de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Beste crypto app: welke is de beste?

Cryptomunten zijn veel toegankelijker geworden nadat verschillende crypto apps op de markt zijn gekomen. Maar welke app is een goede bitcoin app?

Er zijn zoveel bitcoin apps op de markt dat het moeilijk is voor een beginnende belegger om te weten welke de beste apps zijn.

Wat de beste crypto broker is voor jou is blijft een persoonlijke keuze. Maar een aantal van de bitcoin apps worden in dit artikel op een objectieve wijze bekeken, waardoor je kan ontdekken welke cryptocurrency app iets voor jou is.

eToro - de beste crypto app all round

eToro logo

eToro werd gelanceerd in 2007 en wordt momenteel gebruikt door meer dan 12 miljoen gebruikers verspreid over de hele wereld. Er is de mogelijkheid om in crypto te handelen via de desktop site of via een mobiele app. De app is beschikbaar voor Ios en android apparaten.

Aangezien eToro geregulariseerd wordt door verschillende overheden kan je crypto veilig op je telefoon verhandelen zonder je zorgen te maken over de veiligheid.

Met eToro kan je beleggen in meer dan 50 van de populaire crypto’s, waaronder nieuwe altcoins andere cryptomunten. Een van de populairste crypto munten zijn Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin cash, Dogecoin enzovoort.

Voordelen

De belangrijkste voordelen van eToro is dat het een gebruiksvriendelijke bitcoin app is en dat het geen commissies heft.

Je kan makkelijk kapitaal storten via een bankkaart of een e-wallet. De app brengt wel 0,5% van de transactie in rekening voor de valutaomrekening van de fondsen en 5 dollar voor opnames.

Daarnaast is het mogelijk om met een hefboomeffect te handelen, namelijk een hefboom van 5:1. Alvorens je gebruik kan maken van hefboomeffecten moet je begrijpen wat deze complexe financiële instrumenten inhouden.

eToro app

Uit rapporten blijkt dat 67% van de kleine beleggers geld verliest bij het handelen. Dit financiële instrument is dus alleen voor ervaren beleggers.

Een andere handige functionaliteit van de bitcoin app is dat je kan copy traden. Dit betekent dat je de portefeuille van een geselecteerde handelaar kan kopiëren en interessante portefeuilles kan bekijken.

Hierdoor worden automatisch beleggingsbewegingen van de geselecteerde persoon gekopieerd waardoor je kan leren van ervaren traders.

Binance app - de grootste crypto exchange ter wereld

De volgende crypto app die besproken wordt in dit artikel, is Binance. Het is een wereldberoemde bitcoin app in de crypto wereld en is een van de grootste crypto exchange platformen ter wereld.

Naast de website is er ook een mobiele crypto app beschikbaar, voor zowel ios en android. Nadat je een account aanmaakt kan je beginnen met bitcoin kopen.

Het handelsplatform geeft toegang tot meer dan 600 verschillende cryptomunten, waardoor Binance het grootste aanbod op de markt heeft.

De vergoedingen en commissies van Binance is vergelijkbaar met dat van een andere bitcoin app waarbij de handelscommissie vaststaat op 0,1%.

Bovendien hebben de eigenaars van Binance hun eigen bitcoin crypto munt ontworpen (BNB). Als je gebruik maakt van deze munt verminderen de handelscommissies.

Daarnaast is de Binance trading bot zo geautomatiseerd dat cryptocurrency gekocht en verkocht kan worden op het juiste moment tegen de door jou gewenste prijs.

Beveiliging

In tegenstelling tot de andere platformen die besproken worden staat Binance los van de overheid.

Hoewel het dus zonder licentie werkt maakt het wel gebruik van talrijke veiligheidsvoorzieningen, waardoor het platform wel betrouwbaar is. Rekeningen op de exchange zijn beveiligd via 2FA, een twee-factor-authenticatie.

Binance app

Cryptocurrencies kunnen ook worden opgeslagen in een cold storage. Binance geeft geen informatie over cold wallets maar munten kunnen ook uitgewisseld worden binnen de accounts.

Door gebruik te maken van een cold wallet word je portemonnee beschermd tegen hackers en andere crypto kwetsbaarheden waarvoor een systeem dat met het internet verbonden is gevoelig voor is.

Verder heeft Binance ook een veiligheidsactiva, wat inhoudt dat bij hacking van de bitcoin app de klanten nog steeds vergoed zullen worden.

Coinbase app

Coinbase logo

Coinbase is een van de beste crypto apps voor iedereen die weinig tot geen ervaring heeft met investeren in virtuele activa. Als je kiest voor Coinbase wordt je hele investeringsproces stap voor stap begeleid. Coinbase wordt momenteel gebruikt door 43 miljoen klanten wereldwijd.

Zodra u de Coinbase crypto app downloadt wordt er gevraagd om een account te registreren. Vervolgens wordt er gevraagd je account te verifiëren door een foto van je paspoort te uploaden of van je rijbewijs.

Daarna kan je beginnen met traden en kan je kiezen welke betaalmethode je hiervoor gebruikt. Dit kan met een debet/krediet kaart of via Paypal.

Coinbase app

De transactie wordt dan meteen verwerkt, wel tegen een vrij hoge vergoeding van 3,99%. Als je 1-3 werkdagen kan wachten tot uw investering wordt verwerkt kan u deze vergoeding verlagen tot 1,49%.

Coinbase geeft toegang tot verschillende cryptocurrencies waaronder Bitcoin, waarvan de meeste top-25 digitale munten ondersteund worden in termen van marktkapitalisatie, met de uitzondering van XRP en BNB.

Over tientallen andere markten vindt u een reeks ERC-20 tokens en zelfs DeFi (gedecentraliseerde) munten.

Beveiliging

Ook is Coinbase sterk beveiligd en profiteer je zo van een breed scala aan slimme tools waarvan je gebruik kan maken. Zo zal je niet alleen een pincode moeten invoeren maar ook een twee-factor authenticatie moeten uitvoeren via een code die via sms wordt doorgestuurd.

Een ander voordeel aan het gebruik van deze exchange is dat de bitcoin app 98% van de fondsen van klanten offline houdt.

Capital.com

Capital.com logo

Capital.com werd in 2016 opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Het maakt gebruik van een unieke methode om transacties te verwerken waardoor het de marktefficiëntie verbetert en waardoor ze zonder commissies kunnen handelen, waardoor het een van de beste crypto apps op de markt is.

Er moet enkel een klein bedrag betaald worden als je met een hefboom wil werken. Ook capital.com kan gebruikt worden via een mobiele app die zowel gedownload kan worden op Ios en android systemen.

Capital-com app

Het biedt verschillende cryptomunten aan, zowel toegang tot populaire cryptocurrencies zoals bitcoin als tot minder bekende andere crypto’s.

Het exchange platform wordt gereguleerd door verschillende overheden en protocollen waardoor het dus beschouwd kan worden als een ideale crypto app om bitcoin te verhandelen.

Bitvavo

Bitvavo logo

Bitvavo is een populaire Nederlandse crypto app. Een groot voordeel van de Nederlandse broker is de toegankelijkheid. Het is makkelijk om te gebruiken en daarom trekt het ook veel beginnende beleggers aan.

Daarnaast is het ook handig voor ervaren beleggers want er zijn genoeg geavanceerde opties om te handelen in bitcoin.

Bitvavo app

Een ander voordeel van de cryptocurrency app is dat het lage tarieven hanteert waardoor het tot een van de goedkoopste exchange platformen behoort.

Bovendien worden er vaak mooie aanbiedingen gedaan om mensen te stimuleren om meer te traden zodat ze meer bitcoin kopen. Een voorbeeld van zo’n actie is dat de eerste 1000 euro aan transactiekosten gratis is.

Een andere handige functionaliteit van Bitvavo is dat het staking opties aanbiedt, waardoor je dus een passief inkomen kan genereren. Bitvavo wordt in Nederland genoemd als de beste bitcoin app die er op de markt aanwezig is.

Litebit app

LiteBit logo

Ook de Litebit crypto app mag niet ontbreken op het lijstje aangezien het al meerdere keren genomineerd werd als beste crypto app van het moment. Deze crypto app is van Nederlandse oorsprong en heeft al meer dan 800,000 gebruikers op dit moment.

LiteBit app

Crypto kopen, verkopen en opslaan wordt toegankelijk gemaakt door deze cryptocurrency app. Zowel op Iphone als op Android telefoons kan deze gratis app gebruikt worden.

Alvorens je kan beginnen traden in bitcoin moet je een account aanmaken. Nadat je dat hebt gedaan kan je handelen in meer dan 80 cryptomunten.

Bij het handelen in bitcoin betaal je een transactiekost van 2%, wat relatief hoog is. Aangezien Litebit gecontroleerd wordt door de Nederlandse Bank is het een van de betrouwbaardere crypto apps op het moment.

Libertex

Libertex logo

Libertex is een internationale crypto app met een goede reputatie. De applicatie heeft al meer dan 30 internationale prijzen gewonnen.

Het exchange platform focust vooral op het handelen in CFD’s. Dit is een contract for difference, wat betekent dat je bij het handelen in bitcoin en andere munten niet de eigenaar wordt maar dat je vooral speculeert op stijgingen en dalingen in de koers van de cryptovaluta.

De bitcoin app biedt speculatie aan op meer dan 30 cryptomunten.

Libertex app

Libertex biedt een gratis demo account aan, wat het makkelijk maakt voor beginners om het handelen in CFD’s onder de knie te krijgen. Een bijkomend voordeel is dat je via deze applicatie ook kan beleggen in andere producten naast crypto zoals aandelen en grondstoffen.

Een nadeel van de app is dat je niet je eigen crypto wallet hebt waardoor de kans op verlies groter is als je een retailbelegger bent.

BTC Direct

BTC Direct logo

De Nederlandse broker BTC Direct maakt het investeren in cryptocurrency voor iedereen mogelijk door goede ondersteuning te bieden. Ze zijn bijvoorbeeld als een van de weinige brokers echt actief op YouTube, hebben ze een hoop instructievideo’s en een eigen nieuwsplatform.

BTC Direct app

Een nadeel van BTC Direct is dat het werkt met een dagelijkse limiet van €2500. Om de limiet naar boven aan te passen kun je kiezen uit twee hogere levels.

Wat is een Bitcoin app

Een wallet is een virtuele applicatie waarin fictief geld opgeslagen wordt, wat fungeert als portemonnee voor je cryptomunten.

In plaats van fysieke items in je bitcoin app te bewaren, houdt het hier wachtwoorden bij waarmee je toegang krijgt tot je virtuele cryptomunten.

Bitcoin

Er zijn verschillende platformen waarin je je portemonnee kan bijhouden, die allemaal gedownload kunnen worden in de Google Play store. Als beginnende crypto belegger kan je best gebruik maken van een gebruiksvriendelijke app waarop je makkelijk bitcoin kan kopen.

Soorten crypto apps

Er zijn veel verschillende soorten platformen en er komen er steeds nieuwe op de markt, maar welke zijn nu de beste bitcoin apps?

Eerst en vooral is het belangrijk om na te gaan wat je doel is met de app.

In dit artikel worden verschillende platformen vergeleken en een selectie gemaakt uit de beste crypto apps.

Ze worden beschouwd als een betrouwbare crypto app, aangezien zij gereguleerd en gecontroleerd worden door overheden.

De enige app die in dit artikel besproken wordt die nog conventioneel crypto munten verhandeld is de Binance app, die beschouwd wordt als een van de populairste platformen maar een die ook nog grotendeels ongereguleerd is.

Wat kost een crypto app?

Alle crypto apps die besproken worden in dit artikel kunnen gratis gedownload worden.

Ze zijn allemaal zowel beschikbaar voor Apple als Android smartphones.

Een aantal platformen bieden extra opties aan tegen een extra prijs, via een speciaal abonnement.

Bitcoin app

Dit zoals de pro versie van Bitvavo waar je gebruik kan maken van een Pro interface tegen een extra prijs. Hier betaal je dan maandelijkse kosten voor zodat je gebruik kan maken van extra functionaliteiten. Het aanmaken van een normaal profiel is wel bij elke app gratis.

Er zijn wel onderliggende verschillen in transactiekosten en handelstarieven tussen de verschillende platformen.

Deze tarieven verschillen per app en kunnen aangerekend worden bij zowel crypto kopen als verkopen. Lees daarom altijd goed de voorwaarden na per aanbieder zodat je weet welke kosten eraan verbonden zijn, zodat je steeds de beste bitcoin app kan kiezen.

Valkuilen bij het gebruik van bitcoin apps

Cryptocurrency-apps gebruiken

Een cryptocurrency app maakt bitcoin kopen en verkopen en ook verschillende soorten cryptocurrencies kopen en verkopen toegankelijker dan ooit.

De drempel is laag waardoor veel mensen toegang krijgen tot de exchanges.

Deze toegankelijkheid is niet alleen een voordeel, de kans dat beleggers slechte beslissingen maken wordt hierdoor groter.

Doordat er minder ervaren spelers meedoen kunnen zij de markt manipuleren wat voor verliezen kan zorgen. Daarom is het belangrijk goed na te denken voordat je handelt want beleggen kent risico.

Is het veilig om te beleggen via een crypto app?

Als je digitaal gaat investeren kan je het risico nooit 100% uitsluiten. Het risico is extreem klein maar je kan nooit 100% zeker zijn.

Tegelijkertijd zijn de meeste crypto apps betrouwbaar en hebben ze een goede reputatie op gebied van veiligheid.

Door deze hoge veiligheid kunnen ze allemaal beschouwd worden als de beste crypto app die op de markt aanwezig is.

Cryptocurrency apps

Wel zou je nog extra stappen kunnen ondernemen om de beveiliging van je account te vergroten, zoals bijvoorbeeld steeds te kiezen voor een twee-factor authenticatie.

Hoe veiliger je profiel is hoe minder kans je hebt om gehackt te worden en hoe veiliger het is om aan crypto trading te doen. Over het algemeen is het dus zeker veilig om in crypto te handelen, al is er een kleine kans op incidenten en valt dit niet 100% uit te sluiten.

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning