Hoe werken Crypto Trading Bots eigenlijk?

Laatst bijgewerkt op: 22 October 2020
de werking van crypto trading robots

Het gebruik van crypto trading robots maakt het mogelijk om op een zeer eenvoudige manier te beginnen met het beleggen in cryptovaluta. Deze crypto bots werken vaak aan de hand van een drietal verschillende stappen.

Er is op de eerste plaats sprake van een signaal generator. Deze generator is in staat om de signalen op te vangen.

Aan de hand van dit signaal wordt de risico allocatie aangezet.

Vervolgens zal de executie daadwerkelijk worden geplaatst.

Om je hier wat meer over te laten zien hebben we deze onderdelen van de crypto trading bot hieronder even wat beter voor je uitgelicht.

Zo weet je precies wat je kunt verwachten van het gebruik van een dergelijk bot. 

De signaal generator

Hier maken de bots de daadwerkelijke voorspellingen. Er zullen wat gegevens in de signaalgenerator gaan en er komt een koop- of verkoop signaal uit de andere kant. Als een bot ziet die gebruik maken van “technische indicatoren” dan zal er geen transactie worden geplaatst.

Het is een van de belangrijkste stappen binnen de crypto bot. Zonder deze signaal generator wordt er namelijk geen enkele transactie geplaatst op het platform. 

De risico allocatie

De volgende stap binnen het plaatsen van een transactie met behulp van een Bitcoin robot is de risico allocatie. Deze risico allocatie neemt het koop- of verkoopsignaal en bepaalt vervolgens hoeveel er moet worden gekocht.

Is het verstandig om veel geld in te zetten? Of doe je er toch verstandiger aan om maar een klein gedeelte in te zetten?

Je weet nu dus welke richting op je moet gaan, maar nog niet hoeveel je wilt investeren. De crypto robot zal altijd een analyse maken over wat het beste is om te doen. 

De executie 

Als je veel wilt investeren is het niet handig om alles in een keer uit te geven. Het is beter om op de juiste momenten in te kopen.

De bot zal daarom het juiste moment zoeken om de transactie te plaatsen. Dit is dan ook gelijk de laatste stap van het proces. Na de executie zal de transactie zijn gemaakt en zal de order worden doorgevoerd in het betreffende systeem. 

Door middel van de informatie uit dit artikel weet ook jij nu hoe een crypto bot eigenlijk werkt. Het gebruik van een crypto bot is een van de meest effectieve dingen die je maar kunt doen als je op zoek bent naar een manier om passieve inkomsten te verdienen.

Door de automatische handelsmogelijkheid zal je zelf niet meer alle koersen in de gaten hoeven houden. Dit maakt het je aanzienlijk makkelijker om geld te verdienen zonder al te veel moeite. 

Lees hier onze review van onze favoriete Bitcoin Robot – Bitcoin Revolution.

Sending
User Review
4.5 (4 votes)