de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Brave en DuckDuckGo


Brave en DuckDuckGo werken samen om privacy op het internet te verhogen. 

Brave (hier downloaden) en DuckDuckGo hebben op 14/12/2017 hun samenwerking aangekondigt om samen de internet privacy radicaal te verbeteren. Surfen en zoeken naar gegevens verkleinen drastisch je persoonlijke privacy. Om dit te bestrijden, heeft Brave Browser DuckDuckGo-zoekopdrachten geïntegreerd in de privétabbladen (incognito) van de Brave-browser, zodat gebruikers op een eenvoudige manier privacy kunnen waarborgen.

De functie is al beschikbaar vanaf December via de nieuwe Brave browser desktop-release 0.19.116 en zal in het eerste kwartaal van 2018 worden geïntegreerd in Brave Android- en iOS-apps.

Dit is hoe we samen online privacy verbeteren. Gebruikers die een nieuw privé-tabblad openen (door sommige gebruikers ook wel ‘incognito’ genoemd) in Brave, krijgen een optie om DuckDuckGo als standaardzoekmachine te selecteren. Andere zoekmachines houden data van de gebruiker bij, zelfs wanneer ze worden gebruikt in privé-browsingmode. DuckDuckGo verzamelt of deelt nooit persoonlijke gegevens van gebruikers. Met meer dan 16 miljard cumulatieve anonieme zoekopdrachten vanaf 2017 wordt DuckDuckGo ’s werelds meest vertrouwde zoekmachine.

Veel populaire sites kunnen maar liefst 70 trackers bevatten, gebruikers over het web volgen en informatie verzamelen over hun sitebezoeken. Brave stopt standaard advertenties en trackers die de privacy van gebruikers schenden. Gebruikers bereiken een nog hoger privacyniveau door een privétabblad te openen dat toegankelijk is vanuit het menu Bestand van de browser. Deze tabbladen zijn niet aangemeld in de geschiedenis of in browsergegevens en worden niet geteld in berekeningen voor brave betalingen met BAT. Beide Brave’s privétabbladen en hun cookies verdwijnen als de browser is gesloten.

brave and duckduckgo

In een recente studie constateerde DuckDuckGo dat privacy nu een belangrijk punt van zorg is in de VS, waarbij 24% van de volwassenen genoeg geven om hun online privacy om deze te beschermen. 65% van de ondervraagden zou gemotiveerd zijn om van zoekmachine te veranderen als ze wisten dat een nieuwe zoekmachine geen persoonlijke gegevens over zoekopdrachten verzamelde. In een rapport uit januari 2017 zei 84% van de Amerikanen dat ze zouden overwegen om een andere grote webbrowser uit te proberen als deze meer functies zou bieden om hun privacy te beschermen.

“Veel mensen denken dat hun zoekopdrachten niet worden gevolgd in de modus voor privé browsen. Helaas is dat niet waar, tenzij je een privé-zoekmachine zoals DuckDuckGo gebruikt.

“Met Brave en DuckDuckGo kunnen gebruikers erop vertrouwen dat we de sites die ze bezoeken niet zien, dat persoonlijke informatie niet wordt opgeslagen en dat ze worden beschermd tegen trackers”, aldus Brendan Eich, CEO en medeoprichter van Brave Software. “Gebruikers hebben lang genoeg geleden onder het huidige gebroken online ecosysteem en met de juiste tools kunnen ze hun privacy terugvorderen en stelling nemen tegen de tussenpersonen die hun persoonlijke gegevens exploiteren.”

Voor zoeken op het web in normale tabbladen, beschikt de Brave-browser momenteel over 19 zoekmachines, waaronder DuckDuckGo. Gebruikers kunnen DuckDuckGo als standaardzoekmachine selecteren door naar Voorkeuren en dan naar Zoeken te gaan. In de desktopbrowser kunnen ze ook typen: “D” in de URL-balk voor een snelkoppeling naar DuckDuckGo Search. Het nadeel van normale zoekmachines is dat ze registreren wat gebruikers invoeren in de zoekbalk en deze informatie kunnen misbruiken.

DuckDuckGo.com is al een Brave Verified Publisher en Brave gebruikers kunnen ervoor kiezen om anoniem donaties te sturen naar DuckDuckGo via Brave Payments. Gebruikers kunnen ook de “pinning” -optie in Brave Payments gebruiken om DuckDuckGo te belonen, door het percentage toe te wijzen dat zij prefereren voor de donatie. Lees hier meer over dit brave payment systeem met basic attention tokens. 

Gebruikers die de voordelen van DuckDuckGo en Brave kiezen, genieten niet alleen van het voordeel van een privé-browse-ervaring, ze zijn ook actieve deelnemers aan een grotere beweging naar een gratis en open web dat niet ten koste gaat van de privacy van gebruikers. De privé-zoekopdracht en domeinverificatie zijn slechts het begin van een partnerschap op lange termijn voor betere privacy. DuckDuckGo en Brave zijn van plan om samen te werken aan gezamenlijke initiatieven voor privacybewustzijn en experimentele pilots.

Over DuckDuckGo

DuckDuckGo is een internet privacy bedrijf dat mensen in staat stelt om naadloos controle te krijgen over hun persoonlijke informatie online, zonder enige afweging. Sinds 2008 exploiteert DuckDuckGo een zoekmachine die de zoekgeschiedenis van gebruikers niet bijhoudt of anders zijn gebruikers profileert, en biedt nu ook mobiele apps en browserextensies om de privacy van gebruikers op internet te beschermen.

Over Brave Software

Brave Software is een startup die een snelle, open source, op privacy gerichte browser bouwt die invasieve advertenties en trackers blokkeert. Brave heeft als doel het onlineadvertentie-ecosysteem te resetten met sneller en veiliger browsen, evenals microbetalingen en opt-in anonieme advertenties om inkomsten te delen met gebruikers en om uitgevers te ondersteunen. De Brave-oplossing is een win-winsituatie voor iedereen die een aandeel heeft in het open web en die het vervelend vindt om privacy en inkomsten te geven aan de tussenpersonen in de reclamesector. Brave Software is mede opgericht door Brendan Eich, mede-oprichter van Mozilla en maker van JavaScript, en Brian Bondy, voorheen van Khan Academy en Mozilla.

 

 

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning