de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Wat is Bitcoin Cash

Wat is Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) is een cryptocurrency die grotendeels dezelfde eigenschappen heeft als Bitcoin (BTC), maar ook een aantal verschillen heeft.

Het wordt beschouwd als een “fork” van Bitcoin, hoewel voorstanders beweren dat Bitcoin Cash nauwer aansluit bij de oorspronkelijke visie van het creëren van een peer-to-peer elektronisch geldsysteem, zoals uiteengezet in een whitepaper uit 2008 geschreven door Satoshi Nakamoto.

Bitcoin Cash logo

Is Bitcoin Cash nog steeds relevant?

Als we de markt bekijken van de afgelopen 4 jaar dan zien we dat Bitcoin cash in de bullrun van 2020 – 2021 zijn vorig recordhoogte van $3785 (20 december 2017) niet verbroken heeft.

Terwijl andere munten zoals Bitcoin die de vorige recordhoogte van $19000 (2017) verbroken heeft tot $69044 op 10 november 2021.

Bitcoin cash stond in de top 10 van marktkapitalisatie (market cap) in 2018. De crypto staat nu onderaan de 20.

Hierdoor speculeren we dat Bitcoin Cash minder relevant is geworden in vergelijking met vroeger en hierdoor een groter risico met zich mee draagt. Er is ook minder hype rond het product in vergelijking met andere cryptomunten zoals Ethereum, Solana, Ape coin.

Merk op dat Bitcoin Cash ook last heeft van branding issues. Zo heeft de cryptocurrency exchange OKCoin begin 2021 Bitcoin Cash van de beurs gehaald omdat ze dachten dat het verwarrend zou kunnen zijn voor beleggers. Die zouden in de war zijn over het verschil tussen Bitcoin en Bitcon cash.

Wat maakt Bitcoin Cash anders dan Bitcoin?

Bitcoin Cash wordt beschouwd als een “hard fork” van Bitcoin. Het werd gecreëerd op 1 augustus 2017.

Dus wat gingen de Bitcoin-ontwikkelaars veranderen aan de klassieke Bitcoin?

Om te beginnen geloofden ze dat Bitcoin een aantal inherente gebreken had die de schaalbaarheid als munt in gevaar brachten.

BTC vs BCH

Deze problemen waren onder meer de trage transactiesnelheid, te wijten aan de beperkte block grootte van Bitcoin en dus het beperkte aantal gelijktijdige transacties die Bitcoin kan verwerken.

Daarom werd bitcoin cash ontwikkeld om blokken van 8 MB te verwerken, vergeleken met de 1 MB blokgrootte van de Bitcoin blockchain. Deze blok grootte werd in mei 2018 terug vergroot naar 32 mb.

Bitcoin cash kan gekocht, verkocht en verhandeld worden net als elke andere cryptocurrency. Het grootste verschil, wat de ervaring betreft, is de snelheid waarmee de transacties worden verwerkt. Bitcoin cash heeft ook de neiging lagere kosten te hebben dan de klassieke Bitcoin.

Net als Bitcoin zullen er slechts 21 miljoen Bitcoin-cash tokesn bestaan, die elk met veel moeite worden gemijnd met miners.

Hoe is Bitcoin Cash ontstaan?

Roger Ver

Het idee voor Bitcoin Cash werd voorgesteld door een groep Bitcoin-ontwikkelaars.

De persoon die vandaag de dag echter het meest direct verbonden is met de munt is Roger Ver ook wel bekend onder de naam: “Bitcoin Jesus”.

De belangrijkste eigenschappen van Bitcoin Cash

Open voor iedereen

Er is niemand die de voorraad bezit van Bitcoin cash. Er is geen CEO, en u hoeft geen toestemming te vragen om het te gebruiken. Daarom worden bitcoin cash transacties gezien als een decentraal betaalmiddel.

Pseudoniem

Identiteiten zijn niet gelinkt aan transacties. Dit helpt ervoor te zorgen dat Bitcoin Cash vrij blijft om door iedereen gebruikt te worden, zonder censuur.

Transparant

Alle transacties worden vastgelegd op een wereldwijd openbaar logboek (blockchain).

Lage kosten

Bitcoin Cash maakt betrouwbare, snelle en lage transactiekosten mogelijk van elke waarde en ongeacht de locatie. Dit maakt het een effectief alternatief voor betalingsnetwerken zoals Visa en Mastercard.

Ondersteuning Smart Contracts

Met Bitcoin Cash kunnen slimme contracttalen (smart contract languages) zoals Cashscript gebruiken om complexere functies mogelijk te maken dan de basistransacties die mogelijk zijn op Bitcoin.

Dit creëert de mogelijkheid van ‘gedecentraliseerde financiële’ toepassingen zoals synthetische derivatenhandel. Andere gebruiksscenario’s zijn privébetalingen met tools als CashShuffle en CashFusion.

NFTs

Door gebruik te maken van het Simple Ledger Protocol ondersteunt Bitcoin cash ook NFTs (Non fungible Tokens), die je kan vergelijken met ERC 721 standaard van Ethereum.

De meest bekende marktplaats voor BCH NFTs is: Juungle.net.

Korte Geschiedenis

Een korte geschiedenis (bitcoin cash ontstaan):

Hoe wordt Bitcoin Cash gemaakt?

Omdat Bitcoin Cash dezelfde basis heeft als Bitcoin, wordt het op dezelfde manier gemaakt. Miners concurreren om complexe rekenkundige puzzels op te lossen via een proof-of-work-proces.

De meeste van deze mining rigs stonden vroeger in een grote loods in China. Maar China heeft mining van crypocurrencies verbannen in september 2021. Daarna zijn Rusland, Noord-Amerika en Centraal-Azië de nieuwe hotspots geworden voor het ontginnen van bitcoins.

Hoe werkt Bitcoin Cash?

Het werkt op vrijwel dezelfde manier als Bitcoin – de enige verschillen voor gebruikers zijn dat het Bitcoin Cash-netwerk transacties sneller kan verifiëren dan Bitcoin, en het brengt doorgaans lagere transactiekosten in rekening.

U hebt een Bitcoin Cash wallet nodig om de cryptovaluta te verzenden en ontvangen, en u kunt er allerlei goederen en diensten mee betalen.

Bitcoin Cash

Gebruik Bitcoin Cash voor Online Shopping

Een groeiend aantal online handelaren accepteert bitcoin cash.

Deze kunt u vinden door te surfen naar sites als Acceptbitcoin.cash.

Bitcoin Cash Kopen?

Bitcoin Cash is meestal verkrijgbaar op grote cryptocurrency exchanges zoals eToro en Bitvavo. Je maakt een account aan, stort geld, en gebruikt dat om cryptocurrencies zoals Bitcoin Cash te kopen.

Nadat je je Bitcoin cash hebt gekocht kan je ze bewaren op deze exchange, ze verhandelen voor andere cryptomunten of versturen naar een crypto wallet zoals een Ledger.

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning