de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Podcast van cryptosoep episode 3

Bert Podcast Episode 3

Beluister op Podcasts.google.com

Deze podcast praat over Digibyte. Hieronder een korte samenvatting:

DigiByte is een van de oudere klassen van cryptokringen en is getuige van een vrij snelle commerciële adoptie. Het beweert de langste blokketen ter wereld te hebben, dankzij de snellere bloktijd.

DigiByte : De basis

DigiByte is een decentrale digitale asset en een open source gebaseerd blokketenplatform. De Digibyte-cryptografie wordt aangeduid met het symbool DGB. Het totale aanbod bedraagt 273,6 miljoen DG-munten.
Het DGB-blok werd op 10 januari 2014 gelanceerd. Het werd gelanceerd zonder de eerste verkoop van penningen.

Het maakt gebruik van een multi-algoritme benadering die verschillende ‘proof of work’ (PoW) mijnbouwmethoden creëert & de mijncapaciteit en daarmee de toegankelijkheid van DigiByte mijnbouwpools vergroot. Dit voorkomt centralisatie en beveiligt het netwerk tegen een 51% aanval.

DigiByte Ontwikkeling

Digibyte is in 2014 ontwikkeld door Jared Tate, die ook de hoofdontwikkelaar is. De DigiByte Blockchain wordt door geen enkel particulier bedrijf gecontroleerd. Het team verbetert regelmatig zijn systeem om nieuwe functies toe te voegen.
Het Digibyte-team is bezig met de ontwikkeling van een algoritmeswap om de mijnbouw meer gedecentraliseerd te maken. Het meest verwachte project is het “Core 4.1.3”-protocol, waarmee gebruikers de slimme contracten op de blokketen kunnen aanmaken en afsluiten. Dit zou de munt op een stierenrennen kunnen duwen.

Het team beweert dat het technologie ontwikkelt om DigiByte-beveiliging ook toe te passen op ivd-apparaten en andere communicatiediensten.

DigiByte Technologie

DigiByte heeft 5 geavanceerde mijnbouwalgoritmen die helpen de decentralisatie van de mijnbouw in stand te houden. Deze 5 Proof of Work algoritmen splitsen de Digibyte mijnbouwactiviteiten en de mijnbouwactiviteiten op om veilige transacties mogelijk te maken.

De belasting van de 5 mijnbouwalgoritmen wordt opnieuw gebalanceerd met behulp van de MultiShied technologie. Dit past de moeilijkheidsgraad van alle knooppunten aan om de dominantie van het ene algoritme over het andere en de manipulatie van kleinere blokkades te vermijden.

Segregated Witness technologie biedt schaalbaarheid door het grootboek compacter te maken. Het maakt ook ketenoverschrijdende transacties en enkelvoudige bevestigingstransacties mogelijk.

DigiByte software heeft drie lagen:

Core Communications & Global Network verbindt alle knooppunten op het netwerk en maakt basisgegevensoverdracht tussen knooppunten en andere lagen mogelijk.

Een Public Ledger & Digital Assets slaat de gegevens op het netwerk van DigiByte op en beschermt tegen datamanipulatie.

De toepassingslaag is de bovenste laag van de Digibyte-blokketen. Het is het gebruikersgeoriënteerde deel van DGB dat overdrachten & API mogelijk maakt. Gebruikers kunnen zowel gedecentraliseerde applicaties als gecentraliseerde applicaties in de DigiByte-keten bouwen en hosten.

Lees meer over wat is digibyte op onze digibyte pagina.

Andere sites om de podcast te beluisteren:

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning