De top 10 beste crypto podcasts

Laatst bijgewerkt op: 22 October 2020
Best Bitcoin Podcast main header BTC

Het luisteren van podcasts is misschien wel de beste manier waarop je in staat bent om nieuwe kennis op te doen. Een van de meest nieuwe soorten podcasts zijn de podcasts die gaan over cryptovaluta.

In dit artikel hebben we voor jou een selectie gemaakt met de top 10 beste crypto podcasts die je op dit moment kunt beluisteren.

Hiermee leer ook jij alles over de unieke techniek achter de verschillende crypto projecten!


1. Crypto Campfire Podcast

Crypto Campfire, gehost door Mitch en The Prefesser, benadert de crypto markt op een ontspannen manier en bespreekt onderwerpen die variëren van “Adoptie in de Filippijnen” tot “De 4e Industriële Revolutie” in een ontspannen “kampvuur” omgeving.

Leun achterover en geniet van deze eenvoudige podcast. Dit is de beste podcast die je maar kunt volgen als beginner, je zal namelijk alles op een zeer makkelijke manier leren over de cryptomarkt. 

2. Untold Stories

Untold Stories wordt gehost door Charlie Shrem – de oprichter van de Bitcoin Foundation en de inmiddels verdwenen BitInstant.

BitInstant was een vroege crypto startup, waarbij ShapeShift Founder en CEO, Erik Voorhees en Gemini Founders Tyler en Cameron Winklevoss betrokken waren. Shrem’s podcast richt zich op de persoonlijke, onvertelde verhalen van enkele van de vroege leiders van de crypto-beweging.

Luister zeker naar Shrem’s interview met Charlie Lee over de oprichting van Litecoin.

3. UnChained en Unconfirmed

Laura Shin’s podcast UnChained werd opgericht in 2016 en is bekend en gerespecteerd in de hele crypto community. Voorheen was Laura een senior redacteur bij Forbes, en de eerste mainstream verslaggever die fulltime over cryptocurrencies en blockchain tech berichtte.

In Laura’s nieuwste podcast krijg je meer te over over insiders die bezig zijn met het laatste crypto-nieuws.

4. The Bitcoin Knowledge Podcast

De Bitcoin Knowledge Podcast is het project van Trace Mayer.

Mayer is een vroege Bitcoin belegger, een investeerder in Kraken en Armory. Hij hielp bij het organiseren van de eerste Bitcoin-conferentie in 2013.

De podcast heeft interviews met namen als Caitlin Long, Saifedean Ammous en Jameson Lopp.

Er zijn talloze afleveringen die je kunt luisteren, je bent dus wel even zoet met deze optie.

5. The Crypto Street Podcast

De The Crypto Street Podcast, gehost door Dale, Whale en Prince, levert geweldige inhoud over onderwerpen variërend van “The Future of Wealth Management” tot “The State of the Markets”.

Afgezien van de grote inhoud, heeft de podcast een herkenbaar themalied wat je altijd weer een goed gevoel geeft.

Dit is de beste optie voor de mensen die zoeken naar net even wat meer diepgang bij de verhalen. 

6. Off the Chain

Anthony Pompliano is een van de meest populaire namen in de cryptomarkt. Als je op zoek bent naar een grote inhoud om een gevoel te krijgen voor zijn idealen, kijk dan eens naar zijn debat met Peter Schiff of naar zijn discussie over tokenisatie op CNBC.

Pomp’s podcast bevat interviews met Wall Street investeerders en grote namen in de crypto ruimte.

Luister ook zeker naar zijn interview met ShapeShift Founder en CEO Erik Voorhees.

7. Stephan Livera Podcast

Stephan Livera heeft een achtergrond in financiën, boekhouding, informatiesystemen en heeft gewerkt binnen het banksysteem.

Livera is nu gastheer van zijn eigen educatieve crypto podcast, waarbij gasten als Jack Dorsey en Adam Beck de economie en technologie van Bitcoin bespreken.

Dit is een leuke podcast voor mensen die meer willen weten over crypto, maar die ook andere onderwerpen uit de markt willen leren kennen. Zo leer je hier bijvoorbeeld ook meer over beleggen in het algemeen. 

8. Nugget’s News Crypto Podcast

Deze crypto podcast wordt gerund door Alex Saunders, de CEO en oprichter van Nugget’s News en een bestuurslid van Blockchain Australië.

De focus ligt op “het leveren van interviews, marktpsychologie, sentiment en fundamentals om je te helpen je kennis op te bouwen en te navigeren in de wereld van cryptocurrency”.

Klinkt een beetje vaag, maar het komt er gewoon op neer dat ze je mee willen nemen naar de techniek achter de cryptovaluta. Een zeer leerzame podcast om te luisteren. 

9. Crypto Entrepreneurs

De Crypto Entrepreneurs Podcast, gehost door Charles The ETH, richt zich op het bouwen van bedrijven in de crypto- en blockchain industrie.

Luister zeker eens naar een van zijn recente interviews met Loma over “Getting into the Minds of Successful Crypto Traders”.

Hierin leer je precies wat jij moet doen als je ook succes wilt boeken op de cryptomarkt.

 10. What Bitcoin Did

Peter McCormack is de gastheer van What Bitcoin Did, een podcast die snel een bekende speler is geworden binnen de crypto wereld.

Peter interviewt de bekendste mensen in Bitcoin en geen enkel discussiepunt is verboden.

Op zijn gastenlijst staan onder andere Pete Rizzo, Peter Todd en ShapeShift CEO Erik Voorhees. Super interessant en vaak lekker lange afleveringen, hierdoor heb je voor een lange tijd plezier.

Sending
User Review
0 (0 votes)