de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

eToro Ervaringen: Gebruiker Reviews | Hoeveel kun je verdienen?

eToro review

Het handelsplatform eToro is beroemd geworden dankzij sociaal beleggen en copy trading. Elke handelaar heeft toegang tot een orderboek om voor openbare uitvoering van transacties.

eToro logo

Zo kunnen beleggers handelsstrategieën met elkaar delen. Ook leer je hoe anderen op aandelenbewegingen inspelen.

Iedereen kan gemakkelijk interessante transacties kopiëren van andere gebruikers. Het is zelfs mogelijk om je favoriete handelaars te volgen. Dankzij deze functie kun je zelf kapitaliseren op de kennis van ervaren beleggers. Of je deelt jouw ervaring om een extraatje te verdienen. (1)

Wat valt er nog meer over dit platform te leren? Je komt het hier te weten. Onze info is onder andere gebaseerd op onze ervaringen en eToro reviews van verschillende gebruikers.

Dus, is het eToro platform jouw tijd en geld waard?

Is eToro de moeite waard om te gebruiken?

Ben je op zoek naar een betrouwbare broker die ook nog eens betaalbaar is en veel mogelijkheden biedt om mee te verdienen? Dan is het eToro platform mogelijk iets voor jou.

Ten eerste is het ontwerp erg intuïtief voor zowel ervaren als beginnende beleggers.

Het sociaal handelsplatform ziet er niet alleen mooi uit. Het is daarnaast ook erg eenvoudig in gebruik zodat een nieuweling er makkelijk zijn of haar weg zal vinden.

Deze gebruiksvriendelijkheid betekent echter niet dat er geen aanbod is voor ervaren beleggers. In tegendeel zelfs, maar daarover lees je later in dit artikel meer.

eToro website

Laten we nu eerst een kijkje nemen of eToro betrouwbaar is.

Je kunt meteen een hoge veiligheidsgraad zien. Het is namelijk een gereguleerde broker die opereert onder toezicht van wel drie gerenommeerde Europese instellingen (FCA, CySEC en ASIC). Het resultaat is dat je een garantie krijgt van kapitaalbescherming tot wel € 20.000,-, ongeacht wat er met de broker gebeurt.

Ook zul je in het social en copy trading concept opmerken dat eToro goed voor haar investeerders zorgt. Ze staan je niet toe om een trader te volgen die handelt met het hoge risico op verlies.

Tot slot, zullen we nog even kijken naar wat eToro ons aanbiedt. Onder de meer dan 2200 activa om te verhandelen, vindt je:

Veel van deze beleggingen zijn bovendien beschikbaar als CFD’s. De complexe instrumenten laten je speculeren op de stijging en daling van de prijs. Hierbij geven ze je toegang tot het hefboomeffect of leverage. (2)

Hoe werkt eToro makelaar?

Handelen via eToro is een plezier. Het registreren van je account is snel en probleemloos. Bovendien wordt het alleen maar beter vanaf hier.

We hebben al geschreven over de gebruiksvriendelijke interface van het platform. Het strakke ontwerp bevat handige functies die navigatie erg eenvoudig maken.

Het menu is altijd bereikbaar en heeft alle nodige snelkoppelingen. Ook het kleurenschema is erg aantrekkelijk en ontspannend voor je ogen.

Het platform is vertaald in verschillende talen. Bij eToro kun je zelfs in het Nederlands beleggen. Je kiest dus de taal waar je jezelf het best bij voelt.

Voor verhoogde veiligheid, kun je tweestapsverificatie voor login activeren. En om steeds op de hoogte te blijven, stel je koerswaarschuwingen en notificaties in. Hierdoor mis je geen enkele belangrijke prijsverandering.

Serieuze traders kunnen klagen dat ze de interface niet volledig naar hun smaak kunnen aanpassen. Voor veel beleggers en zeker een beginnende investeerder is dit geen groot probleem.

Een van de hoogtepunten is de eToro app. Deze voldoet aan alle eisen die je als trader hebt. Bovendien download je hem zowel voor iOS als Android op je mobiel. Eindelijk kun je traden waar je ook bent.

De liefhebbers van cryptomunten zullen blij zijn te horen dat een eToro account ook toegang geeft tot de crypto wallet van het bedrijf. Hier sla je jouw virtueel geld veilig op.

Voor- en nadelen eToro handelsplatform

Nu je een algemeen idee hebt over eToro ervaringen, kijken we naar de voor- en nadelen van het platform. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we ze netjes in een lijst gezet waar je steeds naar kunt terugkomen.

Voordelen:

Nadelen:

Wat maakt eToro anders? Sociale handel en copy trading

De beste functionaliteit van eToro, is wat tegelijkertijd voor het grootste deel van de populariteit zorgt. We hebben het natuurlijk over sociaal en kopie handelen.

Copy trading: kopieer expert beleggers

De mogelijkheid om de handelsacties van een ervaren gebruiker te imiteren, is een enorm pluspunt. Zeker voor een beginnende trader. Je hebt zo zelf geen kennis of vaardigheden nodig om toch geld te verdienen.

Met slechts een paar klikken, ben je klaar. De rest verloopt automatisch.

Hoe werkt eToro copy trading?

Ga naar het tabblad ‘copy trading’. Hier krijg je een lijst van top gebruikers te zien. eToro selecteert deze op basis van hun risiconiveau en rendement op de investering. Als je wil, kun je zelfs gedetailleerde informatie over hun portfolio bekijken door op de thumbnail te klikken.

Vind je een trader die je bevalt, dan kun je deze beginnen te volgen. Je kopieert vanaf dat moment alle posities en vult deze aan met een eigen stop-loss als je verliezen wil beperken.

Het is goed om weten dat je niet met hetzelfde kapitaal moet handelen. Je hebt slechts $ 200,- nodig om met copy trading te beginnen. eToro zal je budget evenredig verdelen over alle activa in de portefeuille.

Vind je meer dan één handelaar interessant? Geen probleem, want je kunt er tot 100 tegelijk kopiëren. (3)

Bovendien krijg je toegang tot de ‘copy portfolio’. Hier volg je niet één belegger, maar een van de beleggingsfondsen die speciaal door eToro zijn opgesteld. Ze bestaan uit een selectie activa van toonaangevende traders.

Social trading: krijg inzicht in andere beleggers

Wat deze hele ervaring bij eToro tot social trading maakt, is het feit dat net als op Facebook elke gebruiker een eigen profiel heeft. Hier zie je niet wat die persoon heeft gegeten of waar die op vakantie is. Nee, je ziet hoe winstgevend het portfolio is en welke posities laatst geopend of gesloten werden.

Social trading

Het zijn deze pagina’s die je toestaan om anderen te volgen en een passief inkomen op te wekken. Het lijkt op handelen met een robot, maar het voordeel is dat je niet op een willekeurige AI vertrouwt. Je winsten zijn afhankelijk van echte mensen met ervaring.

Als je zelf een goede handelaar bent, is dit zelfs een manier om wat extra te verdienen. Afhankelijk van het aantal gebruikers dat je volgt, geeft eToro je bonussen. Zo hoef je je kennis en ervaring niet gratis te delen.

eToro biedt dus ook voordelen voor ervaren traders.

eToro review en ervaringen van bestaande gebruikers

Hieronder hebben we enkele willekeurige eToro recensies van onafhankelijke beleggers verzameld die we online hebben gevonden.

Bekijk hoe andere gebruikers het eToro platform beoordelen en vertrouw niet alleen op onze mening.

Dit geeft je een completer beeld.

"Het platform is geweldig!"

We hebben aan het begin van deze eToro review de voordelen al omschreven. Het is echter de moeite waard om ook even te kijken naar de beursgang van het bedrijf. Inderdaad, op de website van eToro Europe Ltd. vinden we dergelijke informatie. 

Wat betekent dit voor de miljoenen klanten? Allereerst een grotere transparantie van de broker, omdat alle financiële gegevens van het bedrijf openbaar beschikbaar zullen zijn. Dit is een goed signaal, want het laat zien dat eToro niets te verbergen heeft.

"Ik hou echt van deze broker'

We bevestigen dat de betrouwbaarheid van eToro niet kan worden ontkend. Tijdens onze tests zijn ook wij geen problemen aan de kant van de makelaar tegengekomen. Alles werkte soepel, snel en zonder verrassingen.

"Uitstekende app"

Niets aan toe te voegen, niets om weg te nemen. Over de eToro klantenservice zelf kun je verderop in dit artikel meer lezen.

"De klantendienst is altijd goed"

Het is waar dat eToro voortdurend bezig is met het uitbreiden van haar aanbod. Dit kun je zien aan de regelmatige updates van de activa lijst.

Het komt vaak voor dat wanneer gebruikers klagen over de afwezigheid van bijvoorbeeld een bepaalde cryptocurrency, het bedrijf zijn best doet om deze zo snel mogelijk op het platform te laten verschijnen.

De gebruiker vermeldt in de eToro review ook het loyaliteitsprogramma, de eToro-club. Deze heeft verschillende niveaus. Je level wordt bepaald door de dagelijkse handel die je verricht.

Hogere lidmaatschapsniveaus geven je toegang tot verschillende privileges, zoals gepersonaliseerde handelsondersteuning, lagere handelskosten of uitnodigingen voor industrie-evenementen.

"Vermijd deze makelaar"

Onder de negatieve commentaren zijn de punten die in deze eToro review worden aangehaald, de meest voorkomende.

Ze zijn meestal geschreven door onsuccesvolle beleggers die geld hebben verloren op de beurs. Hierover uiten ze hun frustratie op het internet. Onthoud dus dat er altijd het hoge risico op verlies is op de financiële markten – vooral als het gaat om CFD’s!

Elke makelaar waarschuwt je hiervoor. Ca. 68% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld door het handelen in CFD’s. Dit voornamelijk als gevolg van de hefboomwerking. Dus wanneer je aan jouw handelsavontuur begint, is het het beste om dit te vermijden.

Een account aanmaken bij eToro

Bij eToro duurt het minder dan een kwartier vanaf het registreren voor je op de beurs kunt gaan handelen in aandelen, CFD’s, cryptomunten, etc.

Gebruik je de onderstaande gids dan zal het nog sneller sneller gaan voor je een eToro profiel hebt.

Registratie

Het registratieproces is super snel, het zal je niet meer dan 2-3 minuten kosten. Surf simpelweg naar de officiële eToro website en klik op de groen knop “Start met investeren” of “Lid worden” uit het menu.

Deze stuurt je door naar het registratieformulier van eToro met slechts drie velden:

eToro account aanmaken

Vul ze in om daarna een vinkje te zetten dat je de algemene voorwaarden, de risicoverklaring, het privacybeleid en het cookiebeleid gelezen hebt en accepteert.

Tot slot klik je om een account aan te maken. Dat is alles!

Je kunt er ook voor kiezen om dit proces nog te versnellen door te verbinden met je Facebook- of Google-account. eToro geeft je de optie om je account te koppelen met deze platforms.

Gratis demo account

Kort na de registratie, wordt je doorgestuurd naar het handelsplatform. Op dit moment heb je toegang tot een demo-account. Dit is volledig gratis. 

Hiermee kun je alle functies van het platform testen en je eerste transacties risicoloos uitvoeren. Je krijgt toegang tot virtueel geld ter waarde van 100.000 USD. Deze kun je gebruiken om naar hartelust te testen, zonder het risico te lopen om je kapitaal te verliezen.

Het gratis eToro demo account heeft geen tijdslimiet en legt je geen beperkingen op. Dit is een groot pluspunt voor het platform.

Verschillende andere brokers zorgen voor limieten, een beperkt aanbod en/of een maximale tijdsduur. Bij eToro heb je de mogelijk om fatsoenlijk aan het product te wennen voordat je het eerste saldo stort naar je profiel.

Met eToro betaal je niet voor de spreekwoordelijke “kat in de zak”.

Verificatie

Wil je overschakelen naar live trading bij eToro? Verifieer dan je account. Dit is nodig voor je met echt geld aan de slag kunt gaan.

Hiervoor moet je jouw profiel vervolledigen door je gegevens in te vullen. Bevestig ze vervolgens door de relevante documenten bij eToro in te dienen. Dit zijn:

Dit soort van verificatie voor particuliere traders wordt KYC (Know Your Client) genoemd. Je komt het tegen bij elke broker die wordt gereguleerd door een gerenommeerde financiële instelling. Zo ook bij eToro.

Als broker opereert eToro volledig legaal, waardoor het een veilig en betrouwbaar platform is. Dit is de reden waarom het vereist dat retail accounts worden geverifieerd volgens de KYC regels.

Geld storten

Nu ben je slechts een paar stappen verwijderd om te beleggen bij eToro. Al wat je nog moet doen voor het handelen op de beurs, is kapitaal storten op je beleggingsrekening. Kies een van de betaalmethodes die de broker aanbiedt en maak een overboeking. Bij eToro heb je de keuze uit onder andere:

We horen je denken: hoeveel geld zou geschikt zijn om mee te beginnen beleggen bij eToro? Wel, dat is aan jou om te beslissen. Omdat het volatiele instrumenten zijn, raden we aan om geen geld te storten dat je in je dagelijkse leven nodig hebt.

Vergeet echter niet dat eToro een minimum stortingsvereiste heeft. De eerste overschrijving voor particuliere gebruikers moet ten minste $ 50 zijn.

Daarna blijft dit minimum ook behouden als minimale storting voor de volgende betalingen. Maar als je met een bankoverschrijving geld aan je saldo wil voegen, moet je minstens $ 500 overschrijven.

Hoewel je ook andere brokers met een lagere instapdrempel op de markt zult vinden, zijn de eToro kosten in dit opzicht nog steeds aan de meer betaalbare kant.

Investeren

Zodra het geld op je rekening staat, staat de aandelenmarkt voor je open.

Online beleggen doe je bij eToro door de activa waarin je geïnteresseerd bent te selecteren. Je vindt ze in de lijst of zoekt ze met behulp van de zoekbalk. Je typt de naam in onder het vergrootglas, zoals Google. Het platform zal snel de aandelen van het gewenste bedrijf vinden.

Klik ze aan.

eToro stuurt je door naar een nieuw tabblad waar je gedetailleerde informatie over het bedrijf kunt bekijken. Hier heb je toegang tot de basisgegevens van de onderneming, de geschiedenis van de aandelenkoers, het laatste nieuws en de eToro ervaringen van andere beleggers.

Je vindt er ook enkele professionele analyse-instrumenten.

Het platform ziet er hetzelfde uit voor een gratis demo account, net als een live profiel. Zo kun je jezelf vertrouwd maken met de omgeving voor je begint te beleggen. Om verder te gaan met het aanschaffen van je aandelen, klik je op de “Handel” knop.

Je komt dan in het handelsmenu. Dit is heel overzichtelijk, dus je zal het snel onder de knie hebben. Bovenaan kies je of je activa wil kopen of verkopen. Iets lager voer je het bedrag in dat je wil investeren. Onderaan stel je de hefboom en gewenste orderlimieten in (stop loss en take profit).

Het is vermeldenswaard dat je hier ook bepaalt of je aan CFD handel wil doen of echte activa wil kopen. De algemene regel is als volgt:

Tot slot, bevestig je jouw keuze en neem je een positie in de markt in.

Geld opnemen

Wanneer je winsten geboekt hebt, wil je deze natuurlijk ook laten uitbetalen. Dit is een van de belangrijkste zaken uit deze eToro review.

In het linkermenu vind je de knop “Geld opnemen”. Deze brengt je naar de pagina waar je het bedrag ingeeft dat je wil opnemen. eToro staat alleen toe om bedragen in USD op te geven.

