Zenbot Review en Ervaringen 2020

Laatst bijgewerkt op: 17 December 2020
Zenbot Trading Bot header image

De kans is groot dat je op zoek bent naar manieren om je spaargeld voor je te laten werken, je bent nu eenmaal niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen.

De crypto markt is nog altijd ontzettend populair als het aankomt op beleggen en investeren.

Zenbot logo kleur

Dit komt voornamelijk door het feit dat de rendementen op deze markt echt snel kunnen oplopen. Sommige mensen denken nog altijd ten onrechte dat je voor de handel in cryptovaluta altijd achter de computer moet zitten om de koersen in de gaten te houden.

Dit is echter niet helemaal waar, met de hulp van een trading bot software als Zenbot ben je in staat om de handel automatisch te laten verlopen.

Aangezien nog niet iedereen hier mee bekend is zullen wij je hier in dit artikel wat meer over laten zien.

Door deze pagina goed door te nemen weet je precies wat je van het platform van Zenbot eigenlijk kunt verwachten!

effectiviteit van de robot
5/5

Zenbot is niet het gemakkelijkst te gebruiken, maar de voordelen ervan kunnen door iedereen worden gewaardeerd.

prijs van de robot
3/5

Zenbot is volledig vrij. U kunt het downloaden van Github-bibliotheken.

hoe makkelijk is de robot
4/5

Deze robot vertrouwt volledig op commandoregels. In principe is er geen grafische interface, dus het gebruik ervan kan een probleem zijn.

klantenservice
4.5/5

De technische bijstand is zeer beperkt. We kunnen vooral rekenen op de steun van de gemeenschap.

Mocht je niet zoveel zin hebben om alle koersen bij te houden dan is het mogelijk om ervoor te kiezen om een Bitcoin robot te gebruiken. Door middel van speciale algoritmes ben je in staat om zonder al te veel moeite extra geld te verdienen.

Is Zenbot betrouwbaar?

Als we kijken naar onze bronnen dan kunnen we zien dat er echt ontzettend veel mensen zijn die veel baat hebben gehad bij de software van Zenbot. Door deze goede reviews kunnen wij oordelen dat het inderdaad gaat om een aanbieder die een zeer stabiele dienst weet te leveren.

Door deze goede reviews in combinatie met het feit dat het een open source platform is maakt het een zeer betrouwbare site om voor te kiezen. Niet voor niets dat er zoveel mensen zijn die deze bot gebruiken voor het handelen.

 • De gebruiker zal eerst een botscript moeten maken dat in principe een lijst is van alle taken, geschreven in een programmeertaal, die de bot moet uitvoeren.
 • Een Bot Script is eenvoudig te maken en kan in een tekstverwerker worden uitgevoerd.
 • De gebruiker moet dan Zenbot integreren in de applicatie met behulp van de REST API.

Wat is Zenbot eigenlijk?

De Zenbot kan ook wel gezien worden als een online natuurlijke taalverwerking service en chatbot host.

Het heeft een open-source systeem wat betekent dat iedereen de code kan aanpassen en updaten zoals hij of zij dat wil. Zenbot is vooral nuttig bij het creëren van gebruikers gestuurde interfaces in natuurlijke taal.

Dit platform biedt ondersteuning voor meerdere soorten valuta. Deze kunstmatig intelligente bitcoin trading bot is in staat om frequent te handelen door middel van uitgebreide marktanalyse.

Zenbot’s algoritme kan worden uitgevoerd op platforms zoals Node.js en MongoDB, terwijl het ook cryptocurrency exchange programma’s zoals Gemini, Quadriga, Bittrex, Kraken, Poloniex en GDAX ondersteunt.

Dit maakt het echt een stuk makkelijker om ook aan de slag te gaan met het handelen in cryptovaluta. Uiteraard zitten er wel risico’s verbonden aan het verhandelen van Bitcoin en dergelijke.

Hoe werkt Zenbot?

De basisfunctie van iedere soort bot is het analyseren van de cryptocurrency markt en het verzamelen van de benodigde gegevens om de handel uit te voeren.

Om dit effectief te laten gebeuren, maken trading bots gebruik van Exponential Moving Average (EMA) als uitgangspunt voor het analyseren van de markt.

EMA fungeert als een momentum indicator voor de marktprijzen en de bot kan worden geprogrammeerd om hierop te reageren. Het stelt handelaren in staat om een bepaalde drempelwaarde in te stellen.

Op die manier kunnen ze in het geval dat de prijs onder de drempelwaarde zakt de munten verkopen om een groter verlies te voorkomen.

Op die manier is het mogelijk om je verliezen te beperken zonder dat je daadwerkelijk achter je computer hoeft te zitten. Dit maakt het echt een stuk makkelijker om de controle te houden over het handelen.

Registratie Tijd
5 minuten 100%
Initiële Storting
€250 100%

Voordelen van Zenbot

Kies je ervoor om Zenbot te gebruiken dan zul je verschillende voordelen ondervinden. Je vraagt je waarschijnlijk af wat dit precies voor voordelen zijn.

Om het net weer even wat eenvoudiger te maken voor je hebben we hieronder een selectie gemaakt met de grootste voordelen van het platform van Zenbot:

 • Zenbot vertrouwt op het bekende pattern matching mechanisme
 • Zenbot biedt ondersteuning voor meer dan 9 verschillende cryptocurrency beurzen
 • Door het open-source karakter kunnen gebruikers de code eenvoudig aanpassen 
 • Zenbot biedt geen netto-interface voor het opbouwen van dialoog structuren

Waarschuwing:

Wij raden je overigens wel aan om niet meer te investeren dan je bereid bent om te verliezen.

De handel in cryptovaluta neemt namelijk risico’s met zich mee door het feit dat het een zeer volatiele markt is, deze maakt de nodige schommelingen mee.

De software van Zenbot is alleen maar aan te merken als een assistent voor het beleggen, hier zou je nooit voor de volle 100% blind op moeten vertrouwen.

De prijzen van Zenbot

Je wilt natuurlijk weten aan wat voor bedrag je moet denken voor het gebruik maken van de diensten van Zenbot.

In dit geval heb je geluk, Zenbot wordt namelijk volledig gratis aangeboden voor niet-commercieel gebruik en zonder tarief limieten. De benodigde code kan eenvoudig worden gedownload van de GitHub-website.

Doordat je niet te maken krijgt met allerlei soorten storingen zal je ook als beginners gebruik kunnen maken van deze handige software. Weet wel dat er risico’s verbonden zitten aan de handel in cryptovaluta.

Zenbot ervaringen

In de loop van de afgelopen maanden is Zenbot onder de loep genomen en zijn er mensen sceptisch geworden als gevolg van de geconstateerde discrepanties tussen de papierhandel en de live handel. De gebruikers hebben geklaagd dat, hoewel de live handel duidelijk verliezen vertoonde, de simulatie in de papierhandel winst aangaf.

Dit heeft de Zenbot-community doen twijfelen aan de integriteit van de dienst. Er zijn mogelijk gevallen geweest waarin andere cryptocurrency bots meer geld verdienen dan Zenbot.

Dit in combinatie met het feit dat de Zenbot-versie al wat ouder is heeft gezorgd voor wat commotie. Echter is dit weer helemaal opgelost, de meeste mensen die nu gebruik maken van Zenbot geven aan dat zij geen problemen meer ondervinden.

Het ziet er dus naar uit dat Zenbot de nodige stappen heeft genomen om de problemen op te lossen.

Hoe registreren bij Zenbot?

Zoals altijd is het ook bij Zenbot van belang om een aantal stappen te volgen voordat je aan de slag kunt gaan met het verhandelen van alle mogelijke soorten cryptovaluta.

Om het wat makkelijker te maken hebben we de stappen hieronder voor je op een rijtje gezet, zo weet je precies wat je moet doen:

Stap 1: Maken van een bot script

De gebruiker zal eerst een bot script moeten maken. Dit is in principe een lijst van alle taken, geschreven in een programmeertaal, die de bot moet uitvoeren.

Een Bot Script is eenvoudig te maken en kan in een tekstverwerker worden uitgevoerd. Het moet duidelijke instructies bevatten voor de handelingen die door de Zenbot moeten worden uitgevoerd.

Stap 2: Instellen van applicatie

De gebruiker moet de Zenbot vervolgens integreren in de applicatie met behulp van de REST API. Die applicatie kan van alles zijn, van knoppen en checkboxen in overbelaste toestand tot daadwerkelijke conversatie bots.

Als beginner kan dit een beetje lastig zijn, vandaar dat het platform eerder gericht is op de mensen die al het een en ander weten van handelen met behulp van een speciale bot.

Stap 3: Laten lopen van de bot

De laatste stap is eigenlijk de makkelijkste van allemaal, je hoeft de bot alleen maar aan te zetten. De bot zal vervolgens aan de slag gaan om de transacties te maken voor bij jou op de site.

Na deze stap zal je alles goed hebben ingesteld en kun je beginnen met het traden.

Is Zenbot echt of niet? Onze conclusie

Belangrijk is om te vermelden dat wij de site niet zelf hebben getest, echter kunnen wij aan de hand van onze bronnen wel concluderen dat het hier gaat om een zeer betrouwbare site. Zoals deze andere crypto trading robots. 

Er zijn ontzettend veel mensen die goede ervaringen hebben gehad met dit platform, dit is onder andere terug te zien in de goede reviews die Zenbot heeft. Aan de hand hiervan kunnen wij concluderen dat het inderdaad gaat om een echt platform.

Weet wel dat niet iedereen geld kan verdienen met een trading bot, het hangt namelijk volledig af van de instellingen die je hebt gemaakt voor het verhandelen. Wees je dus bewust van de risico’s voordat je begint met handelen.

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Demo Trading
 • Geld opnemen
 • Klantenservice
3

Samenvatting

Zenbot is een commandoregel-cryptocentrische handelsbot. Het moet gebruik maken van programmeertaal om het goed te laten werken. Het heeft geen kosten, dus dit is het grootste voordeel.

Pros

 • Mechanisme – Zenbot vertrouwt op het bekende patroon matchingsmechanisme.
 • Het open-source-karakter – Gratis vanuit de software zelf – maakt het mogelijk om veel te experimenteren en te testen.
 • Functies – Zenbot biedt ondersteuning voor meer dan 9 verschillende cryptocurrie¨nten, die elkaar inwisselen.

Cons

 • Zwakke ondersteuning – De lage frequentie van updates.
 • Commandoregelgebaseerde interface – Gebruikers die er niet mee vertrouwd zijn, lopen het risico om moeilijkheden te ondervinden.
Sending
User Review
0 (0 votes)

FAQ – Veelgestelde Vragen

Zoals we al hebben laten zien zitten er verschillende voordelen aan het gebruik van Zenbot. Misschien het grootste voordeel is wel het feit dat je geen mondelinge communicatie meer nodig hebt.

Het is niet nodig om de mondelinge communicatie tussen gebruikers en machines te implementeren via dit platform. Dit komt omdat Zenbot elk verzoek uitvoert, contexten van gesprekken beheert, acties uitvoert, scripts evalueert, variabelen verzamelt en opslaat en output genereert.

Het consumenten systeem stuurt dus gewoon een tekst aanvraag en ontvangt een heel antwoord.

Ieder voordeel heeft zo zijn nadeel, dit is ook het geval voor Zenbot. Hoewel het een prima platform is zitten er ook een paar nadelen aan het platform.

De lage frequentie van de updates kan Zenbot er ongetwijfeld voor zorgen dat dit platform achter blijft op de concurrenten voor wat betreft de toegang tot nieuwe informatie over de markt. De onbetrouwbaarheid die ontstaat door live-handel en papierhandel vertoont een groot verschil in resultaten.

Dit doet ook afbreuk aan de integriteit van het platform. Los van deze paar kleine minpuntjes is het echt een prima platform om te gebruiken voor het verhandelen van alle mogelijke soorten cryptovaluta.

Zenbot is waarschijnlijk de juiste optie voor beleggers die veel ervaring hebben en die al wat langer bezig zijn met beleggen.

Zenbot kan zorgen voor een hoop verlies als je het verkeerd gebruikt, maar heeft wel de voordelen van hoogfrequente handel en het ondersteunen van meerdere cryptocurrencies.

Daarom moet een belegger de beschikbare opties zorgvuldig afwegen, op die manier kom je uit bij het platform wat het beste bij je past.