de informatie site over Cryptocurrency, NFTs en P2E games. 

Hoe Persoonlijk en Veilig Bitcoin Kopen

Persoonlijk en Veilig Bitcoin Kopen main header BTC Crypto

Wanneer de meeste mensen aan het verhandelen van crypto denken dan zullen ze voornamelijk een beeld hebben van een online beurs.

Dit is inderdaad een van de manieren waarop je cryptovaluta kunt verhandelen. Echter is er een alternatief, je kunt namelijk ook kiezen voor de face-to-face handel. Persoonlijk handelen brengt vele voordelen met zich mee.

Aangezien nog lang niet iedereen weet wat face-to-face handel is en hoe het precies werkt hebben we in dit artikel het nodige op een rijtje gezet.

Door middel van deze informatie zal het aanzienlijk makkelijker zijn om op een veilige manier persoonlijk te handelen!

Betrouwbare Websites:

  1. https://localbitcoins.com/
  2. https://local.bitcoin.com/offers/Netherlands


De voordelen van persoonlijk handelen

Voor iedereen die ooit zijn geld heeft heeft gestort op beurs is het logisch waarom persoonlijk handelen een prima alternatief is. Aangezien de meeste exchanges de regel hanteren dat de munten in bewaring worden gegeven kan een bug in de code of een hack zorgen dat je geen toegang meer hebt tot je geld. Je geld is niet meer van jezelf, maar behoort toe tot de exchange.

Two people in black blouses handhake

Helaas komen deze problemen vaak genoeg voor. Sommige mensen willen deze risico’s niet meer lopen bij het handelen. Anderen maken zich zorgen over de privacy en de veiligheid van hun persoonlijke gegevens en informatie.

De persoonlijke handel in cryptovaluta laat handelaren toe om het geld tot op de laatste vast te houden. Dit zorgt voor aanzienlijk meer controle. Hierdoor is het een ideale keuze als je graag zo veilig mogelijk wilt handelen. 

Tips voor persoonlijk handelen

Om te voorkomen dat je wordt opgelicht bij het handelen, zijn er een aantal handige tips om te volgen. De overkoepelende luidt nog altijd als volgt: gebruik gewoon je gezonde verstand. Zolang je hier een beetje op let zal er niet zoveel mis zijn. Wil je het verhandelen zo goed mogelijk laten verlopen dan is het handig om de onderstaande tips zeker op te volgen. 

  • Kies een betrouwbaar platform 

Misschien ken je iemand in jouw kring die ook cryptocurrencies gebruikt. Dit kan een vriend of een kennis zijn die geïnteresseerd is in crypto, maar die niet precies weet hoe hij of zij dit moet doen.

Online, betrouwbare peer-to-peer platformen zijn geweldige plekken om te beginnen. Platforms die blinde escrow en end-to-end chat encryptie bieden zijn de veiligste plekken om te verhandelen. 

Betrouwbare platformen volgens ons:

  1. https://localbitcoins.com/
  2. https://local.bitcoin.com/offers/Netherlands

Welke aanpak je ook kiest, het testen en bekijken van de betrouwbaarheid van de site is van cruciaal belang. 

Door dit te doen zal je niet zo snel voor verrassingen komen te staan. Het gebruik van slechte platforms of het handelen met vreemden die geen reputatie hebben om eerlijk te zijn, zal waarschijnlijk niet goed aflopen.

Er zijn oplichters en overheidsagenten op sommige p2p netwerken, hier moet je je bewust van zijn. Goed beheerde platforms zullen een reputatiesysteem hebben zodat gebruikers kunnen controleren welke handelaren de meeste transacties met succes hebben voltooid, en feedback functies voor het beoordelen van hun kwaliteit van de dienstverlening.

Zorg ervoor dat je alle details van het handelsproces en de procedure duidelijk in detail hebt uitgewerkt voordat je afspreekt om te handelen. 

  • Spreek af in een openbare ruimte 

Na het uitwerken van de details van je deal en het verstrekken van de noodzakelijke informatie aan de contactpersoon is het handig om af te spreken in een openbare ruimte.

Het moet een ruimte zijn die ook wordt bezocht door andere mensen, maar die ook genoeg rust biedt om zaken te doen.

Een koffietentje of een andere populaire ontmoetingsplek met het oog op een plein kan een prima plek zijn om crypto-zaken te doen. Vertrouw op je gevoel om iemand voor het eerst te ontmoeten. Wees niet bang om de onderhandelingen te staken als het niet helemaal goed voelt. 

  • Controleer het geld

Een manier waarop je bedrogen kunt worden is wanneer je cryptovaluta aan de ander geeft zonder dat je het geld hebt gecontroleerd. Je moet namelijk wel betaald worden. In deze situatie kun je je wel de politie bellen, maar vaak ben je te laat om in te grijpen. Zorg ervoor dat de andere persoon je eerst het geld laat zien voordat je de munten stuurt.

De meeste respectabele handelaars zullen het geld discreet op tafel leggen (in een envelop of boek) zodat het binnen het bereik van beide partijen ligt.

Hiermee laten ze zien dat ze niet zomaar weg kunnen rennen. Laat ze het geld over de tafel schuiven en maak de munten over. Als jij degene bent die crypto koopt, zorg er dan voor dat de verkoper zich op zijn gemak voelt door de handel op dezelfde manier op te zetten.

Crypto-to-crypto aanbiedingen vereisen misschien een beetje meer creativiteit, maar het hebben van beide apparaten in het bereik en openlijk in beeld kan helpen.

Share this article:

what you need to know

in your inbox every morning