Rebranding Libra naar Diem

Laatst bijgewerkt op: 8 December 2020

Rebranded Libra Nog steeds een ‘Wolf in Sheep’s Clothing’: Duitse minister van Financiën

De Libra Association heeft zichzelf misschien omgedoopt tot Diem, maar dat betekent weinig voor de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz.

Volgens een rapport van Reuters zei Scholz in een verklaring dat de rebranding van de Libra als Diem slechts een cosmetische verandering was.

“Een wolf in schaapskleren is nog steeds een wolf”, zei hij na een videoconferentie van de ministers van Financiën van de G7 op maandag. Hij voegde eraan toe: “Het is voor mij duidelijk dat Duitsland en Europa de toetreding tot de markt niet kunnen en zullen accepteren, terwijl de regelgevingsrisico’s niet adequaat worden aangepakt”.

In zijn verklaring benadrukte Scholz ook dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het valutamonopolie in handen van de naties blijft.

Volgens een rapport van november heeft Scholz eerder zijn afkeer van particuliere cryptokringen uitgesproken, maar steunt hij wel initiatieven zoals het digitaliseren van de euro.

Naar verluidt is de groep Diem, die bestaat uit 27 leden, ook van plan om in januari zijn “diem dollar” stablecoin te lanceren.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Table of Contents

Crypto Robots

Bitcoin Era

Bitcoin Trader icon kleur

Bitcoin Trader

Bitcoin Code icon kleur

Bitcoin Code

Bitcoin Revolution

Bitcoin Profit logo kleur

Bitcoin Profit