de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Binance review – Is deze exchange betrouwbaar?

Binance Review

Door de stijgende populariteit van cryptocurrencies zijn er veel steeds meer platformen op de markt gekomen waar je virtuele valuta kan kopen of verkopen.

Binance logo

Een van de bekendste handelsplatformen waar veel mensen al van gehoord hebben is Binance. Wil je weten waarom het Binance platform de grootste exchange ter wereld is?

In dit artikel lees je waarom het platform zo populair is om cryptocurrency te verhandelen en hoe je veilig kan handelen via het Binance exchange platform.

Op het moment van schrijven is Binance de grootste cryptocurrency exchange ter wereld op basis van een dagelijks handelsvolume van 64 miljard dollar.

Kort Overzicht: Binance Review

Wat is Binance?

Binance werd opgericht in 2017 en begon als een cryptocurrency exchange platform. Het staat bekend als een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Dit betekent dat het bedrijf geen fysieke kantoren heeft in de meeste landen waar het actief is.

Door zijn populariteit begon het bedrijf snel te groeien. Hierdoor werd het platform al snel meer dan gewoon een uitwisselingsplatform. Zo bieden ze momenteel nog heel wat andere diensten aan dan enkel die van een handelsplatform.

Binance homepage

Op dit moment worden er meer dan een miljoen transacties per dag gedaan op het platform van Binance. Dit is meer dan welk platform dan ook.

Steeds meer Europese gebruikers sluiten zich aan op het Binance platform. Het platform wordt steeds bekender en staat nu bekend als het grootste platform om te handelen in cryptomunten van dit moment.

Zo heeft het ook zijn eigen munt gelanceerd, de Binance Coin (BNB). Een munt die vaak gebruikt wordt om te handelen en om cryptomunten uit te wisselen.

Een ander groot voordeel van Binance is dat het een uitgebreid aanbod van digitale munten heeft. Naast de meest populaire munten zoals Bitcoin en Ethereum heeft het ook een groot aanbod van minder bekende cryptocurrencies.

Zo heeft het ook heel wat altcoins in portefeuille. Hiertegenover staan ook stable coins, die het in portefeuille houdt om de volatiliteit tegen te gaan.

In totaal ondersteunt het platform zo’n 164 virtuele munten, en het platform voegt vaak een andere munt toe. Zo blijft het aanbod aan crypto up-to-date en kan je steeds nieuwe munten aankopen of verkopen.

Daarnaast hebben ze ook heel wat Binance coins in hun portefeuille, die meestal stabiel zijn. Deze stablecoins, BUSD en BGBP (Binance USD en Binance GBP) hebben als doel de koers van de USD en GBP te volgen.

Zo kunnen grote prijsveranderingen op de markt tegen gegaan worden en kunnen de schommelingen op de markt gereduceerd worden.

Ook kan je sinds kort betalen met de cryptomunten die je in je portemonnee bewaart op Binance. Met de Binance Card kan je nu ook al betalen in winkels met je cryptomunten. Het werkt zoals een Visa kaart, waardoor je dus in verschillende winkels kan betalen met cryptomunten in plaats van met euro’s of dollars.

Hoe werkt Binance?

Een account aanmaken

Voordat je kan beginnen handelen op Binance moet je eerst een account aanmaken. Als je een account aanmaakt is het belangrijk dat je een e-mailadres hebt en dat je een sterk wachtwoord kiest om je account te beveiligen.

Registratie op Binance

Hierna moet je nog een beveiligingsverificatie voltooien en moet je bij het aanmelden een paspoort uploaden. Dit is enkel om een extra veilige handelsomgeving te kunnen verzekeren voor alle gebruikers en fraudeurs tegen te gaan.

Om extra veilig te handelen kan je nog de twee-factor authenticatie aanzetten. Zo is je bitcoin wallet extra beveiligd.

Crypto kopen

Ook beginnende handelaars kunnen Binance gebruiken. Door zijn efficiënte interface is het platform makkelijk te gebruiken voor iedereen. Heb je zin gekregen om te beginnen handelen via Binance? Hier kan je lezen hoe je aan de slag kan gaan!

Om te beginnen kan je de applicatie downloaden op je telefoon of je kan surfen naar de site van Binance. Beide werken even goed en zijn gebruiksvriendelijk.

Ga dan naar het exchange platform en klik op handelen. Hier kies je best voor ‘klassiek’. Rechts bovenaan kan je zoeken naar de gewenste munt die je wil kopen. Als je hier op klikt krijg je een grafiek te zien die de volatiliteit in een periode weergeeft. De rode blokjes geven een daling aan, de groene blokjes zijn stijgingen.

zwarte flatscreen computermonitor

Dan kan je kiezen voor een markt order of een limiet order. Als je voor een limiet order kiest, dan geef je een bepaalde waarde in en dit is het maximum dat de munt voor jou mag kosten.

Daalt de munt tot die waarde, dan wordt de munt aangekocht. Een marktorder betekent dat je betaalt wat de huidige marktprijs op de markt is voor die munt op dat moment.

Om de transactie dan te beëindigen kan je het kooporder plaatsen. De munten die je dan gekocht hebt verschijnen onmiddellijk in je Binance wallet, waar je een mooi overzicht krijgt van alle munten die je aangekocht hebt.

Binance app

Je kan kiezen of je via de site op je computer wil handelen of je dat liever via de mobiele app doet.

Binance app

De app kan gedownload worden op zowel iOs en Android apparaten en is heel gebruiksvriendelijk. Zo kan je via de app makkelijk kijken welke munten er in jouw portefeuille zitten en een mooi overzicht behouden.

Ook is het eenvoudig om cryptocurrencies te kopen en verkopen via de app. Aan jou de keuze dus wat je zelf het makkelijkst vindt.

Diensten en producten van Binance

Exchange platform

Het belangrijkste product van Binance is de handel en de uitwisseling van cryptocurrency.

Het biedt de mogelijkheid te verhandelen in een groot aanbod van stablecoins, altcoins en nog veel meer.

Aangezien er steeds nieuwe tokens bijkomen, is er voor ieder wel wat wils.

Binance-munt en een monitor

Binance card

In april 2020 is de Binance card gelanceerd. Het werkt zoals een normale Visa kaart, waardoor gebruikers hun cryptocurrency onmiddellijk kunnen uitgeven in winkels.

Binance-kaart

De kaart kan gebruikt worden in elke winkel die ook Visa accepteren als betaalmiddel. Binance ondersteunt het uitgeven van BNB, BTC, ETH, SXP en BUSD.

Je kan de Binance card eenvoudig aanvragen via de Binance site zelf. Dit gebeurt in maar enkele stappen aangezien je al een Binance account hebt en alle nodige informatie over je identiteit dus al beschikbaar hebt gesteld.

Binance futures trading

Bitcoin op een toetsenbord

Met Binance futures trading is het mogelijk om een long of short positie te houden op verschillende crypto munten.

Dit is eerder voor personen die al Binance ervaring hebben, aangezien het voor beginners vaak te complex is.

Het is een risicovollere transactie maar kan zorgen voor grote rendementen voor iedereen die er wat van kent.

Voor beginnende beleggers kan dit soort transacties leiden tot grote financiële verliezen. Het is dus aan te raden je eerst in te lezen over dit onderwerp voor je hier mee aan de slag gaat.

Binance earn

Met Binance earn kan je je cryptocurrency munten makkelijk laten groeien.

Het is vergelijkbaar met sparen en zo kan je een passief rendement verdienen op je crypto.

Het werd opgericht om eerder passieve beleggers naar het platform te roepen.

Zo hoef je je munten niet steeds in de gaten te houden en kan je dus je munten voor een tijdje laten staan.

Munten

Elk jaar krijg je hier dan een mooi rendement voor terug. Dit wordt ook wel binance staking genoemd en is een populaire optie onder beleggers.

Je kan kiezen tussen twee opties, flexibel sparen of sparen met vaste termijnen.

Met flexibel sparen kan de gebruiker rente verdienen door zijn crypto’s gedurende een onbepaalde periode vast te zetten. Binnen deze periode kan je op elk gewenst moment de fondsen en de gegenereerde rente weer opnemen.

Wanneer je kiest voor sparen met vaste termijnen, vergrendel je je crypto gedurende een bepaalde periode. Deze periode varieert van 7 tot 90 dagen en je moet de periode dus voltooien voordat je je crypto weer kan afhalen.

De rente die je genereert bij sparen met vaste termijnen is hoger dan wanneer je kiest voor sparen met een flexibele periode, aangezien er een hoger risico aan verbonden is.

Binance launchpad

De Binance launchpad is een exclusief token launch platform van Binance. Het helpt fondsen te werven voor blockchain projecten en zo hun bereik in het crypto ecosysteem te vergroten.

Op deze manier kunnen gebruikers de kans krijgen om deel uit te maken van nieuwe projecten.

Binance BNB tokens

BNB token

Binance exchange heeft een eigen munt de binance coin (BNB). Je kan de fees op de exchange betalen met BNB tokens.

Binance coin is een top 10 cryptocurrency volgens marktwaarde omdat het ook een eigen blockchain heeft.

Deze blockchain is gebaseerd op de blockchain van Ethereum, maar gebruikt als gas bincance coin in plaats van ETH.

Kosten

Bij Binance betaal je een standaard fee van 0,1%. Dit is een transactiekost die je betaalt elke keer als je een crypto munt verhandeld. Als je gebruik maakt van de BNB tokens van Binance zelf, dan betaal je slechts 0,05% transactiekosten.

Dit zorgt ervoor dat de Binance fees een van de laagste transactiekosten heeft van alle handelsplatformen.

Betaalmethodes - hoe geld op binance zetten?

Momenteel is het niet mogelijk om rechtstreeks geld te storten via overschrijving op Binance in Nederland. Dit vinden wij vervelend aangezien Binance een van de goedkoopste partijen is om crypto te verhandelen. 

Hieronder zal ik de 3 meest voor de handliggende opties beschrijven om geld te storten op Binance: 

Mogelijkheid 1: Creditcard (Mastercard of Visa)

Het storten van geld op Binance via creditcard is de enige mogelijkheid om rechtstreeks geld te storten op Binance. 

Voordeel: 

 • Direct geld storten op Binance

Nadeel: 

 • Transactiekosten van 1.8%

Bij hogere bedragen maakt deze transactiekost van 1.8% wel een verschil. Daarom raden wij deze methode niet echt aan om geld te plaatsen op Binance. 

Mogelijkheid 2: P2P (peer to peer)

Dit is een nieuwe betaalmogelijkheid van Binance. Wij hebben deze optie al verschillende keren uitgetest en hebben geen negatieve ervaringen ondervonden. Je handelt niet rechtstreeks met Binance maar er wordt een tussenpersoon gebruikt om geld te storten op Binance. 

Essentieel gezien wil iemand anders Euro’s en is bereid daarvoor een stable coin terug te geven. Je kan dit allemaal in de Binance App zelf regelen en het werkt als een soort escrow. 

 1. Je zoekt een verkopende partij 
 2. Sluit een Contract
 3. Je schrijft je euro’s over en de stablecoins worden automatisch door een protocol vastgezet totdat de transactie gelukt is
 4. De verkoper bevestigd dat hij de euros heeft ontvangen op zijn bankrekening en jij ontvangt de stablecoins. 

Enkele tips: 

 • Werk enkel met betrouwbare verkopers (iemand met veel reviews en weinig negatieve recensies)
 • Kijk goed naar de wisselkoers (hoeveel stablecoin je krijgt per euro)
 • Er zijn verschillende betaalmogelijkheden via P2P,  wij raden SEPA of bankoverschrijving aan om extra kosten te vermijden. 
 • Wanneer je geld overschrijft naar een P2P handelaar zorg ervoor dat de naam naar wie je het geld overschrijft precies hetzelfde.
  • Ik heb nog een situatie meegemaakt waar iemand wou dat ik geld overschreef naar  “Gertjan”, terwijl de handelaar waarmee ik aan het praten was ‘Tom” heette. Dit kan volgens mij een manier zijn om je op te lichten. 

Relevante artikelen: 

Mogelijkheid 3: Via een andere cryptocurrency exchange

De derde mogelijkheid is om cryptocurrency te storten op Binance in plaats van fiat geld. Hiervoor moet je eerst cryptocurrency kopen op een andere exchange zoals Bitvavo, btcdirect.eu of Bitcoinmeester.nl. 

Nadat je cryptocurrency hebt gekocht op een andere exchange is het heel makkelijk om deze cryptocurrency te versturen naar je Binance account. 

Binance klantenservice

Binance heeft een Support Center waar vragen van klanten en bezoekers beantwoord worden. Op deze pagina vind je een heel groot aanbod aan vragen en hun antwoorden. Als je met een vraag zit kan je dus altijd eens surfen naar deze site om een antwoord te vinden.

Moest je geen antwoord vinden op je vraag via de pagina, kan je ook altijd je vraag stellen aan de support medewerkers van Binance. Deze zijn beschikbaar voor jou en zullen proberen zo snel mogelijk een antwoord op al je vragen te geven.

Is Binance betrouwbaar?

Is het platform veilig?

Veiligheid

Binance is een relatief veilig en betrouwbaar platform om cryptocurrency te verhandelen.

Het heeft een goede reputatie en staat erom bekend betrouwbaar te zijn.

Het platform heeft heel wat beveiligingsfuncties voor klanten om hun fondsen te beveiligen en houdt zich aan hoge veiligheidsnormen, wat door veel beleggers geapprecieerd wordt.

Sapu-fonds

Binance heeft in het verleden al eens te maken gehad met een beveiligingslek. In 2019 was er een Binance hack, waardoor het platform in 2019 zo’n 40 miljoen dollar verloor aan hackers.

Binance heeft vervolgens alle gebruikers terug betaald via zijn SAFU fonds.

Dit SAFU-fonds (Secure Asset Fund for Users) is een reservefonds dat gebruikt wordt als er cyberattacks zouden gebeuren. De fondsen worden aangevuld door 10% van de handelsvergoedingen dat Binance genereert, hiernaartoe te sturen.

Zo kunnen ze zich indekken voor de verliezen die gemaakt worden door hackers en zijn klanten zeker van een terugbetaling.

Hoe kan ik mijzelf beschermen?

Binance zorgt op veel manieren dat gebruikers veilig het platform kunnen gebruiken.

Om accounts te beschermen tegen mogelijke aanvallen van hackers, biedt het platform authenticatie aan op basis van twee factoren.

Binance opereert via de Google Authenticator app of via SMS-berichten.

Hoe kan ik mijzelf beschermen?

Bovendien, als je via een nieuw apparaat of IP-adres probeert in te loggen zal het vragen om via e-mail je login te bevestigen. Als je graag extra bescherming wil, kan je ervoor kiezen om meldingen per e-mail te ontvangen. Het systeem zal je dan verwittigen wanneer er transacties worden uitgevoerd.

Om ervoor te zorgen dat je crypto veilig opgeslagen is, kan je een aantal acties ondernemen:

Binance review

Wit en zwart digitaal apparaat

De Binance reviews over Binance lopen uiteen en zijn zowel positief als negatief.

De meeste beleggers zijn tevreden over Binance aangezien het aanbod van Binance zo groot is en ze zo veel verschillende crypto aanbieden.

Het heeft het grootste aanbod van cryptovaluta, wat voor veel beleggers een groot pluspunt is.

Ook de interface van Binance is duidelijk en het is een handig platform voor zowel beginners als ervaren beleggers.

Het is gebruiksvriendelijk en makkelijk om een overzicht te houden.

Een bijkomend voordeel is de snelheid waarmee Binance zijn transacties verwerkt. Door de snelle transactieverwerking zijn gebruikers blij met de werking van het platform. Het is een van de grootste voordelen die Binance te bieden heeft.

Ook de transactiekosten zijn bij Binance laag, in tegenstelling tot andere platformen heeft het een van de laagste kosten om transacties te verwerken.

De meeste negatieve reviews hebben betrekking op de klantenservice. Vaak zijn de antwoorden die gelezen kunnen worden in het Support Center te algemeen en moet je lang wachten op een antwoord van een medewerker.

Veel gebruikers waarderen het gemak van het platform. Zo is het heel toegankelijk voor beginnende beleggers. Ook de ondersteunende instrumenten voor technische analyses zijn een groot pluspunt.

Ook de veiligheid van het platform is een groot pluspunt. Het platform is goed beschermd tegen aanvallen en de beurs is relatief stabiel.

Binance verwerkt stortingen en opnames efficiënt. Hierdoor kan je snel munten van andere exchanges overbrengen en snel transacties vervolledigen.

Ondanks de gemengde reviews maken klanten graag gebruik van de diensten van Binance. Het blijft een van de grootste handelsplatformen en dat is zeker niet voor niets.

Is het de moeite waard om het Binance platform te gebruiken? Naar onze mening wel. Binance is een goede keuze voor iedereen die verschillende cryptocurrencies wil kopen en verkopen.

Resources

 • https://coinmarketcap.com/rankings/exchanges/ (1)
Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning