de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

BAT – Basic Attention Token

Basic Attention Token Featured Image

basic attention token

Waar staat BAT voor en wat is het?

bat values

De Basic Attention Token is het nieuwe token voor de digitale advertentie-industrie. Het betaalt uitgevers voor hun inhoud en gebruikers voor hun aandacht en ondertussen biedt het adverteerders meer winst voor hun advertenties.

Basic Attention Token verbetert de efficiëntie van digitale advertenties radicaal door een nieuw token te maken dat kan worden uitgewisseld tussen uitgevers, adverteerders en gebruikers. Het gebeurt allemaal op de blockchain van Ethereum.

Het token kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan advertenties en op aandacht gebaseerde services te verkrijgen op het Brave-platform. De utiliteit van het token is gebaseert op de aandacht van de gebruiker.

[vimeo id=”209336437″ width=”600″ height=”340″ position=”center”]

Leer meer over de Brave Browser.

Wat is de uitdaging?

bat logo

 • Digitale reclame zoals we die nu kennen wordt overspoeld door tussenpersonen, trackers en fraudeurs.

Gebruikers worden misbruikt.

 • Tot 50% van de mobiele data van de gemiddelde gebruiker is voor advertenties en trackers, die wel $23 per maand kosten aan extra dataverkeer.
 • Advertenties gebruiken gemiddeld ongeveer 5 seconden mobiele laadtijd.
 • Met advertenties neemt de gebruiksduur (batterij) van de telefoons met maar liefst 21% af.
 • Privacy wordt geschonden wanneer grote mediasites 70 trackers hosten.
 • Malware (malvertenties, losgeld) is in één jaar tijd met 132% gestegen.

Publisher zijn doet pijn

 • Google en Facebook nemen 73% van alle advertentiedollars en 99% van alle groei.
 • De omzet is onlangs met 66% gedaald.
 • Bots hebben vorig jaar $ 7,2 miljard aan fraude toegebracht.
 • Op meer dan 600 miljoen telefoons en desktops worden ad-blocking uitgevoerd.
 • Uitgevers/publishers kunnen bijna geen geld meer verdienen aan diensten met toegevoegde waarde.

Adverteerders verliezen

 • Adverteerders hebben geen goede informatie over waarvoor ze betalen.
 • Marketeers worden vaak voor de gek gehouden door valse websites en bots die fraude plegen.
 • Targeting is slecht, waardoor gebruikers advertenties vaker negeren.

Blockchain Digitale Advertenties

bat + brave

Brave Browser

Brave is een snelle, open source, op privacy georiënteerde browser die trackers, en andere slechte advertenties blokkeert, en een logboek systeem bevat die anoniem de attentie van de gebruiker kan vastleggen en hiermee de juiste publishers/uitgevers kan belonen voor zijn werk. Klik hier voor meer informatie over brave.

Basic Attention Token

BAT (Basic Attention Token) kan worden gebruikt om een verscheidenheid van advertenties en op aandacht gebaseerde services te verkrijgen op het Brave-platform, omdat het wordt uitgewisseld tussen publishers, adverteerders en gebruikers.

Het nut van het token is afgeleid van – of wordt uitgedrukt door – aandacht van de gebruiker.

Aandacht is eigenlijk alleen maar gericth op mentale engagement – op een advertentie, in dit geval.

Brave browser + Basic Attention Token = A new Deal. 

Omdat de brave browser weet waar zijn gebruikers hun tijd spenderen, is het de perfecte tool om te berekenen van de beloningen voor de uitgevers (publishers) met BAT.  Hoe meer tijd gebruikers spenderen op een bepaalde website hoe meer BAT tokens deze website eigenaar moet verdienen. Deze service creëert een transparante en efficiente blockchain gebaseerde digitale advertenties markt.  Publishers (uitgevers) krijgen meer geld omdat de middleman en fraude gereduceerd worden. Gebruikers (die er voor kiezen), krijgen minder maar beter geselecteerde advertenties die minder kans om malware te bevatten. En adverteerders krijgen betere data voor wat ze betalen.

Hoe werkt het?

De Brave-browser controleert anoniem de aandacht van de gebruiker en beloont de uitgevers vervolgens met BAT’s.

bat systeem uitgelegd

 Meten van aandacht.

De “aandacht” wordt gemeten wanneer gebruikers in real-time advertenties en inhoud bekijken op een actief tabblad van de brave browser.

De attentiewaarde voor de advertentie wordt berekend op basis van de incrementele duur en de pixels in weergave in verhouding tot de relevante inhoud, voorafgaand aan elke directe betrokkenheid bij de advertentie. We zullen verdere anonieme Cost-Per-Action-modellen definiëren terwijl het systeem zich ontwikkelt.

Advertenties worden vervolgens anoniem gekoppeld aan klantbelangen met behulp van lokale algoritmen voor computerleren. Dit betekent minder irrelevante advertenties.

Brave werkt samen met uitgevers en adverteerders om de beste werkwijzen vast te stellen voor het beoordelen van gebruikersaandacht. Eén potentiële waarde: het aantal totale weergaven van advertentie-inhoud gedurende een bepaald aantal seconden. Of, punten toegewezen op de lengte van een weergave.

Wie krijgt wat?

Gebruikers die advertenties bekijken, worden beloond met BAT’s. BAT’s kunnen worden gebruikt voor premium-inhoud of -diensten op het Brave-platform.

Uitgevers ontvangen als onderdeel van deze service het leeuwendeel van de totale advertentie-inkomsten. We verwachten dat gebruikers ook enkele tokens terug zullen schenken aan uitgevers, waardoor hun inkomsten verder toenemen.

Meer privacy, minder fraude

We zijn van plan mogelijke advertentiefraude te beperken door het gebruik van cryptografie, betere integriteit van de client-side en transparantie die wordt bereikt via open source.

Delen van de oplossing zijn Code voltooid

Een groot deel van de infrastructuur die nodig is om BAT aan de achterkant in te zetten, is ‘code voltooid’, wat betekent dat deze op zijn plaats is en wordt gebruikt om donaties aan uitgevers te verdelen op basis van aandacht van de klant. Gebruik het vandaag nog in de Brave Browser voor Windows, Mac OS en Linux.

Zijn BAT’s overdraagbaar? Waar worden BAT’s verhandeld?

BAT is een utility-token dat bedoeld is voor gebruik in het BAT-platform. Het is overdraagbaar. Hoewel Brave zich ervan bewust is dat het token momenteel wordt verhandeld op de hier vermelde exchanges , hebben ze deze ruilhandel op geen enkele manier aangemoedigd of gefaciliteerd.

Handige Resources:

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning