de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Top 5 privacy cryptocurrencies

In dit artikel kun je meer te weten komen over privacy cryptocurrencies en de toekomst van crypto veiligheid. Een antwoord op de vragen: Wat zijn privacy valuta’s? Waarom zijn ze belangrijk?

Wat zijn privacy currencies en waarom zijn ze belangrijk?

Hoe revolutionair als Bitcoin ook mag zijn, het heeft één grote tekortkoming: privacy. Omdat de blockchain-ledger openbaar is, zijn alle transacties op alle adressen volledig zichtbaar. Dit veroorzaakt terecht wat gevoelens van onzekerheid. Nadat je dit heb gelezen, hoor ik sommigen van jullie zeggen: “Maakt niet uit, ik heb niets te verbergen” of “Ik vind het niet erg dat mensen weten wat mijn transacties zijn.”
Ik ben het daar niet mee eens! Zelfs als we niets fout hebben gedaan, gaan onze transacties niemand anders aan. Wat als ik je uitdaag om de dichtstbijzijnde onbekende te benaderen en hem je creditcard afschriften voor de afgelopen 5 jaar te laten zien, of je telefoon aan een collega lenen en hem laat weten dat hij door je e-mails en berichten moet bladeren? Zou je daar geen probleem mee hebben? Zou je je niet geschonden voelen? Alleen omdat je niets te verbergen hebt, wil dat nog niet zeggen dat mensen of regeringen in jouw zaken moeten kunnen snuffelen. Als je het er mee eens bent of in ieder geval mijn punt kunt zien, lees dan verder.

Mensen hebben gemerkt dat Bitcoin een groot privacyprobleem heeft, wat leidde tot het zoeken naar “de volgende bitcoin.” Er zijn verschillende pogingen gedaan door Bitcoin simpelweg te na te maken om de transacties anoniem te maken. Nou, dat is een goed begin, maar er is meer nodig dan dat. Uiteindelijk zal er wel altijd iemand in slagen om de zwakste schakel te verbreken om een keten te vernietigen bij een end-to-end transactie. Zelfs als een transactie zelf privé is, hoe zit het dan met al het andere? Hoe zit het met het privé houden van transactionele communicatie en aankoopgeschiedenis, zodat je jouw gegevens afschermt van bedrijven die je willen spammen met advertenties?

Je hebt misschien gehoord dat grote bedrijven zoals Sony zijn gehackt. Ook zijn websites die zeer gevoelige persoonlijke gegevens opslaan, zoals Ashley Madison, gehackt. Regeringen hebben ook populaire sites zoals Megaupload afgesloten. De meeste mensen die een “nieuwe en verbeterde” Bitcoin-vervanging proberen te vinden, hebben deze zaken waarschijnlijk niet volledig overwogen. Waarom is dit belangrijk? Omdat hackers dol zijn op de zwakste schakel en de overheid graag dingen afsluit die ze niet leuk vinden.

Top 5 Privacy Valuta’s

1. Monero (XMR)

Website: https://getmonero.org/
Algoritme: CryptoNight
Block Time: 60 seconden

Monero

Monero is een populaire alternatieve cryptocurrency bij liefhebbers die de voorkeur geven aan anonimiteit ten opzichte van privacy. Verbeterde anonimiteit is slechts een paar maanden geleden aan het protocol toegevoegd, omdat vertrouwelijke transacties in januari 2017 zijn geïntroduceerd. Alle netwerkknooppunten zijn zonder problemen overgeschakeld naar ruimte voor vertrouwelijke transacties. Sinds deze implementatie is de prijs van Monero een beetje toegenomen op exchanges.

Ring Confidential Transactions zijn ontworpen om privacy en beveiliging te verbeteren. Door het verzenden en ontvangen van public keys te bundelen met oudere netwerktransacties, wordt een “menger” gemaakt die in staat is om adressen te verbergen. Dit alles maakt blockchain-analyse vrijwel onmogelijk. Monero de meest anonieme cryptocurrency maken is nog steeds het primaire doel, hoewel dat heeft geleid tot een toename van de transactiegrootte. Dit is echter niet zo’n groot probleem, omdat Monero een adaptieve blokgrootte heeft.

Naast Ring Confidential Transactions maakt Monero gebruik van ring signatures en Stealth-adressen om zowel de afzender als de ontvanger in een transactie te verbergen. Extra anonimiteit en privacyfuncties zijn nog in ontwikkeling, zoals de Kovri-router, die het oorsprongknooppunt voor transacties in I2P kan verbergen. Monero positioneert zichzelf als een private en optioneel transparante cryptocurrency.

Samenvatting: Gevestigd, Snelle block times, Anonimiteit

2. DASH (DASH)

Website: https://www.dash.org/
Algoritme: Decision Algorithm for Supportive Housing© (DASH)
Block Time: 2.5 Minuten

Dash

Veel mensen denken dat Dash hen ook anonimiteit biedt, dankzij de PrivateSend-functie. Hoewel het waar is dat deze functie privacy biedt aan gebruikers, is deze niet anoniem in de traditionele betekenis. PrivateSend is een verbeterde versie van CoinJoin, aangevuld met functies zoals decentralisatie en een ketenbenadering. Een gedecentraliseerde mix-service die is ingebouwd in het Dash-protocol, maakt het mogelijk dat de valuta fungibel blijft, wat een van de functies is die Bitcoin op dit moment mist.

Bovendien vereist het mengen van PrivateSend ten minste drie verschillende deelnemers, waardoor fondsen kunnen worden samengevoegd en onoverzichtelijke transacties kunnen maken. Dat wil zeggen, ervan uitgaande dat alle gebruikers dezelfde Dash-denominaties als invoer en uitvoer indienen. Er is echter een limiet voor hoeveel geld per transactie kan worden verzonden met DarkSend, aangezien de functie momenteel 1000 DASH per sessie toestaat. Daarnaast moeten verschillende PrivateSend-sessies worden voltooid om een optimale anonimiteit en privacy te bereiken.

Samenvatting: Gevestigd, Masternodes, Veel functies

3. Zcash (ZEC)

Website: https://z.cash/
Algorithm: Equihash
Block Time: 2.5 Minutes

ZCash

Het ontwikkelteam van Zcash maakt gebruik van zero-knowledge proofs om zijn gebruikers anoniem te houden. Een zero-knowledge proof dient om zowel de verificatie als de privacy van gegevens tegelijkertijd mogelijk te maken. In het geval van Zcash wordt deze technologie gebruikt om de adressen van afzenders en ontvangers te coderen, evenals transactiebedragen. Tegelijkertijd worden alle netwerktransacties gevalideerd door de blockchain, net als Bitcoin.

Om een beetje meer technisch te gaan: Zcash gebruikt ZK-SNARKS om dit doel te bereiken. Elke transactie kan een reeks gegevens bevatten die wordt geleverd door de afzender – het nul-kennisbewijs – evenals versleutelde transactiegegevens. Deze implementatie betekent ook dat afzenders geen specifieke tekenreeks kunnen genereren tenzij ze eigenaar zijn van de uitgavensleutel voor dat adres. Bovendien moeten de invoerwaarden van zowel invoer als uitvoer gelijk zijn.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze functie geen absolute anonimiteit biedt tijdens het gebruik van Zcash. Het is nog steeds mogelijk voor blockchainanalisten om informatie te correleren via publieke transacties. Bovendien zijn IP-adressen van gebruikers niet versluierd tenzij ze zelf een routeringservice gebruiken. Persoonlijke identificatiegegevens gekoppeld aan openbare gegevens worden niet verborgen door dit protocol.

Samenvatting: Sterk dev team, Gevestigd, Publieke info

4. Verge (XVG)

Website: https://vergecurrency.com/
Algoritme: Scrypt, x17, groestl, blake2s, & lyra2rev2
Block Time: 30 Seconden

Verge

Verge Currency is een cryptocurrency ontworpen voor dagelijks gebruik en is bedoeld om overal gebruikt te worden, met een paar unieke verkoopargumenten. XVG streeft ernaar een reguliere cryptocurrency voor detailhandel en handel te worden door de oorspronkelijke Bitcoin-blockchain te verbeteren en streeft ernaar zijn oorspronkelijke doel te bereiken om individuen en bedrijven te voorzien van een snelle, efficiënte en gedecentraliseerde manier om directe transacties te verrichten met behoud van persoonlijke privacy.

XVG is gebouwd met een fork van Bitcoin maar met de nadruk op privacy die gebruikmaakt van op anonimiteit gerichte netwerken zoals TOR en i2P om ervoor te zorgen dat de IP-adressen van zijn gebruikers versluierd zijn en de transacties volledig onvindbaar zijn.

Verge is een snel stijgende cryptocurrency die transacties volledig anoniem wil maken. Het bedrijf werd in 2014 onder de naam DogeCoinDark gemaakt en is vorig jaar omgedoopt tot Verge Currency. De valuta is vrijwel niet te traceren en de gebruikers van Verge kunnen direct anonieme transacties uitvoeren.

Dit wordt bereikt door gebruik te maken van zeer geavanceerde blockchaintechnologie die is gebouwd bovenop services zoals Tor en I2P die uw persoonlijke gegevens verbergen, zoals IP-adressen en geolocatie.

De valuta verschilt ook met andere cryptocurrencies door een 100% open source project te zijn, waarbij alle leden van de community volledige input kunnen geven bij beslissingen over toekomstige wijzigingen.

Het is ook bedoeld om erg snel te zijn en door het gebruik van ‘Simple Payment Verification’ (SPV) -technologie worden de bevestigingstijden gemiddeld op ongeveer vijf seconden gehouden.

Met de toekomstige implementatie van RSK-technologie zal Verge smart contracts functionaliteit bieden, terwijl de totale vertrouwelijkheid van de gebruikers behouden blijft, en daarmee de enige cryptocurrency op de markt is die dergelijke functies combineert.

Samenvatting: Zeer nieuw, zeer snelle block times, openbare info
Gerelateerde berichten: Verge Wraith Protocol

5. PivX (PIVX)

Website: https://pivx.org/
Algoritme: BTC Core 0.10.x, BIP38 Encryption/Decryption of Private Keys
Block Time: 60 Seconden

Pivx

Een van de nieuwere kanshebbers in de privacy-gecentraliseerde cryptocurrency race is PIVX. op basis van de huidige marktkapitalisatie voor op privacy gerichte valuta’s, is PIVX de op drie na grootste. Het ecosysteem werkt vergelijkbaar met Dash, omdat gebruikers masternodes kunnen uitvoeren om het netwerk te ondersteunen. Voor het uitvoeren van PIVX-masternodes moeten gebruikers 10.000 munten in een portefeuille vergrendelen, vergeleken met de drempel van 1.000 munten van Dash. Dit betekent ook dat een groot deel van de beschikbare PIVX momenteel is vergrendeld in de masternode.

PIVX biedt ook directe transacties via de SwiftTX-implementatie. De gemeenschap regeert de toekomst voor deze valuta, in plaats van het over te laten aan alleen de ontwikkelaars. Een ding waar alle leden van de gemeenschap naar uitkijken, is de toekomstige implementatie van het Zerocoin-protocol. Met deze functie wordt de privacy van transacties nog verder verbeterd.

Samenvatting: Behoorlijk nieuw, Masternodes, Snelle block times

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning