pakt enkele van de belangrijkste uitdagingen in de cryptowereld aan. Zijn blockchain is in staat om een transactietarief van 15.000 per seconde te bereiken, en de blockchain is in openbare tests een tarief van meer dan 250.000 transacties per seconde (TPS) aangetoond.

Om dit in perspectief te plaatsen kan de Bitcoin-blockcain ongeveer 7 TPS aan, en de huidige versie van Ethereum is in staat om 15 TPS te doen. Het spreekt voor zich dat deze transactie rates veel te langzaam zijn, daarom werkt Ethereum momenteel aan een nieuwe Proof-of-Stake (PoS) gebaseerde architectuur in haar ETH 2.0 ontwikkelingsprogramma.

Elrond is Snel en is een Solide Ecosysteem aan het bouwen

Elrond gebruikt Secure Proof of Stake (PoS) en een Adaptive State Sharding mechanisme om het soort TPS-tarieven te creëren die het een onderscheidend platform maken voor gedecentraliseerde transacties op retailniveau. In feite vormen deze twee technologieën de kern van het ETH 2.0-ontwikkelingsprogramma, dat nog jaren in ontwikkeling zal zijn voordat het dit stadium zal bereiken.

Wat is Maiar?

Maiar is eerder in 2020 aan het publiek voorgesteld en zal eind januari 2021 in gebruik worden genomen. Het is een portemonnee- en betaalapplicatie die kan worden vergeleken met een platform als Google Pay, PayPal of Venmo, hoewel het enkele duidelijke voordelen biedt ten opzichte van deze gecentraliseerde platforms.

Snel, Schaalbaar en Veilig

Het is duidelijk dat Elrond een platform heeft gecreëerd dat in staat is te functioneren als een wereldwijd betalingsnetwerk en het ontwerpproces heeft benaderd met het oog op veiligheid en schaalbaarheid. Het simpele feit is dat gevestigde betaalsystemen gebonden zijn aan tal van regels en dat nieuwe platformen zoals Diem (voorheen Libra – nog steeds ondersteund door Facebook) te maken zullen krijgen met enorme reglementaire hindernissen.

Een van de dingen die Bitcoin goed heeft gedaan, is de mate van toegankelijkheid. Er zijn geen gatekeepers op de Bitcoin-blockchain, en dit is een groot voordeel voor het platform. In theorie kan Bitcoin problemen aanpakken zoals de mensen die uitgesloten zijn van het banksysteem, maar vanuit een praktisch perspectief is Bitcoin gewoon te traag.

Een betalingsplatform dat de massa’s kan helpen om toegang te krijgen tot financiële diensten moet eenvoudig te gebruiken zijn, goedkoop en extreem snel. Met de vermelding van eGLD op eToroX, en de lancering van Maiar begin volgend jaar, komt Elrond dichterbij het aanbieden van een geïntegreerd ecosysteem voor betalingen aan de wereldeconomie.

Liquiditeitsopties voor eGLD

De talrijke instrumenten die op eToroX zijn genoteerd, zullen helpen om eGLD een veel liquider instrument te maken, aangezien beleggers het kunnen ruilen voor een aantal zeer liquide activa, waaronder de grote munten als BTC en ETH.

Hoewel Elrond en zijn eGLD-penning waarschijnlijk niet op korte termijn Bitcoin of Ethereum zullen ontgrendelen, zijn de voordelen die het bedrijf in zijn ecosysteem heeft ingebouwd precies wat een wereldwijd betalingsplatform zou vereisen, wat het een goed idee maakt om aandacht te besteden aan zowel het bedrijf als eGLD.

Voor meer informatie over Elrond kunt u de website bezoeken door hier te klikken!

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning