de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Wat is Blockchain


Blockchain Technologie

De blockchain is krachtige technologie waarmee Bitcoin, Litecoin, Dogecoin en andere virtuele valuta’s open, anoniem en veilig kunnen werken.

De code biedt ook talloze innovaties die verder gaan dan cryptocurrency. De blockchain is een database met details over elke Bitcoin-transactie. Vaak wordt dit een “grootboek” (ledger) genoemd en het logboek bevat metagegevens over wanneer en hoe elke transactie heeft plaatsgevonden. Het grootboek is publiek toegankelijk via API’s en torrent-sites. Om knoeien met huidige en vroegere transacties te voorkomen, is de database cryptografisch beveiligd. Versleuteling stelt ontwikkelaars in staat om de transactiegeschiedenis te vertrouwen en applicaties te bouwen van en rondom transactie-informatie.

Waarom het zo belangrijk is

Virtuele valuta’s bieden een alternatief voor door de overheid uitgegeven geld. Deze valuta worden als contanten voor goederen en diensten uitgewisseld. Ze kunnen ook gemakkelijk worden omgezet door een aantal diensten voor traditionele valuta zoals euro’s, dollars en ponden. Omdat transactie-informatie versluierd is, maakt cryptocurrency legaal, extralegaal en illegaal gedrag mogelijk. Met Bitcoin of andere meer anonieme cryptocurrencies is het eenvoudig om pizza’s, treinkaartjes, gestolen gegevens, drugs en wapens te kopen.

De blockchain is in theorie toekomstbestendig en kan door particuliere bedrijven en particulieren worden gebruikt om particuliere financiële netwerken te bouwen. Dit betekent dat een grote onderneming intern een financieel systeem kan opbouwen voor gebruik door werknemers of externe leveranciers. Hoewel de meeste landen eisen dat inkomstenbelasting wordt geïnd, is het lastig om bedrijfs-tot-bedrijf virtuele valutatransacties te belasten.

De blockchain kan ook als identiteitssysteem worden gebruikt. Onename en Keybase gebruiken de blockchain om verifieerbare identificatie te genereren, zoals een nationale identiteitskaart of rijbewijs.

Beluister nu de podcast

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning