de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Een uitleg voor het verschil tussen Neo (ANS) en GAS (ANC)


Neo Smart Economy

Het kan verwarrend zijn om te begrijpen wat NEO en wat GAS nu precies is, in dit artikel krijg je hierover een uitleg.

NEO (ANS)

Een deel van het bedrijf. Deze aandelen (NEO) vertegenwoordigen gedeeltelijk eigendom van de NEO Blockchain. Er zijn er in totaal 100 miljoen. NEO haalt waarde uit het verlenen van stemrecht op belangrijke kwesties met betrekking tot het protocol van de NEO Blockchain, het kiezen van boekhouders en het genereren van GAS (de vorm van betaling voor het gebruik van de NEO Blockchain). Bovendien ontvangen NEO-houders een dividend uitbetaald in GAS, dat wordt onttrokken aan de vergoedingen die gebruikers betalen om te werken binnen de NEO Smart Economy. De generatie van GAS uit het bezit van NEO zal elk jaar langzaam afnemen tot 2038, tot het totaal van 100 miljoen GAS zou zijn geproduceerd.

GAS (ANC)

De brandstof die de NEO Smart Economy aandrijft. Wanneer een gebruiker een taak uitvoert op het NEO-platform om gegevens te schrijven naar de NEO Blockchain, moeten zij een systematische vergoeding betalen in GAS. Deze vergoedingen worden aan boekhouders betaald als administratiekosten en als extra servicekosten die door aandeelhouders van NEO worden geïnd. Ze worden ook gebruikt als onderpand voor deposito’s van nominaties door boekhouders.

Servicekosten

Merk op dat NEO en GAS versturen zonder fee kan, hier betaal je dus geen servicekosten voor in GAS. Enkel als een taak uitgevoerd wordt op het NEO Smart Economy platform dan wordt er GAS betaald. Bijvoorbeeld bij het maken of uitvoeren van een Smart Contract.

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning