Yield App: wat is het en hoe moet je het gebruiken?

Laatst bijgewerkt op: 11 January 2021
Yield App handleiding
Logo van Yield

Yield.App wil een decentrale financiële (DeFi) bankoplossing op schaal aanbieden.

De recente aankondiging dat het YLD-muntaanbod van Yield.App op 7 december beschikbaar zal zijn op TrustSwap, heeft enige interesse gewekt bij crypto-investeerders.

Laten we daarom eens kijken naar Yield.App en de recente samenwerking van de DeFi-oplossing met TrustSwap.

Yield.App (YIELD) lijkt gebruikers eenvoudig toegang te geven tot het investeren in DeFi met behulp van cryptocurrencies of traditionele valuta.

Met dit in het achterhoofd opent Yield.App een makkelijke weg voor nieuwe gebruikers.

Yield.App is ontworpen om het hele DeFi-proces in slechts enkele eenvoudige stappen te stroomlijnen.

Het is uitgebracht via de TrustSwap LaunchPad en lijkt een serieuze kandidaat te zijn voor de toekomst van DeFi.

Startpagina van Yield app

In dit artikel onderzoeken we Yield.App en hoe je het kunt gebruiken om financiële vrijheid na te streven.

Daarnaast bespreken we de rollen en functies van de Yield YLD-munt en hoe Yield.App samenwerkt met TrustSwap voor de lancering van de munt.

Heb je wat context nodig voordat je het DeFi-veld induikt?

Als dat het geval is, moet je zeker een bezoek brengen aan Ivan on Tech Academy, een van de meest prominente online blockchain educatieplatformen die verschillende cursussen biedt over alles wat met DeFi te maken heeft.

Wat is Yield.App?

Het platform Yield.App heeft als doel de deuren van DeFi te openen voor iedereen met een smartphone of internettoegaing.

Yield doet al het zware werk, zodat mensen kunnen profiteren van een eenvoudige en makkelijke gebruikerservaring die verder gaat dan traditionele aandelen.

Houd er rekening mee dat de volgende samenvatting van Yield.App in geen geval een goedkeuring van het platform is, en zorg er altijd voor dat je je eigen onderzoek doet voordat je in een nieuw project duikt.

Met dit gezegd zijnde, is het makkelijk om te zien waarom sommigen geïnteresseerd zijn in het aanbod van Yield.App.

In feite beweert Yield.App een gewaarborgde 12% APY en tot 20% met het gebruik van de Yield-munt.

Met Yield.App zouden gebruikers dagelijks interest kunnen opbouwen zonder hiervoor GAS-kosten te moeten betalen.

Zo kunnen gebruikers in vergelijking met traditionele investeringsmethoden meer winst genereren.

De mobiele wallet en web app zijn ontworpen om te werken net als elke andere app voor bankzaken of betalingen.

Vanuit de app kunnen gebruikers zich echter gewoon aanmelden, een plan selecteren en een geautomatiseerde DeFi-wallet hebben.

Deze maximaliseert het rendement en elimineert voor veel mensen de barrière van ingewikkelde stappen voor de toegang tot DeFi.

Yield app mobile pagina

Het platform genereert zijn winst door de investeringen van de gebruikers te bundelen en vervolgens deze collectie te diversifiëren over verschillende platformen en DeFi-pools.

Yield.App gebruikt een proces om te berekenen aan welke DeFi-protocollen moet worden deelgenomen voor een maximale winst en een minimaal risico.

Dit staat bekend als de ‘Sharpe Ratio’.

Het samenvoegen van fondsen vermindert voor investeerders zowel het risico als de kosten.

Wat is DeFi

DeFi, de afkorting van decentrale financiering, is een term die een verscheidenheid aan decentrale toepassingen beschrijft die op de blockchain opereren.

In tegenstelling tot het verhandelen van cryptocurrencies via een gecentraliseerde beurs (CEX), kunnen gebruikers verschillende munten uitwisselen met behulp van gedecentraliseerde beurzen (DEX).

DeFi laat deelnemers toe om activa te lenen en uit te lenen met behulp van gewaarborgde leningen, en aan yield farming te doen met behulp van geautomatiseerde marketmakers en DEX’s.

Deze toepassingen zijn interoperabel en gericht op het beperken van financiële tussenpersonen.

DeFi vereist niet dezelfde know-your-customer (KYC) en anti-witwas (AML) regelgeving als CEX’s, waardoor het een heus broeinest van innovatie is.

DeFi is grotendeels gebouwd met behulp van de Ethereum-blokchain. Er zijn echter verschillende opkomende blockchains die voor de nodige concurrentie zullen zorgen.

Projecten zoals EOS en Polkadot bouwen ook decentrale toepassingen (dApps) op de blockchain.

Yield Farming

In juni 2020 zorgde de vraag naar COMP voor een yield farming hype, waardoor de GAS-kosten drastisch stegen als gevolg van de extreme drukte op het net.

Er bestaan verschillende vergelijkbare protocollen, waarbij deelnemers “yield” kunnen verdienen door het verstrekken van liquiditeit en het afsluiten van crypto-leningen.

Ervaren yield farmers kunnen strategieën ontwikkelen waarbij ze de opbrengst kunnen maximaliseren door activa van het ene protocol naar het andere te verplaatsen.

Door de beste tarieven voor het lenen en uitlenen te selecteren, kunnen gebruikers een aanzienlijke jaarlijkse procentuele opbrengst (APY) verdienen aan opgebouwde rente, handelsvergoedingen en overheidsmunten.

Een andere term die wordt gebruikt om dit proces te beschrijven is “liquidity mining”.

Door het verstrekken van liquiditeit aan DEX’s zoals Uniswap, of geldmarktprotocollen zoals Aave, kunnen gebruikers vergoedingen “ontginnen” door eenvoudigweg liquiditeit te verstrekken.

Dit is echter niet zonder risico.
DeFi is grotendeels ongereguleerd, en de yield farming protocollen werken met slimme contracten.

Dit heeft veel innovatie mogelijk gemaakt, maar het risico op hacks en het falen van slimme contracten is prominent aanwezig.

Hoewel crypto-verzekeringen, zoals Nexus Mutual, helpen om de kans op verlies van fondsen te minimaliseren, is het nog steeds riskant om deel te nemen.

Zelfs met een sterk begrip van fundamentele en technische analyse is het moeilijk om te navigeren in de wereld van yield farming.

Dit nieuwe terrein is vluchtig en onvoorspelbaar, wat betekent dat het ongelooflijk makkelijk is om te sneuvelen als je niet weet wat je doet.

Het bijhouden van een scala aan steeds veranderende strategieën en het voortdurend bijstellen van posities is vermoeiend en risicovol.

Met zoveel om rekening mee te houden bij yield farming, is het geen wonder dat protocollen zoals Yearn Finance zo populair zijn geworden.

Yearn Finance

Yearn Finance is een open-source protocol dat automatisch de liquiditeit tussen de uitleenpools in evenwicht brengt.

Het protocol dient als een DeFi-rendementsaggregator, waarbij het rendement wordt gemaximaliseerd door fondsen te wisselen tussen platformen zoals Compound en Aave.

Yearn Vaults zijn pools van fondsen die ontworpen zijn om volgens specifieke strategieën te werken. Er zijn verschillende Vaults voor verschillende vormen van risicobereidheid.

Door liquiditeiten in deze Vaults op te sluiten, verdienen gebruikers liquiditeitsleverancier (LP) beloningen, renteopbrengsten en handelsvergoedingen. De rendementen zijn vaak hoog, maar de risico’s ook.

Een van de belangrijkste problemen met yield farming zijn de GAS-kosten.

Vooral in tijden van drukte op de Ethereum-blockchain kunnen de GAS-kosten extreem hoog zijn.

Dit creëert een barrière voor gebruikers met een kleiner kapitaal, omdat deze kosten hoger zijn dan de potentiële winst.

Wat kan ik doen met Yield.App?

