de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Wat is Zilliqa

Wat is ZIL

De wereld van cryptogeld staat nooit stil. Als iets dynamisch is,m dan is het wel deze wereld. Heb je wel eens van Zilliqa gehoord bijvoorbeeld? Niet?

Welnu, cryptocurrency van Zilliqa is het blockchain platform van de volgende generatie cryptocoins. Typisch aan Zilliqa het gebruik van de sharding technologie. 

Zilliqa Logo

Zilliqa werd aangekondigd in 2017 en is in Singapore gevestigd. Lees hier alles over Zilliqa. Over de toegevoegde waarde van ZIL, het kopen ervan en de koets van ZIl. Doe er je voordeel mee. 

Zilliqa website

Zilliqa is een wat men een eerste high-throughout openbaar blockchain platform noemt. Zilliqa is in staat op te schalen naar duizenden transacties per seconde. Met een nieuw protocol brengt het sharding in de praktijk. Dat betekent dat naarmate het netwerk uitbreidt, de transactie capaciteit hoger wordt.

Zilliqa maakt decentrale apps die data-gedreven zijn mogelijk. Het is ontworpen om tegemoet te komen aan de schaal vereisten die machine learning vraagt net als financiële algoritmen.  Ondertussen is Zilliqa al twee jaar in ontwikkeling en onderzoek. In die periode heeft het enkele baanbrekende commerciële implementaties mogelijk gemaakt. 

Hoe werkt Zilliqa?

In de kern is het een simpel verhaal; hoe meer gebruikers erbij komen, hoe meer en hoe sneller transacties verwerkt kunnen worden.

Voor elke 600 nodes die erbij komen zal de throughput, dit is het aantal data dat verwerkt kan worden, van het netwerk verhoogd worden. Dit komt tot stand door sharding. Sharding zou je database partionering kunnen noemen.

Men gebruikt sharding om grotere databanken te verdelen in kleinere en vooral snellere stukjes, stukjes die bovendien gemakkelijker te onderhouden zijn. Deze stukjes worden ook wel shards genoemd.

Zilliqa verdeelt het werk op het netwerk over groepen van 600 nodes, de shards dus. Stel je hebt 2400 nodes die op het netwerk actief zijn, dan worden die verdeeld over vier shards van elk 600 nodes. Alle shards doen zo dus evenveel werk op het netwerk. 

In dit voorbeeld verwerkt elke shard dus een kwart van alle transacties. Het verrichte werk dat door een shard verricht is, wordt daarna verpakt tot een micro blok. Daarna worden die blokken tijdens het proces dat ‘DS epoch’ heet samengevoegd tot een groot blok. En dat grote blok wordt toegevoegd aan de blockchain.

Voordelen en Nadelen van  Zilliqa?

De voordelen van Zilliqa zijn talrijk. De grootste is dat hoe meer nodes er op het netwerk gebruikt worden, hoe sneller de transacties zijn.

Daarbij gaat tijdens het proces het decentrale karakter nooit verloren.  Daarmee is Zilliqa de snelste blockchain die er is.

Daarbij zijn de energiekosten steeds constant en steeds laag.

Duim omhoog duim omlaag

Zilliqa blinkt daarnaast uit als het gaat om transparantie, veiligheid, en betaalbaarheid, en dat dus steeds op de hoogste snelheid. Nadelen zijn er amper. Insiders zeggen wel dat de marketing van Zilliqa beter zou kunnen.

Beste plaats om te investeren?

De beste plaats om te investeren is en blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Dit zou bijvoorbeeld prima Bitvavo kunnen zijn.

Via dit digitale platform kun je digitale valuta verhandelen, gebruiken en bewaren. De kosten zijn laag, er is een breed aanbod en een eenvoudige interface.

Daardoor probeert Bitvavo digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken. Het is bovendien de grootste en goedkoopste exchange van Nederland.

Andere optie is eToro, ook wel het grootste toonaangevende sociale handelsplatform van de wereld genoemd.

Bovendien worden geen commissies gerekend, net zoals je geen toeslagen hoeft te betalen en er geen managementkosten gerekend worden. Ook gelden geen beperkingen op het handelsvolume.

Dan heb je ook nog Bitcoin meester. Dit bedrijf is in Nederland gevestigd. Werken met Bitcoin Meester is veilig en snel en bovendien gemakkelijk.

Zilliqa Koers

In 2017 werd Zilliqa coin geïntroduceerd. De token swap startte in het eerste kwartaal van 2019. Bij deze token swapp werd uit het Ethereum netwerk ERC20 ZIL coins omgezet in native ZL coins, de verhouding was daarbij één: één. Zilliqa Mannet werd in het eveneens in het eerste kwart van 2019 gelanceerd.

De bij de introductie ontstane schaalbaarheid problemen werden met de introductie van sharding opgelost. Meteen na de lancering was sprake van een sterke koersstijging, met mei 2018 als hoogtepunt. Zilliqa daalde vervolgens weer. De koers bleef vervolgens steeds constant.

Met de introductie van de token swap echter, steeg de koers weer. Zilliqa kondigde dit jaar ook cryptocurrency staking aan. Dat deed het via Binance en KuCoin. 

Zilliqa Kopen

Zilliqa kopen is niet al te ingewikkeld. Het kan op verschillende manieren, onder meer via iDeal en dus direct vanaf de bankrekening. Je kunt ZIL ook op verschillende grotere exchanges kopen. Kopen met iDeal is het meest eenvoudig. Je stort euro’s vanaf je bankrekening.

Vervolgens koop je ZIL. Je kunt je gekochte ZIL vervolgens bewaren in een online wallet of direct versturen naar je eigen wallet. Het eerste wat je doet is een Nederlandse broker bezoeken. Je maakt een account aan en logt in. Kies altijd de optie verifiëren als die aangeboden wordt. 

Druk vervolgens op euro’s storten en stort je met iDeal geld op je account. Je zoekt vervolgens naar ZIL in het dashboard. Dat is doorgaans ergens onderaan omdat op alfabetische volgorde wordt gewerkt. 

Vervolgens druk je op kopen, vul je Euro of ZIL in en de hoeveelheid die je wilt kopen. Je bevestigt de order en de digitale valuta staat op je account.

Zilliqa is van toegevoegde waarde gebleken en is dat nog steeds. Binnen cryptocoins wordt minen vaak als een grote kostenpost gezien, zoals bijvoorbeeld bitcoin en ethereum. Een van de oorzaken daarvan is het mechanisme waarvan gebruik wordt gemaakt. 

Het op PoW gebaseerde systeem is dan wel betrouwbaar in de handhaving van een bepaalde consensus, het is allesbehave energie-effectief. En dat is dus precies waar Zilliqa de waarde kan bewijzen. En dat doet het dan ook nadrukkelijk.

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning