de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Brave Browser – De Eerste Blockchain Browser

brave logo

Brave Browser richt zich op het verhogen van de browser snelheid en -veiligheid voor gebruikers, terwijl het de advertentie-inkomsten voor makers van content laat groeien. Brave heeft als doel het onlineadvertentie-ecosysteem te transformeren met microtransacties en een nieuwe oplossing aan te bieden voor gebruikers en publishers. Waarbij snel en veilig browsen het pad is naar een betere toekomst voor het open web.

Hier downloaden voor iOS, Android en Desktop.

Brave, de blockchain gebaseerde browser dat 35 miljoen dollar ophaalde in een ICO vorig jaar, maakt zijn eerste grote stap om een ecosysteem te bouwen dat uitgevers (content creators) op een nieuwe manier beloond. Achter Brave staat Brendan Eich, hij is een van de medeoprichters van Mozilla (het bedrijf achter de Mozilla Firefox Browser).

Brave is een echte privacy browser, de ontwikkelaars vinden dat de huidige status quo van de online advertentiewereld helemaal de verkeerde kant aan het uitgaan is. De advertenties die we zien voorbijkomen zijn meestal storend of misleidend en er worden allerlei verschillende methodes ingezet om jouw surfgedrag te analyseren en te verkopen aan derden. Hierdoor zijn er adblockers gekomen, waardoor de inkomsten van de adverteerders worden gereduceerd.

Brave web browser blokkeert niet alleen trackers, scripts, cookies en advertenties van derden, maar biedt ter compensatie ook de mogelijkheid om geld te doneren aan sites via hun cryptocurrency token (BAT = Basic Attention Token)

Een van de belangrijkste innovaties van Brave is dat zijn token (BAT, Basic Attention Token) gebruikt wordt om de huidige financiële normen van online publiceren drastisch te veranderen / verstoren. Het bedrijf wil gebruikers belonen voor het surfen op het web en tegelijkertijd reclame minder intrusief en meer relevant te maken.

Dus kortgezegd, Brave is een browser die je laat sneller surfen door het blokkeren van advertenties en trackers die je privacy schenden en je tijd en geld kosten.

Bekijk de video van brave:
[vimeo id=”228418113″ width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Voordelen van de Brave Browser

Sneller Surfen

Brave web browser laadt belangrijke Engelstalige nieuwssites 2 tot 8 keer sneller dan Chrome en Safari op mobiel. En Brave is 2 keer sneller dan Chrome op desktops. (meer data)

brave browser vs chrome

Bespaar geld

Brave bespaart je geld. De gemiddelde mobiele browsergebruiker betaalt maar liefst $23 per maand aan datakosten om advertenties en trackers te downloaden – dat is $ 276 per jaar. Brave blokkeert advertenties en trackers, dus je betaalt er niet voor.

Zelfs als je een onbeperkt mobiel data-abonnement hebt of alleen op je computer surft, betaal je uiteindelijk toch omdat je informatie en tijd waardevol zijn.

Blokkeer ads en trackers

Brave blokkeert standaard advertenties en trackers, zodat je sneller en veiliger surft. Je kan een advertentie blokkeringsextensies toevoegen aan je bestaande browser zoals adblock, maar het is gecompliceerd en ze botsen vaak met elkaar omdat browserbedrijven ze niet testen. Erger nog, de toonaangevende adblockers staan nog steeds enkele advertenties en alle trackers toe.

Bespaar uren elk jaar

De snelheid van Brave bespaart de gemiddelde gebruiker enkele uren per jaar. Brave houdt zelfs de tijd bij je bespaart. Gebruikers besparen meestal ongeveer 5 seconden laadtijd per pagina op een mobiele verbinding door geen advertenties en trackers te downloaden. Desktopgebruikers zien vergelijkbare besparingen.

brave browser statistieken

beschermen tegen malware

Vermijd infectie

Brave blokkeert advertenties en trackers, waardoor je minder kans loopt geïnfecteerd te worden met malware, ransomware en andere spyware. In 2016 stegen de infecties met 132%.

Brave heeft zelfs automatische HTTPS-upgrades, dit betekent dat je verbinden gecodeerd zijn, je identiteit, betalingen en meer worden beschermd.

Bescherm je privacy met echte incognito mode

Populaire sites bevatten maar liefst 70 trackers. Brave blokkeert de software die je volgt online.

De “privé” of “incognito” -modus die andere browsers aanbieden, zijn niet echt privé. Die tabbladen beletten meestal alleen andere mensen die je computer / telefoon gebruiken om te zien waar je bent geweest. Het privétabblad van Brave stopt trackers en zal binnenkort een ‘Tor op het tabblad’ bevatten, waardoor nog meer privacy wordt geboden.

Drie manieren om Brave te gebruiken:

[one_third]

1. Privacy standaard

Het moderne web zit vol met parasitaire advertenties en trackers.

Ze volgen je van de ene site naar de andere, leren alles wat ze over je weten en pushen soms zelfs malware.

Brave neemt een sterk standpunt in tegen dit soort slechte acteurs. Advertenties en trackers worden standaard geblokkeerd, waardoor je privacy wordt beschermd.

[/one_third]

[one_third]

2. Bijdragen

Bepaal of je wil doneren aan websites. Er zijn twee manieren:

Stel automatische microdonaties in. Brave verdeelt automatisch een maandelijkse donatie tussen de topsites die u bezoekt.

En / of, je kan beslissen welke sites welk percentage van uw gift krijgen. Dit proces heet pinning.

[/one_third]

[one_third_last]

3. Basic Attention Token

Brave Payments maakt gebruik van de Basic Attention Token voor bijdragen aan uw favoriete contentmakers. Klik hier om er meer over te leren.

Binnenkort kan je kiezen voor een nieuw op blockchain gebaseerd digitaal advertentiesysteem, waardoor uitgevers een betere deal krijgen en gebruikers een deel van de advertentie-inkomsten voor hun aandacht krijgen.

[/one_third_last]

The Brave Commitment.

Hoe kunt u Brave vertrouwen om uw privacy te behouden en inkomsten te genereren?

Privacy

Brave ziet nooit de sites die je bezoekt. Als je een zoekmachine zoals Google gebruikt, wordt alles wat u typt in de zoekbalk opgenomen door Google, maar niet door Brave-servers.

Geld

Brave verdient geld door 5% van alle donaties te nemen en – nadat het volledig is geïmplementeerd – een kleine hoeveelheid reclame die met toestemming wordt geplaatst. Brave deelt zelfs wat inkomsten met u – tenminste zoveel als we ontvangen.

Vertrouwen

Het is moeilijk om iets stiekem te doen als je een open source bedrijf bent. Iedereen kan controleren wat de Brave-softwarecode aan het doen is.

Hier downloaden voor iOS, Android en Desktop.

Meer informatie

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning