de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

De verschillende soorten Crypto Trading Bots

verschillende soorten bitcoin trading bots

De kans is groot dat jij zelf gebruik wilt maken van een Bitcoin trading bot, je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Wanneer je een crypto trading bot gaat gebruiken zal je na moeten denken over welke soort trading bot je dan daadwerkelijk wilt gebruiken.

Er zijn namelijk nogal wat verschillende soorten bots te vinden. Aangezien de kans klein is dat je weet welke bots dit zijn hebben we voor jou het een en ander op een rijtje gezet.

Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan!Welke bots zijn er? 

Verschillende soorten Bitcoin Robots

Zoals we je hierboven al hebben laten zien zijn er ontzettend veel soorten bots te herkennen. Over het algemeen kunnen we de bots indelen aan de hand van een viertal categorieën.

De verschillen tussen de bots zit hem voornamelijk in de werkwijze voor het plaatsen van de transacties. Hieronder zijn ze op een rijtje terug te vinden:

Trend trading bots

Zoals je waarschijnlijk wel aan de naam van de bot kunt zien, houdt deze speciale bot rekening met het momentum van een bepaald activum en voert hij koop- of verkooporders voor je uit op het platform. Als de trend de opleving van de koers laat zien, zal de bot een long positie innemen. En op dezelfde manier zal hij een short positie innemen wanneer de koers daalt.

De trend handel houdt dan ook in dat een actief in dezelfde richting zal blijven bewegen als het op dit moment beweegt. De trend trading bots zullen hier precies op in kunnen spelen. Om een trend te bepalen, kunnen bots gebruik maken van beursactie of andere technische indicatoren. Hier moet je bijvoorbeeld denken aan voortschrijdende gemiddelden, momentum indicatoren, trendlijnen en grafiek patronen.

Tijdens het opzetten van een nieuwe bot kun je vaak zelf technische indicatoren toevoegen als je dit handig vindt. 

Arbitrage Bots

Deze specifieke bot maakt gebruik van het concept van arbitrage. Arbitrage is een handel die gebruik maakt van een verschil in de prijs in verschillende markten of verschillende soorten vormen van activa.

In inefficiënte cryptocurrency markten is dit bijzonder relevant. Terwijl jetegelijkertijd een actief koopt en verkoopt, kun je profiteren van de bestaande verschillen in prijzen tussen aanbieders. Zo zijn arbitrage bots geprogrammeerd om het verschil tussen de prijs van de munt in verschillende markten bij te houden.

Zo kan de munt op het juiste moment verkocht worden voor een hogere prijs. Arbitrage bots waren vooral populair voor de bull market van 2017. Dit komt voornamelijk door het feit dat ze nu minder makkelijk zijn om te gebruiken.

Money lending bots 

Een van de bijzondere manieren om te verdienen aan cryptocurrencies is het uitlenen van munten aan marge handelaren die je later de lening met een percentage zullen terugbetalen.

Sommige beurzen zoals Bitfinex en Poloniex hebben deze margin financieringsoptie. Toch is het vervelend om het aantal parameters handmatig in te stellen als het geld wordt teruggestort door de handelaar. De money lending bots helpen je om het proces te automatiseren. Hierdoor hoef je minder tijd te besteden aan het zoeken van de juiste renten.

Tijdens het opzetten van zo’n bot kunt je de strategie configureren en instellen op welke datum je het geld terug wilt hebben. Sommige van deze bots zijn gratis, sommige zijn echter wel betaald. het is een prima keuze als je op zoek bent naar een bot waar je eenvoudig mee aan de slag kan.

Marktmakers Bots

Spreiding van het orderboek is iets dat de marktmaker bot gebruikt om te zorgen voor aardig wat winst. Hoe actiever een activum wordt verhandeld, hoe breder de spread zal zijn, en hoe meer winst marketmakers bots kunnen opleveren.

Het belangrijkste principe is om te verkopen aan beleggers tegen een hogere waarde dan een verkoopprijs en om dit natuurlijk zo vaak mogelijk te doen. De market maker bot plaatst een order met een prijs die afwijkt van de marktprijs, hierdoor verdient hij geld voor de eigenaar van de software.

Hij scant naar markten met een grotere spreiding. Dit kan vaak 24/7 gebeuren, zo weet je zeker dat je alles uit het handelen kunt halen op de diverse soorten sites. 

Als je een geautomatiseerde software gebruikt zoals Bitcoin Revolution, of Bitcoin Era is het echt een stuk eenvoudiger om winst te boeken bij het handelen. Door de informatie uit dit artikel heb je een beter beeld bij de diverse soorten trading bots die je kunt gebruiken. De keuze die je maakt hangt dus echt af van wat je wilt doen met de bot en wat je verwacht van het handelen.

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning