Alles wat je moet weten over Mean Reversion Trading Systems

Laatst bijgewerkt op: 19 November 2020
wat zijn mean reversion trading systems

Mensen die graag gebruik willen maken van een Bitcoin trading bot zullen verschillende soorten termen moeten kennen. De ene term is natuurlijk lastiger dan de anderen. Een van de termen waar veel mensen niet mee bekend zijn is het mean reversion trading system.

Wil je ook weten wat de mean reversion trading systems precies inhouden?

Dan raden wij je aan om dit artikel goed door te nemen, we laten het je namelijk allemaal zien!Wat is een mean reversion trading system? 

De prijzen bewegen zich altijd in een soort golf, waarbij ze heen en weer bewegen volgens een bredere trend. Daarbij draait het vaak om een gemiddelde. Het kan zich over het gemiddelde heen bewegen of eraf stuiteren.

Mean reversion systems zijn ontworpen om deze tendens uit te buiten.

Prijzen die ver boven het gemiddelde liggen worden als duur beschouwd en de prijzen onder het gemiddelde worden als goedkoop beschouwd. Aan de hand hiervan zullen de posities dienovereenkomstig worden ingenomen.

Deze heen-en-weer beweging van prijzen of de standaardafwijking moet hoog genoeg zijn om winst te maken anders zou het systeem kunnen falen. Dit wil je natuurlijk niet hebben.

Is een mean reversion trading system goed?

Het is mogelijk dat een mean reversion trading system geschikt is voor het maken van winst. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mean reversion trading systemen vaker winnen dan dat ze verliezen. Hier moeten we alleen wel bij vermelden dat de ratio tussen de winst en het verlies kleiner is.

Bij het winnen is er een verlies van 70%, bij een verliezende transactie is er een verlies van 55%. Dit is bij bijna alle algoritmes zo die gebruikt worden bij een mean reversion trading system. Dit zou dus betekenen dat het een goede manier is om de trading bot in te stellen. 

Hou je opties open

Hoewel er aanwijzingen zijn dat mean reversion werkt voor sommige markten, is er veel ruimte voor verder onderzoek nodig om dit echt vast te stellen.

Er kunnen eenvoudige strategieën worden gecreëerd om tegen de richting van de trend in te handelen en ook voor de periodes van zijdelingse trends. Traders moeten overwegen om hun strategieën te diversifiëren over trends en over de gemiddelde reversion.

Dit kan nuttig zijn om de hoeveelheid drawdowns of risico’s te verminderen die verbonden zijn aan het gebruik van slechts één soort strategie. Op die manier heb je optimale kans om met winst een bepaalde transactie te maken. 

Er werken verschillende cryptocurrency robots met z’n systeem zoals bijvoorbeeld de robot Bitcoin Future werkt volgens on met dit systeem. Lees hier of Bitcoin Future betrouwbaar is of niet.

Sending
User Review
5 (1 vote)