Binance Review

Laatst bijgewerkt op: 30 December 2020

Ons Oordeel

4.5/5
Binance is een cryptocurrency exchange die een platform biedt voor de handel in verschillende cryptocurrencies. Vanaf januari 2018 was Binance de grootste cryptocurrencybeurs ter wereld in termen van handelsvolume.

Profs

Tegens

Homepagina van Binance

Binance is een van de meest toonaangevende handelsplatformen, met meer dan 200 munten die worden ondersteund voor het storten en opnemen.

In deze Binance review behandel ik de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je je aanmeldt.

effectiviteit van de robot
5/5

Demoaccount maken het eenvoudig om te leren.

prijs van de robot
4.5/5

De kosten van de Binance-diensten zijn duidelijk.

hoe makkelijk is de robot
4.5/5

Het platform is niet gecompliceerd en biedt tegelijkertijd veel functies.

klantenservice
5/5

De ondersteuning is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

Wat is Binance?

Binance exchange is een toonaangevende cryptocurrency exchange voor handelaars in cryptomunten en enthousiastelingen die een grote verscheidenheid aan cryptocurrencies willen kopen en verkopen tegen lage kosten.

Geleid door zijn charismatische leider Changpeng Zhao, zijn de typische kenmerken van Binance innovatie en nieuwe functies, een proactieve gemeenschap, de mogelijkheid om Bitcoin en altcoins te kopen met meer dan 40 fiat valuta’s, een eigen Binance Chain en Binance coin (BNB), Binance Futures en margehandel met maximaal 125x hefboomwerking en de visie om in de toekomst te veranderen in een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

Hoewel het platform in staat is om een groot volume aan transacties te verwerken zonder een aanzienlijke vertraging in de transactietijden, ondervindt het toch van tijd tot tijd bepaalde problemen, zoals onverwachte onderhoudsbeurten en beveiligingslekken.

Desondanks blijft het een van de belangrijkste cryptocurrency exchanges.

Binance is er in een indrukwekkende korte tijd in geslaagd om qua transactievolume ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange te worden.

Elke dag opnieuw wordt er op de cryptocurrency exchange meer dan 700 miljoen euro uitgewisseld. Dit kan tot op zekere hoogte een correlatie hebben met het prijsniveau (vergoedingen voor handel en stortingen/opnames).

De Binance exchange is een van de allergoedkoopste plaatsen om cryptomunten te verhandelen, omdat ze voor alle transacties slechts 0,1% transactiekosten in rekening brengen.

Maar zelfs met zo’n kleine winst per transactie hebben ze daar geen last van. Integendeel, het blijkt dat Binance de winst van Deutsche Bank voorbij heeft gestoken en het niveau van Nasdaq nadert.

De belangrijkste kenmerken van de Binance exchange

 • Op de Binance cryptocurrency exchange kun je meer dan 180 cryptomunten verhandelen. Binance is een van de grootste beurzen voor altcoins met een van de beste selecties van verhandelbare instrumenten.
 • Binance Fiat Gateway. Met Binance kun je direct Bitcoin en andere 15 populaire cryptocurrencies kopen met 40 populaire fiat valuta’s met behulp van bankkaarten, cash saldo en andere betaalmethoden. Bovendien kun je ze ook verkopen voor sommige van de ondersteunde nationale valuta’s.
 • Lage transactiekosten. De Binance exchange biedt een van de laagste handelskosten in de sector. Deze worden nog verlaagd door gebruik te maken van de Binance coin.
 • Multi-platform ondersteuning. Binance is toegankelijk via zijn webplatform, mobiele applicaties voor Android (inclusief Android APK) en iOS en desktop klanten voor macOS en Windows. Bovendien kun je ook gebruikmaken van Binance API.
 • Binance Futures met een hefboomwerking van meer dan 125x en margehandel met een hefboomwerking tot 3x. Verhandel contracten van cryptomunten en instrumenten met een hefboomwerking voor maximale winsten.
 • De klok rond klantondersteuning. Binance heeft een speciaal helpcentrum, waar je contact kunt opnemen met het ondersteuningsteam, echte beginners gidsen kunt raadplegen en uitleg over allerlei Binance exchange functies kunt krijgen.
 • Binance Launchpad. Alle klanten van Binance kunnen deelnemen aan de “initial exchange offerings” (IEO’s). De IEO’s van Binance behoren tot de meest winstgevende in de branche.
 • Binance Finance. Binance ondersteunt ook “staking”, “crypto lending”, en andere middelen om passieve inkomsten te verdienen met je cryptocurrencies.

Hoe kun je vandaag Bitcoin kopen op Binance?

Uit deze Binance review blijkt dat deze exchange een van de beste plaatsen is om Bitcoin te kopen.

De registratie is snel en eenvoudig, en de Binance exchange biedt een zeer goede liquiditeit. De kans is groot dat je op Binance Bitcoin kunt vinden tegen de beste prijs die beschikbaar is.

Bovendien zal je transactie binnen enkele seconden voltooid zijn.

De Binance exchange geeft ook een enorme selectie van andere cryptocurrencies weer, zodat je je BTC later gemakkelijk naar een andere munt kunt omzetten.

Stap 1: Registreer je op Binance

Een binance account aanmaken is heel eenvoudig want Binance is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges ter wereld.

Een belangrijke reden voor de populariteit van Binance is de uitgebreide selectie van altcoins, die dankzij regelmatige toevoegingen verder blijft groeien.

Registratieformulier van Binance

Voor opnames onder 2 BTC per dag is er geen verificatie (level 1) nodig op Binance, en deze exchange biedt ook een mobiele app voor zowel iOS- als Android-toestellen.

Stap 2: Stort cryptomunten

De handigste cryptocurrency om te storten als je Bitcoin (BTC) wilt kopen, is Ethereum (ETH). 

Het heeft handelsparen met de overgrote meerderheid van de cryptocurrencies die op Binance staan vermeld en geeft je daarom de grootste mate van flexibiliteit.

Binance betaalmethodes

Zodra je je aankoop hebt voltooid, kun je de Bitcoin die je hebt gekocht ook gebruiken om een grote selectie andere munten te verhandelen.

Om je storting te doen, ga je naar de navigatiebalk bovenaan de website en klik je op Fondsen > Stortingen. (Als je geen cryptocurrency bezit, kun je aan de slag door wat BTC op Binance te kopen met een credit- of debetkaart).

Hoe kun je handelen op Binance?

Binance biedt twee handelsinstellingen: Basic en Advanced. Beginners kunnen best beginnen handelen met de Basic instelling.

De Basic handelsinstelling heeft een eenvoudige indeling die gemakkelijk te begrijpen is, want om transacties te voltooien wordt hier alleen de belangrijkste informatie weergegeven.

Je mag niet vergeten dat Binance een professioneel handelsplatform is, dus zelfs de Basic handelsinstelling kan voor beginners misschien ingewikkeld lijken.

De Advanced handelsinstelling geeft professionele handelaars toegang tot alle koersgrafieken en marktgegevens die ze nodig hebben om complexe transacties uit te voeren.

Aangezien dit een beginnershandleiding voor Binance is, zal ik je alleen laten zien hoe je op Binance kunt handelen in de Basic handelsinstelling.

Kies hoe je wilt handelen. Binance biedt drie soorten transacties aan:

 • Met limietorders kunnen gebruikers de maximale prijs die ze bereid zijn te betalen voor munten of de minimumprijs waarvoor ze bereid zijn te verkopen, instellen. Handelaars moeten dan wachten tot een koper of verkoper hun prijs accepteert.
 • Door middel van marktorders kunnen gebruikers munten verhandelen tegen hun huidige marktprijs. Dit soort handel is de snelste en meest eenvoudige.
 • Stoplimietorders geven handelaars de mogelijkheid om een munt te kopen of te verkopen zodra deze een bepaalde prijs heeft bereikt. Dit soort orders wordt vaak gebruikt door professionele handelaars.

Handelskosten

Het storten van geld is volledig gratis bij Binance.

Het is echter een iets ander verhaal met transacties en opnames, hoewel deze in de cryptowereld tot de goedkoopste blijven behoren.

Binance neemt 0,1% op elke transactie (= lage transactiekosten) die plaatsvindt op de Binance exchange, waardoor het een van de goedkopere crypto beurzen op het web is.

Zo zijn er 0,1% handelsvergoedingen van toepassing op zowel de spotmarkt als op de margehandel.

Coinbase Pro rekent bijvoorbeeld 0,5% voor elke transactie, terwijl Bittrex 0,2% per handelsverrichting in rekening brengt.

Andere populaire altcoin exchanges zoals KuCoin en HitBTC rekenen vergelijkbare tarieven.

KuCoin komt overeen met het handelstarief van Binance van 0,1% per transactie, terwijl HitBTC 0,1% in rekening brengt voor marketmakers en 0,2% per handel voor het aannemen van orders.

Beurzen zoals Poloniex of Kraken zijn ook duurder, omdat ze 0,15% tot 0,16% makerkosten en 0,25% tot 0,26% takerkosten in rekening brengen.

Je kunt ook aanzienlijke kortingen op de handelskosten krijgen voor het gebruik van Binance Coin (BNB) (tot 25%), het doorverwijzen van vrienden (tot 25%).

Samen maken ze van Binance een van de goedkoopste exchanges in de sector.

Binance Diensten

Met Binance kunnen gebruikers fiat inwisselen voor Bitcoin of andere munten. Er zijn verschillende manieren om crypto te kopen op Binance:

P2P handelsservice

Een zeer interessante functie, Binance biedt een peer-to-peer (P2P) handelsservice, die kopers en verkopers van cryptocurrencies direct met elkaar verbindt.

Dit vergemakkelijkt fiat betalingen, met een grote verscheidenheid aan betalingsopties die afhankelijk zijn van de voorkeuren van de gebruikers.

Credit-/Debit Card

Binance is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met Simplex om een makelaarsdienst te leveren via credit- en debitcards.

Met deze dienst kun je 31 verschillende cryptocurrencies kopen met een creditcard.

Deze dienst wordt echter geleverd met een premie die kan oplopen tot 3,5% voor aankopen in USD.

SEPA- en bankoverschrijvingen

Dankzij de integraties met andere aanbieders stelt Binance zijn gebruikers nu in staat om crypto direct met fiat te kopen met behulp van SEPA- en bankoverschrijvingen.

Deze optie is vooral aantrekkelijk omdat er voor SEPA & bankoverschrijvingen helemaal geen transactiekosten in rekening worden gebracht.

Aan de andere kant is deze betaalmethode wel beschikbaar voor verschillende fiat-opties zoals euro’s, CAD & AUD, maar niet voor stortingen in USD.

Als laatste integreerde, Brave, de privacy-gerichte browser, een Binance Widget voor in-browser handel met een Binance wallet.

Met deze widget kunnen gebruikers crypto kopen en verhandelen via Binance en hun Binance wallet bekijken en beheren.

Is Binance Betrouwbaar?

Binance heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid.

Het is een van de weinige cryptocurrency exchanges die nooit zijn gehackt, hoewel ze ongeveer een dozijn pogingen per dag registreren, wat misschien te verwachten is als we kijken naar de enorme hoeveelheid munten die hier dagelijks verhandeld worden.

Er zijn ook verschillende voorbeelden dat Binance diefstal en targeting van individuele gebruikers tegengehouden heeft, met behulp van hun op AI gebaseerde beveiligingssystemen.

Dit suggereert dat zij veiligheid serieus nemen en werken volgens het voorzorgsprincipe.

Het toont ook aan dat ze de beste en meest geavanceerde technologie gebruiken om hun gebruikers te beveiligen.

Binance cryptokaarten Market en tabellen

Op andere vlakken is Binance echter minder succesvol geweest.

Dit geldt bijvoorbeeld voor de introductie van nieuwe cryptocurrencies op Binance.

Er zijn veel klachten geweest over hun behandeling van cryptocurrencies die zich proberen aan te sluiten bij deze exchange.

Een daarvan komt van Blocknet, die Binance beschuldigt van het vissen naar informatie voor gebruik in Binance’s eigen concurrerende project. Een ander voorbeeld is van Digibyte, dat klaagt over wat zij zien als afpersing door Binance.

Over het algemeen staat Binance bekend als een professioneel gerunde, veilige, goed functionerende en goedkope crypto-uitwisseling met een hoge liquiditeit.

Dit zijn allemaal goede redenen waarom miljoenen van de meest professionele crypto-beleggers ervoor kiezen om via Binance te handelen.

Uiteindelijk moet je zelf overwegen hoeveel je bereid bent op te offeren aan extra kosten in ruil voor meer transparantie en betere communicatie.

Binance versus Coinbase (pro)

Coinbase Pro is het handelsplatform van Coinbase.

Het is een van de belangrijkste exchanges die er zijn op het gebied van reputatie en adoptie.

Naast de beperkte beschikbaarheid van het platform wereldwijd (beschikbaar in 103 landen), rekent het platform een 0,25% handelskost die 2,5 keer hoger is dan wat Binance in rekening brengt.

Je kunt mijn volledige Coinbase review hier lezen.

Binance versus Kraken

Kraken heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco, Californië en is een van de oudste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Het is actief in de Verenigde Staten (met uitzondering van New York vanwege de BitLicense) en Canada, maar ook in de Europese Unie en Japan.

Het platform ondersteunt meer dan 30 verschillende cryptomunten (in tegenstelling tot de meer dan 200 die Binance aanbiedt).

Je kunt mijn Kraken review hier lezen. Net als Bitfinex werkt Kraken ook met een makerstarief schema.

Makers hebben een maximale vergoeding van 0.16% en takers hebben een maximale vergoeding van 0.26%.

In beide gevallen wint Binance met lagere tarieven.

Bekijk ook de mogelijkheden van het Nederlandse Bitcoin Meester exchange.

Waarom is Binance de beste exchange?

Voordelen

Conclusie

Uit deze Binance review blijkt dat de markt om cryptomunten te verhandelen ontzettend drukbevolkt is.

De exchanges die zullen slagen zijn degene die functies bieden die elke handelaar kan gebruiken. Binance heeft niet voor niets een handelsvolume van meer dan 1,4 miljard USDT en wereldwijd miljoenen tevreden klanten.

Deze verkiezen Binance omdat het eenvoudig is en omdat het geweldige handelskenmerken heeft.

Binance is uitzonderlijk enthousiast over het experimenteren en het stimuleren van cryptokredietdiensten.

De beurs biedt enkele van de laagst mogelijke handelskosten, en hoewel het fiat-to-crypto marktparen biedt, biedt het nog steeds de mogelijkheid om bitcoin en 180 andere altcoins voor fiat te kopen en te verkopen.

Leer jezelf hoe je Chainlink kunt kopen.

Aan de ene kant biedt het futures, opties en margehandel voor meer risicotolerante gebruikers, terwijl er aan de andere kant spaar- en stakeprogramma’s zijn voor meer risicomijdende handelaars.

Het enige dat niet wordt geprezen zijn de privacy maatregelen, wat een complexe kwestie is in de huidige regelgeving.

De conclusie van deze Binance review is dat dit platform over het algemeen een uitstekend pakket aan diensten voor allerlei soorten gebruikers van cryptocurrencies aanbiedt.

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Demo Trading
 • Geld opnemen
 • Klantenservice
4.8

Samenvatting

Binance is een van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchanges.

Pros

 • Eenvoudig: gemakkelijk te gebruiken
 • Professionele zorg: zeer goede ondersteuning
 • Goedkoop: lage tarieven

Cons

 • Geen telefonische ondersteuning
Sending
User Review
0 (0 votes)

Veelgestelde vragen

Ja, je kunt tot 2 BTC per 24 uur verhandelen/opnemen zonder enige verificatie.

Je hebt enkel een e-mailadres en wachtwoord nodig.

Als je meer wilt handelen, in IEO’s wilt investeren, crypto wilt staken of crypto wilt lenen, moet je de KYC (Know Your Customer) procedure doorlopen.

Ja, je kunt cryptocurrencies opnemen bij Binance.

Je kunt ook fiatvaluta’s opnemen bij Binance, maar zonder verificatie is dit maximaal 120 euro per dag.

Ja, het is mogelijk om Bitcoins te kopen op Binance met een creditcard of met alle ondersteunde cryptomunten.

Binance wordt beschouwd als een veilige cryptocurrency exchange die de bescherming van gebruikersaccounts mogelijk maakt via het gebruik van Two Factor Authentication (2FA).

BNB is een cryptocurrency (token) die in 2017 door Binance werd gecreëerd.

BNB heeft meerdere use cases, maar binnen het Binance Exchange ecosysteem wordt het gebruikt als een utility token waarmee gebruikers korting kunnen krijgen bij het betalen van hun handelskosten.