Investeren

Uiteindelijk zul je Yield.App kunnen downloaden in de Apple en Google Play app stores.

Daar kun je je aanmelden voor een dagelijks rendement met een minimale investering van € 100.

Vervolgens kun je een plan kiezen dat het beste past bij je persoonlijke risico-rendementsverhouding.

Aan de andere kant zal het huidige alternatief voor Yield.App, als je nieuw bent in de cryptowereld, een proces van ongeveer 10 stappen omvatten.

Yield.App bespaart tijd, van het aanmaken van een MetaMask-account tot het opnemen van winst en het herinvesteren of verkopen van munten.

Yield app investeren cryptomunden

Op de achtergrond, ver uit het zicht van de gebruikers, beweert Yield.App dat deskundige Portfolio Managers de protocollen balanceren om het beste rendement te garanderen.

Yield.App zal dagelijks honderden API’s en DeFi-protocollen doorlopen, en zo liquiditeit bieden of winst nemen. Er is een sterk crypto-handelskundig team actief om het beste rendement voor de gebruikers te behalen.

Crypto slaapt namelijk niet; het werkt de klok rond, zeven dagen per week.

Met Yield.App is de visie dat je er zeker van kunt zijn dat je fondsen dagelijks een positief rendement opleveren, ook tijdens het weekend en wanneer je slaapt.

Zoals je misschien weet, heeft de blog Ivan on Tech Academy al passief inkomen in crypto behandeld en hoe je een passief inkomen kunt verdienen met Ethereum.

Het Yield.app-platform biedt gebruikers een andere mogelijkheid om hun geld voor hen te laten werken, in tegenstelling tot andersom.

Financiële vrijheid

De release van het Yield.App-platform is bedoeld om mensen te helpen om te werken aan onafhankelijke financiële vrijheid, wereldwijd een doel voor veel mensen.

Yield.App en Yield-munten maken het iedereen makkelijk om toe te treden tot crypto en gedecentraliseerde financiën.

Het is echter de moeite waard om in gedachten te houden dat Yield.App een bewaardienst is.

Dit gezegd zijnde, worden de fondsen van de gebruikers ongelooflijk veilig opgeslagen door middel van verschillende innovatieve beveiligingsstandaarden.

Yield app financiele vrijheid

Met het platform biedt Yield de gebruikers de kans om terugkerende betalingen op te zetten, zodat ze moeiteloos kunnen investeren.

Wanneer je begint te investeren via Yield, alleen wat je je kunt veroorloven om te verliezen, word je beloond met een betere rente dan eender welke bank op de planeet.

Yield.App maakt het makkelijker dan ooit om in contact te komen met decentrale digitale activa.

YLD-munt

De Yield YLD-munt is ontworpen als een gebruiksmunt voor Yield.App, met het symbool $YLD.

Met de toevoeging van de Yield.App-munt, kunnen gebruikers hun APY op het Yield.App-platform verhogen van 12 naar 20%.

Ook kunnen gebruikers rente op de munt verdienen wanneer ze de YLD-munt op Yield.App bewaren.

Er zijn 50.000.000 YLD-munten voor beloningen aan gebruikers gereserveerd, met 90% die als bewaarbeloningen worden gebruikt.

Yield.App lijkt dagelijks beloningen in de vorm van YLD-munten aan te bieden aan gebruikers op basis van het aantal van hun holdings binnen het niveausysteem.

De overige 5.000.000 YLD-munten worden gebruikt in het Referral Rewards-programma. Binnenkort kun je je vrienden en familie doorverwijzen naar Yield.App met een gepersonaliseerde verwijzingscode.

Zodra de doorverwezen persoon een minimum van € 100 op Yield.App heeft gestort, ontvangen jullie beiden € 40 aan YLD-munten!

De Referral Rewards zullen eindigen zodra de referral pool is uitgeput.

Partnerschappen

BnkToTheFuture

Co-oprichter en CEO Simon Dixon heeft aangegeven dat BnkToTheFuture op zoek was naar DeFi-platformen met een goed gestructureerd bedrijf.

Zo kwamen ze Yield.App. tegen.

BnkToTheFuture heeft eerder al aandelenfinancieringsrondes voor grote, gevestigde crypto-diensten zoals Kraken, Wirex en Bitfinex aangeboden die aan de eisen voldoen.

Met een netwerk van meer dan 85.000 gekwalificeerde en gereguleerde investeerders heeft BnkToTheFuture ervoor gezorgd dat Yield.App een van de grootste spelers in de blockchainwereld is geworden.

Toch vereist BnkToTheFuture dat gebruikers minimaal 1.000 euro investeren.

Naast deze investering, zullen gebruikers YLD-fiches ontvangen (ongeveer 6,5 munten per € 1).

Gebruikers kunnen dan hun YLD-munten op het Yield.App-platform bewaren om 20% rente op hun rekening te verdienen.

DuckDAO

Yield kondigde onlangs een strategisch partnerschap aan met DuckDAO, een crypto incubator die de investeringsmogelijkheden democratiseert door middel van een gedecentraliseerd ecosysteem.

DuckDAO is een op de gemeenschap gericht platform dat individuele investeerders in staat stelt om in een vroeg stadium deel te nemen aan een nieuw project.

DuckDAO heeft honderden blockchain en DeFi start-ups ondersteund, waaronder Geeq, DeFiPie en Fyooz.

Het succes van het project is indrukwekkend, en het kan bogen op een gepassioneerde en toegewijde community.

Een partnership met DuckDAO maakt Yield.App beschikbaar voor een breed publiek, dat allen met hetzelfde ethos opereert om DeFi toegankelijker te maken.

Met betrekking tot deze samenwerking verklaarde Tim Frost, de CEO en oprichter van Yield.App, dat:

“Door onze krachten te bundelen met het DuckDAO-ecosysteem kunnen we ons verbinden met een vocale en onderzoekende gemeenschap die zich over de hele wereld uitstrekt.

Door onze samenwerking met DuckDAO zullen we de krachten kunnen bundelen met de mensen die zich bekommeren om DeFi, de gebruikerservaring en het bankwezen om het best mogelijke product te ontwikkelen, en onze verbeteringsinspanningen te richten op functies die er toe doen.”

Yield.App: conclusie

DeFi hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Zeker, achter de schermen is er vanalles aan de hand, maar de gemiddelde gebruiker hoeft dit niet te zien om deel te nemen.

DeFi moet voor iedereen eenvoudig en toegankelijk zijn om financiële inclusie te bevorderen.

Yield.App heeft het potentieel om de welvaartsongelijkheid te verminderen door de nieuwste financiële instrumenten in een toegankelijk en gebruiksvriendelijk platform te bieden.

Gebruikers kunnen eenvoudigweg fondsen storten, een beleggingsfonds selecteren dat voldoet aan hun risicotolerantie en met slechts enkele klikken rente verdienen.

Yield bankieren grafiek

Het langetermijndoel van Yield is het creëren van een lonend en rechtvaardig digitaal banksysteem dat door iedereen over de hele wereld kan worden gebruikt om rente te verdienen op elke valuta.

Het team is ook van plan om een fysieke crypto-betaalpas te lanceren waarmee gebruikers hun crypto kunnen uitgeven alsof het fiat geld is.

Toch moet je altijd je eigen onderzoek doen met betrekking tot DeFi, blockchain en crypto projecten.

Dit kan echter een uitdaging zijn als je niet weet hoe je zelf je eigen onderzoek kunt uitvoeren.

Als dat het geval is, moet je zeker eens kijken naar de tientallen DeFi-en blockchaincursussen die beschikbaar zijn op de blog Ivan on Tech Academy en je DeFi-vaardigheden optimaliseren!

Table of Contents

Crypto Robots

Bitcoin Era

Bitcoin Trader icon kleur

Bitcoin Trader

Bitcoin Code icon kleur

Bitcoin Code

Bitcoin Revolution

Bitcoin Profit logo kleur

Bitcoin Profit