Je kunt bij eToro uitbetalen vanaf $ 30. Maar let op, want er komen steeds $ 5 opnamekosten bij. Voor een succesvolle opname moet je account ook bevestigd zijn, zoals we in het kopje verificatie uitleggen.

Eens je verzoek wordt goedgekeurd, krijg je het geld via bankoverschrijving naar je bankrekening teruggestort. Tenzij je ervoor kiest dat het bedrag via PayPal overgemaakt wordt.

Is eToro betrouwbaar?

Eerder in deze eToro review beschouwden wij het handelsplatform als een broker met een laag risico. Dit omdat het een gerenommeerd bedrijf is met een gestaag groeiend aantal gebruikers. Het aantal miljoenen klanten nadert ondertussen de 20 miljoen actieve accounts. 

Bovendien zal de geloofwaardigheid van de broker nog verder toenemen wanneer het een beursgenoteerd bedrijf wordt. Iedereen zal volledige toegang hebben tot zijn financiële overzichten. Het zal dus gemakkelijk zijn om te zien hoe het bedrijf het doet. (4)

Natuurlijk mogen we niet vergeten dat eToro als gereguleerde broker, onderworpen is aan strenge regels. Verschillende Europese instellingen, waarover we hieronder schrijven, houden een oogje in het zeil.

Welke vergunningen heeft eToro?

eToro opereert onder de regelgeving van drie entiteiten. Twee daarvan kunnen we classificeren als high-trust instellingen en één als medium-trust instelling.

In de eerste groep zijn:

FCA logo

Tot de tweede categorie behoort de Financial Services Authority Seychelles (FSAS). Deze volgt de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) op.

Tot slot is het vermeldenswaard dat binnen de Europese Unie, eToro opereert onder en voldoet aan MiFID (Markets in Financial Instruments Directive). Dit is een strenge regelgeving opgelegd door de EU. (5)

Hoe is het aanbod bij eToro?

Hoewel eToro in de eerste plaats een CFD- en Forex-makelaar is, vind je ook een zeer uitgebreide selectie van andere financiële producten. Hieronder kom je onder meer aandelen, ETF’s en cryptocurrencies tegen als activa die er het meest uitspringen.

Waarom? Daarover schrijven we hieronder.

Aandelen en ETF's

Als het op effecten aankomt, onderscheidt eToro zich doordat je niet beperkt bent tot het handelen met CFD’s. Het aanbod aandelen is ook beschikbaar als echte activa om in bedrijven en fondsen te beleggen. 

Dit is een functionaliteit die je niet bij veel andere brokers zult vinden.

De aantrekkingskracht wordt ook vergroot door de eenvoud waarmee je kunt wisselen tussen de ene vorm van beleggen en de andere. Online beleggen in aandelen zonder hefboomeffect komt overeen met echte financiële producten. Kies je voor andere instellingen, dan komt dit overeen met CFD’s.

Maar hoe zit het met de keuze aan markten? Is die groot? Dat is natuurlijk een vraag die we in deze eToro review moeten beantwoorden.

eToro aandelen

Ja, want je beschikt over toegang tot 17 beurzen wereldwijd en daarnaast nog eens 145 ETF’s. Hier moeten we echter opmerken dat alleen de meest populaire bedrijven van elke markt beschikbaar zijn op het handelsplatform van eToro Europe Ltd.

Bijvoorbeeld: de NASDAQ index bevat meer dan 3700 bedrijven, maar bij de broker beleg je in slechts 370 opties uit deze lijst.

Dit zal alleen een probleem voor je zijn als je geïnteresseerd bent in kleinere en minder bekende aandelen.

Tot slot, een groot voordeel dat eToro biedt, is dat ze geen commissies rekenen voor het beleggen in aandelen en ETF’s.

Cryptomunten

Cryptomunten

eToro geeft je toegang tot 16 populaire digitale munten en een eigen cryptocurrency wallet.

Dit maakt het een van de beste keuzes onder brokers voor iedereen die geïnteresseerd is in de handel in deze activa.

Forex

Forex trading is een van de meest populaire manieren om geld te verdienen voor korte termijn beleggers. Dit is vooral te danken aan het feit dat de valutamarkt wordt gekenmerkt door een enorme liquiditeit. De koersen veranderen voortdurend.

Hoewel de koerssprongen niet groot zijn, kunnen ervaren handelaren hier behoorlijke winsten maken door gebruik te maken van hefboomwerking.

eToro biedt maar liefst 47 valutaparen aan, waaronder je zowel belangrijke als minder belangrijke paren zult vinden, net als enkele exotische opties.

Echter, voordat je deze markt betreedt, moet je ervoor zorgen dat je begrijpt hoe CFD’s werken. Overweeg ook of je het kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om geld te verliezen als gevolg van de leverage.

Waarom een eToro rekening openen? Advies van een expert

Vraag je jezelf nog steeds af of eToro de makelaar voor je is? Zo ja, lees dan verder. Hieronder gaan we dieper in op enkele van de belangrijkste aspecten van de broker. Ook delen we onze eToro ervaringen.

Winst

Winstpotentieel is het eerste waar elke belegger in geïnteresseerd is. Het is tenslotte waar je de aandelenmarkt voor betreedt. Hoe verhoudt eToro zich in dit opzicht?

Heel goed. De broker zal een geweldige keuze zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in aandelen en ETF’s. Hier betaal je namelijk geen commissies op.

Voor andere activa (voornamelijk Forex) zijn de spreads ook erg laag, waardoor de potentiële winsten gemaximaliseerd worden. Dit komt omdat eToro kosten laag houdt.

We kunnen ook de optie van copy trading niet uitsluiten. Dit is wat de kans op winst vergroot bij beginnende beleggers die net hun avontuur met de aandelenmarkt starten.

Klantenservice

Ondersteuning krijg je van de eToro klantenservice op drie manieren:

Klantenservice

Het duidelijke nadeel is het ontbreken van een telefonische ondersteuningsoptie. Maar in ruil daarvoor krijg je een zeer korte responstijd en professionele service. Dit hebben we in onze tests tijdens de eToro review bevestigd.

Een ander voordeel is het feit dat de eToro klantenservice beschikbaar is in 21 talen (waaronder Nederlands).

Demo profiel

Als het gaat voor het eToro demo account, zijn er geen nadelen. Het is volledig gratis, geeft je toegang tot alle functies van het platform en heeft geen tijdslimiet.

Bovendien ontvang je een fictieve $ 100.000 op je rekening. Hiermee kun je zonder problemen verschillende beleggingsstrategieën en markten testen.

Verificatie

Verificatie

eToro is een broker die net als andere marktleiders gereguleerd is.

Ze werken onder toezicht van gerenommeerde regelgevende instellingen. En dus het verifiëren ze gebruikersaccounts.

Dit bewijst alleen maar dat eToro betrouwbaar is als een financiële makelaar.

Aan de positieve kant hebben we ook waardering voor het feit dat eToro het KYC proces heeft vereenvoudigd tot het absolute minimum.

Zo zal het niemand problemen opleveren.

Storten/uitbetalen

Tijdens onze tests voor deze eToro review hebben we geen problemen gehad met het overmaken van geld.

Zowel stortingen als opnames gingen zeer snel naar hun bestemming.

Natuurlijk is het grote aantal methoden om geld over te maken ook een voordeel. Iedereen kan de methode kiezen die het beste bij hem of haar past.

Kosten

Zoals we al hebben vermeld, zijn de handelskosten erg laag bij eToro. De broker staat in dit opzicht bij aan de top van de ranglijst.

Helaas, als het op andere kosten aankomt, is het een beetje erger.

Allereerst valt de commissie voor opname van $ 5 op. Dit is behoorlijk veel, vooral wanneer iemand een klein bedrag opneemt, zoals het minimum van $ 30.

Een ander, iets minder belangrijk punt is de inactiviteitsvergoeding. Als iemand zijn eToro rekening een jaar lang niet heeft gebruikt, brengt de broker hem $ 10 per maand in rekening.

Tenslotte komen de omrekeningskosten voor valuta om de hoek kijken. Aangezien de enige basisvaluta bij eToro USD is, zal je andere valuta moeten omzetten. Dit is tegen het tarief dat het platform opstelt. Je kunt deze kosten echter aanzienlijk verlagen. Het enige wat je nodig hebt is een multi-valuta rekening die ook USD aanvaard.

Leverage

Het maximale hefboomniveau bij eToro is 30:1, wat gebaseerd is op ESMA-regelgeving. De vermenigvuldiger is echter ook afhankelijk van de activa die je verhandelt.

De hefboomniveaus van de broker zijn als volgt:

Hefboom

Leverage verhoogt je winstpotentieel, maar vergeet niet dat het tegelijkertijd een hoog risico op geldverlies met zich meebrengt. Gelukkig geeft eToro je toegang tot limietorders en negatieve saldo bescherming om dit gevaar te verkleinen. Toch is het erg belangrijk dat je begrijpt hoe CFD’s werken.

App voor iOS en Android

Ook mobiel kan je bij het tradingplatform terecht. De eToro app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Op beide platforms krijgen ze een uitstekende rating.

Hier vind je alle functionaliteiten terug waar je ook toegang to hebt op je computer. Bovendien komt dit in een gebruiksvriendelijk jasje. Zo is de eToro app een uitmuntende keuze om altijd en overal je posities te onderhouden.

Onze beoordeling van eToro

Als conclusie van deze eToro review kunnen we besluiten dat deze broker je een aantrekkelijk handelsplatform biedt. Bovendien is het gemakkelijk te gebruiken en krijg je redelijke opties in termen van technische analyse tools.

Echter, wat het bovenal onderscheidt is de mogelijkheid om de beursbewegingen van andere handelaren te kopiëren.

Op deze manier verdien je jouw eerste geld al aan het begin van je beleggingsavontuur. Simpelweg door gebruik te maken van de ervaring van anderen.

Het aanbod is ook uitgebreid. De mix van CFD’s en echte activa (aandelen, ETH-fondsen en cryptocurrencies) onderscheidt eToro van de meeste andere brokers. Het maakt het voor iedereen mogelijk om iets voor zichzelf te vinden. Vooral omdat de spreads zeer competitief zijn.

FAQ - Veelgestelde vragen

Ja, als je wil weten of eToro betrouwbaar is, kijk je best naar de verschillende gerenommeerde instellingen (FCA, ASIC, FSAS) waar ze onder toezicht staan. Bovendien zullen ze binnenkort ook een beursgenoteerd bedrijf worden.

Ja, eToro is een goede keuze voor een beginnende handelaar. Het handelsplatform is laagdrempelig en gemakkelijk te gebruiken. De mogelijkheid voor copy trading betekend dat je zelfs zonder enige kennis van de financiële markten geld kunt gaan verdienen.

Ja, je betaalt niets voor registratie en accountonderhoud. Echter, net als andere brokers moet bij eToro ergens geld aan verdienen. Dat doen ze via de transactiekosten, zoals in de spreads (het verschil tussen de koop- en verkoopkoersen). Voor de meeste activa zijn ze echter laag genoeg dat ze geen negatieve invloed hebben op het winstpotentieel.

Jammer genoeg worden niet alle gebruikers succesvolle beleggers. In onze eToro review hierboven laten we ook al weten dat zo’n 68% van particuliere beleggers geld verliest met CFD’s. Dit komt onder meer door de leverage, maar ook zijn voorgaande.

Bronnen

(1) https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2973194

(2) https://brokerchooser.com/broker-reviews/etoro-review#review-part-markets-and-products

(3) https://www.nerdwallet.com/reviews/investing/brokers/etoro

(4) https://www.forexbrokers.com/reviews/etoro

(5) https://www.etoro.com/nl/customer-service/regulation-license/

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning